Michelle Benjamins Open Drents Judo Kampioen.

EMMEN - De achtste editie van de Open Drentse Judo Kampioenschappen was wederom een groot succes. De ruim 600 judoka,s die deelnamen moesten keihard vechten om de fraai uitgevoerde medailles te bemachtigen die de organisatie beschikbaar had gesteld voor het behalen van de Drentse judo titel. Dit alles gebeurde in 47 leeftijd en gewichtsklassen. Michelle Benjamins wist de klasse dames tot 63 kg. te winnen. Makkelijk ging dit niet. Maar sterk gemotiveerd om in eigen huis de titel binnen te halen won zij onder meer van de Noorse Cecilie Bolander. De finale tegen Manouk Stienstra uit Dronten ging gelijk op tot de laatste minuut. De judoka van Vos wist met meer aanvallen de wedstrijd te winnen op beslissing en daarmee Drents kampioen.

De meest belangrijkste regio resultaten waren als volgt. Janien Lubben uit Emmen kwam niet goed in haar ritme. De eerste wedstrijd tegen Vermeulen van top judo Kemamju werd nipt verloren. Een actie buiten de wedstrijdmat werd niet beloond met een score. Op karakter kwam de toch teleurgestelde Lubben als winnaar van de herkansing tevoorschijn. Lizzy Gevers en Lian Arendsz werden beide door Lubben verslagen.

Bij de dames tot 15 jaar kwam Laura Hidding nog knap tot de 3e plaats en Vera Oosterhuis mocht ook de 3e prijs in ontvangst nemen in de klasse tot 57 kg. Bij de heren was het voor de mannen van judovereniging Vos bitter om van de zijkant te moeten toekijken. Favoriet in de klasse tot 81 kg. Rick Nieters blesseerde zich tijdens de districts wedstrijden en Mark Breider tijdens de training. Justin Miltenburg uit Heerenveen ging nu met de titel naar huis. Michel Blauwgeers uit Coevorden verloor van de Noor Henrik Reitan maar werd wel tweede in de klasse tot 90 kg.

Germar Buter kwam met een 3e plaats op het podium in dezelfde klasse. Coen Hansen verloor de finale van Martin Evenberg uit Twenthe en werd 2e in de klasse tot66 kg. bij de heren senioren. Wegens het enorme succes probeert de organisatie in oktober 2014  weer de ODJK te organiseren.