Zusjes Lubben noordelijk kampioen judo mix teams

KLAZIENAVEEN- Zaterdag 16 mei vormde sporthal ?de Zon? te Klazienaveen het strijdtoneel voor de noordelijke kampioenschappen judo mix teams. In de seniorenklasse kwamen de Emmense judoka?s Roelinke en Janien Lubben uit voor Judo Groningen uit Groningen. Roelinke en Janien wisten door overwinningen op de teams Dijkmansport uit Groningen, Judo A7 uit Friesland en de organiserende vereniging Judovereniging Vos uit Klazienaveen de titel te pakken. Door deze overwinningen mogen ze zichzelf een jaar lang noordelijk kampioen judo mix teams noemen.

Judovereniging Vos
Deze noordelijke titelstrijd gemengde teams  in Klazienaveen, leverde het team van Vos in eigen huis een aantal forse verliespartijen op. De einduitslag was dan ook dat Vos als 4e eindigde. Dit verlies was kwam eigenlijk door een aantal gedwongen verplaatsingen in het team en en uitvallen door een blessure van Martijn de Vries.

De topper Natasja Meijer kon vooraf al niet deelnemen door omstandigheden. Nadieh Grooten zette alles of niets in om tot 57 kg. te kunnen deelnemen. Helaas was zij 1 ons te zwaar en kwam daarom uit in de klasse tot 70 kg. Met grote komplimenten voor de inzet van Nadieh kon zij het niet aan tegen haar veel zwaardere tegenstandsters.

De jeugdige Jildau Kluter nam haar plaats in tot 57 kg. Een te kort aan ervaring maar met grote strijdlust leverde geen winstpartijen op. Een ongelukkige armoverstrekking leverde ook nog het uitvallen van Martijn de Vries op in de klasse tot 73 kg. Positief was de inzet van topjudoka Rick Nieters die er geen twijfel over liet bestaan dat hij de beste is tot 81 kg. en zijn wedstrijden  met ippon besliste."Good Old" judoka Alex van der Velde was weer als vanouds. Hij haalde in de laatste wedstrijd als zwaargewicht van het team een formidabel ippon binnen voor het team van Vos.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda