Dubbelslag voor Gyan Doensen in EMX 85 Noord/West in Denemarken

SWALMEN - Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85 Noord/West in het Deense Fjerritslev gewonnen. In de eerste manche nam hij al snel de leiding in handen en wist naar een gecontroleerde zege te rijden. In de tweede manche moest hij van buiten de top tien terug komen maar deed dit overtuigend en wist ook toen terug te komen naar de eerste plaats.


De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal verlopen voor Gyan omdat hij 3,5 weken voor deze wedstrijd een valpartij mee maakte op het circuit van Eindhoven waarbij hij een scheurtje in de bovenarm opliep. Hierdoor had hij voor de wedstrijd in Denemarken slechts drie keer met de motor kunnen trainen. Het doel was dan ook om de schade te beperken en te proberen om in de top vijf te eindigen.

75 deelnemers hadden zich voor de wedstrijd aangemeld waardoor er in twee groepen getraind moest worden. in zowel de vrije training als de tijdtraining had Gyan een goed gevoel op de baan en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Later op de dag wist hij ook de kwalificatieheat te winnen, wat betekende dat hij op zondag vanaf pole position mocht starten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij binnen een halve ronde de leiding in de wedstrijd over kon nemen. Het ritme zat er goed in en hierdoor slaagde Gyan erin om een gat te slaan. Hij bleef geconcentreerd rijden tot in de slotfase en sloot de manche winnend af.

De start van de tweede manche was minder goed maar door in de eerste bocht aan de binnenzijde te blijven, wist hij de schade te beperken. Tijdens de eerste ronde kwam hij vanaf een dertiende plaats terug naar een vijfde positie en zette zijn opmars vanaf daar verder. Binnen vijf ronden wist hij door te stoten naar de koppositie en reed verder zijn eigen wedstrijd. Wederom kwam hij als winnaar over de finish en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Met een dubbele manchezege won Gyan het dagklassement in Denemarken en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. De volgende wedstrijd om het EMX Kampioenschap Noord/West is op 1 mei in het Belgische Lommel.

Daguitslag EMX85 Noord/West Denemarken:
1. Gyan Doensen 50 Pnt
2. Freddie Bartlett 38 Pnt
3. Jarne Bervoets 36 Pnt
4. Douwe van Mechgelen 34 Pnt
5. Ian Ampoorter 31 Pnt

Swalmen, 19-04-2022

Double moto victory for Gyan Doensen in the EMX85 North/West round in Denmark

Gyan Doensen of the Husqvarna SKS Racing NL team has won the opening round of the EMX85 North/West Championship in Fjerritslev, Denmark. In the first moto he took the lead immediately during the first lap and never looked back. In the second moto he had to come back from around fifteenth position but had a good rhythm and passed one rider after another to win the race as well.

Gyan’s preparation for the race was far from ideal because 3,5 weeks before the race he had a crash and sustained a fracture in his upper arm. Due to this he had only ridden the bike three times before he went out on the track in Denmark. Despite this he felt great on the track and after he posted the fastest lap time in the free practice and time practice he took pole position by winning the qualifying heat.

After a good start in the first moto he took the lead during the opening lap. With a great rhythm he started to pull away from the rest of the field and managed to win the race.

In the second moto he had more work to do. He started around thirteenth position and had to charge back through the field. He passed one rider after another and again he crossed the finish line in first position.

With a double moto win he took the overall win in Denmark. The second round of the championship will be held at the 1st of May in Lommel, Belgium.

Overall EMX85 Noord/West Denmark:
1. Gyan Doensen 50 Pnt
2. Freddie Bartlett 38 Pnt
3. Jarne Bervoets 36 Pnt
4. Douwe van Mechgelen 34 Pnt
5. Ian Ampoorter 31 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda