Motorsport

MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola grote sterren op Assen

ASSEN - Oud-TT-winnaars en MotoGP Legend Kevin Schwantz en Randy Mamola zijn dit weekend tijdens de TABAC Classic GP Assen de grote sterren op het TT-circuit. De Amerikanen komen naar Assen voor een demonstratie op hun originele Grand Prix-motoren. Beide coureurs waren jarenlang de publiekslievelingen op Assen. Schwantz won zijn laatste TT in 1993, het jaar dat hij wereldkampioen werd. Mamola won voor het laatst op Assen in 1985.
Reageer!

De ONK Speedway 2024 Veenoord wordt weer grandioos speltakel

VEENOORD - De ONK Speedway editie 2024 belooft een grandioos spektakel te worden. In het programma wordt er gestreden om de Nederlandse titel. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de coureurs die gaan strijden om de Nederlandse titel doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over heats. De rijders maken daarna hun opwachting voor de finales. Een nieuwe klasse toegevoegd aan het programma
Reageer!

JACK’S INT. DRENTHE RALLY VERPLAATST NAAR 2024

4 WEKEN VOOR AANVANG NOG GEEN UITSLUITSEL OVER VERGUNNING ASSEN - De wedstrijd in het Nederlands kampioenschap autorally, die 18 en 19 november verreden zou worden in Drenthe, wordt verplaatst naar volgend jaar. Tijdens JACKâ??S Int. Drenthe Rally rijden de beste rallycoureurs van Nederland meerdere proeven op het TT Circuit Assen en op wegen in het buitengebied. Voor die laatste proeven zijn gemeentelijke vergunningen nodig die nog niet verleend zijn.
Reageer!

Grote belangstelling Vriendendag op TT Circuit

ASSEN - Met een bezoekersaantal van ruim duizend Vrienden kan de Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen tevreden terugkijken op de Vriendendag die afgelopen zaterdag werd gehouden op het wereldberoemde circuit in de Drentse hoofdstad. De Vriendendag stond in het teken van de viering van het derde lustrum van de stichting, maar ook in het teken van de overdracht van het voorzitterschap van de belangenorganisatie.
Reageer!

Agnes Mulder nieuwe voorzitter Vrienden TT

ASSEN - De Stichting Vrienden TT Circuit Assen, die komende zaterdag 14 oktober haar vijftien jarig bestaan viert met een Vriendendag op het TT Circuit, krijgt een nieuwe voorzitter. Na twaalf jaren preses van de stichting te zijn geweest, draagt Pieter Hofstra, voormalig lid van de Eerste en Tweede Kamer namens de VVD, het voorzitterschap over aan Agnes Mulder uit Assen.
Reageer!

William Kruit 4e op WK Langbaan in Frankrijk

MORZES (Fr.) - William Kruit heeft afgelopen zondag gestreden tijdens wereld kampioenschap langbaan onder de 23 jaar in het zuid Franse Morizes.Hij wist in zijn 5 heats een derde, 3 tweede en een eerste plek te veroveren. Hiermee had hij even veel punten als een Fransman. Eentje van hun ging rechtstreeks door naar de A finale door middel van een loting. Helaas voor William moest hij via de last chance alsnog een keer strijden. De eerste twee daarvan plaatsen zich alsnog voor de grote finale. Gelukkig wist hij die overtuigend te winnen.
Reageer!

Derde lustrum VriendenTT met grootste Vriendendag

ASSEN - De Stichting Vrienden TT Circuit Assen bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreide Vriendendag op het TT Circuit, zaterdag 14 oktober. Voor die dag worden alle Vrienden en ook anderen uitgenodigd een gratis kijkje te komen nemen op het circuit. Vrienden met een motor of auto kunnen tegen lage kosten meedoen met sessies circuitrijden onder leiding van deskundige instructeurs. Ook kan worden meegedaan aan een korte cursus fotograferen langs het circuit, onder leiding van de bekende sportfotograaf Marco Loman uit Assen.
Reageer!

Gebben van Venrooy Yamaha en Calvin Vlaanderen zesde in het wereldkampioenschap MXGP

ROGAT - Het Gebben van Venrooy Yamaha team reisde naar Matterley Basin in Engeland voor de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Matterley Basin is één van de mooiste banen op de kalender. Het was voor Vlaanderen zijn laatste wedstrijd voor het Gebben van Venrooy Yamaha team en daarom was hij zeer gemotiveerd om het goed te doen. Het hele weekend waren zijn snelheid en rondetijden goed.
Reageer!

De grote generale repetitie zaterdag 30 september: “De Gouden JOPA Helm 2023”

VEENOORD - Op zaterdag staat de 1e editie van De Gouden JOPA Helm op het programma. Het is de 1e editie op de nieuwe speedwaybaan in Veenoord. Het belooft een grandioos en internationaal spektakel te worden. Er staan in totaal 7 nationaliteiten aan de start. 16 coureurs strijden om de Gouden, Zilveren en Bronzen JOPA Helm 2023. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben.
Reageer!

MotoGP Legends, een klassieke Le Mans start en een wereldpremière in de ‘Kathedraal van de motorsport’.

ASSEN - Met de onthulling van twee bronzen plaquettes als onderdeel van de Legends Walk of Fame in de binnenstad, zagen MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola zichzelf zaterdagavond voor altijd vereeuwigd in de stad Assen. Vandaag vermaakten de Amerikaanse oud-coureurs duizenden fans op het TT-circuit tijdens de TABAC Classic GP Assen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda