EKC 2000 stelt promotieduel veilig na zege op Elko.

EMMEN - Na een goede eerste helft die EKC 2000 afsloot met 10-7 wist het niet goed door te drukken. Toch werd een 16-15 overwinning uit het vuur gesleept en daarmee is de tweede plek behaald. Omdat de koploper Pallas haar laatste wedstrijd won, behaalde de ploeg uit Leeuwarden het kampioenschap. EKC 2000 speelt volgende week haar laatste reguliere wedstrijd en mag zich daarna opmaken voor een promotieduel.

Dit keer was het in de derby tegen Elko uit Elim niet de ploeg uit Emmen die furieus startte, maar de bezoekers die dat deden. Zij namen een 1-3 voorsprong en EKC moest even zoeken naar de kansen. Het was Elise van Loon die in die periode EKC 2000 de weg wees. Met vier opeenvolgende treffers boog ze de stand om naar 5-5.

De heren van Elko schoten met scherp en namen opnieuw een 5-7 voorsprong. Peter Bult vanuit een vrije bal en opnieuw Elise van Loon van afstand trokken de stand gelijk naar 7-7. Toen het andere vak in de personen van Marcel van der Broek en Lisanne van Loon ook scoorden liep EKC 2000 Uit. Vlak voor rust zette van afstand Patrick Posthuma de 10-7 ruststand op het scorebord.

Na rust liepen de aanvallen van EKC 2000 lastiger. Doordat er goed werd verdedigd kon de ploeg de voorsprong behouden. Toen Marcel van der Broek met twee treffers de 12-8 noteerde leek er afstand tussen de ploegen te gaan komen, maar niets was minder waar. Na de 12-9 noteerde Elise van Loon met haar zesde goal de 13-9. Elko ging vanaf dat moment voor de korte aanvallen en dat leverde na eerst snel balverlies toch de nodige scores op. De ploeg kwam terug tot 13-12.

Na een prachtige aanval was het Patrick Posthuma die van afstand de 14-12 noteerde. Kort daarop viel de 14-13. Marcel van der Broek maakte het verschil weer twee doelpunten maar opnieuw haakte Elko aan naar 15-14. Peter Bult maakte vlak voor tijd de beslissende afstandstreffer. Met nog een minuut te spelen was er ruimte om de spelers die hun laatste wedstrijd voor EKC speelde een publiekswissel te gunnen. Monique Hekhuis, Michel Jeurink en Marcel van der Broek verlieten onder applaus het veld. Elko maakte het nog even spannend door de 16-15 te scoren, maar deze stand werd tevens de eindstand.

De volgende wedstrijd tegen Invicta heeft geen waarde meer. De week daarna zal de beslissingswedstrijd voor promotie op neutraal terrein plaatsvinden tegen de nummer twee uit de klasse 3B.