Pech voor Gebben van Venrooy Racing in laatste Grand Prix in Kegums

KEGUMS - Op zondag werd de derde en laatste Letse Grand Prix van dit seizoen verreden. Het was de derde wedstrijd binnen zeven dagen. Het circuit lag er zeer verraderlijk bij en ook de hoge temperaturen maakten het zwaar voor de rijders. In de kwalificatie was de snelste ronde van Vlaanderen goed voor een zesde tijd, slechts twee seconden van pole position. Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de twee manches die later op de dag op het programma stonden.


In het sterke deelnemersveld wist Lupino de twintigste tijd neer te zetten op 4,4 sec van de snelste man. Covington kwam uit op een 33ste tijd maar hoopte het in de manches beter te doen en zijn eerste WK punten te kunnen gaan scoren.

In de eerste manche kwam Vlaanderen in de eerste ronde ten val waardoor hij veel werk te doen had. Hij vloog door het veld naar voren en uiteindelijk kwam hij op een sterke dertiende plaats over de finish. Het was niet de beste manche voor Lupino, die momenteel met een pijnlijke knie rijdt, en na acht zware ronden de wedstrijd verliet. Covington eindigde op een zesentwintigste plaats maar was hongerig om dit in de tweede manche te verbeteren.


Ondanks dat Vlaanderen een indrukwekkende snelheid liet zien, kon hij in Letland niet zonder problemen door de eerste ronde komen, wat zeer jammer was. In de tweede manche remde hij zijn motor stil en tijdens zijn inhaalrace kwam hij in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en viel. De motor raakte hierbij dusdanig beschadigd dat verder rijden niet meer mogelijk was en hij de wedstrijd moest verlaten.

Voor de tweede manche is besloten dat Lupino in de tweede manche niet van start zou gaan in verband met zijn knieblessure en het missen van het juiste gevoel op de motor. De Italiaan heeft het vanaf zijn valpartij in Rusland van vorig jaar moeilijk maar zal nu hard gaan werken voor de volgende Grand Prix zodat we hem op korte termijn weer in goede vorm zullen zien.

Thomas Covington reed een goede wedstrijd en scoorde zijn eerste WK punten. De Amerikaan pakte geen goede start maar kwam vanaf een vierentwintigste plaats terug naar een achttiende positie en pakte hiermee drie punten. Dit is een stap in de goede richting en we hopen dat dit zich zal verbeteren nu het seizoen verder gaat.


Commentaar Calvin Vlaanderen (18e in het dagklassement): ‘’Vandaag was de laatste wedstrijd hier in Letland en ik was er klaar voor om een goede wedstrijd te rijden. Ik kwalificeerde me op een zesde plaats, wat goed was. In de eerste manche kwam ik in de eerste ronde ten val maar vocht me helemaal terug naar een dertiende plaats. In de tweede manche remde ik mijn motor stil bij het ingaan van de eerste bocht en kwam ten val. Toen ik door het veld naar voren kwam, raakte een andere rijder mijn voorwiel waardoor ik ten val kwam. Ik pakte de motor snel op maar het stuur was zo krom dat ik de wedstrijd niet meer uit kon rijden. Ik ben heel teleurgesteld dat ik de week hier zo heb moeten afsluiten. Ik weet dat ik de snelheid heb om in de top 7 te kunnen finishen maar ik had het graag willen laten zien. Ik heb veel geleerd in deze drie wedstrijden en we gaan hard werken voor de volgende Grand Prix.’’


Commentaar Thomas Covington (21ste in het dagklassement): ‘’Vandaag heb ik door het scoren in de tweede manche een mooie stap voorwaarts gemaakt. Uiteraard is het niet waar ik wil zijn maar we komen er wel. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix’s.’’


Commentaar Alessandro Lupino (32ste in het dagklassement): ‘’Ik voel me erg schuldig richting het team en de sponsors. Ik voel me al een tijdje niet goed. Het is vanaf het moment dat ik vorig jaar in Rusland ben gevallen. Ik kan niet meer vrijuit rijden en hier heb ik het moeilijk mee. We gaan nu herstellen en hard werken voor de volgende Grand Prix. Ik weet dat mijn snelheid goed is om iets te kunnen laten zien.’’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda