Oldiesfestival in Atlas Theater Emmen

EMMEN - Forever Young krijgt op veler verzoek een vervolg. Nadat de laatste tonen hadden geklonken was het al wel duidelijk dat er een vervolg moest komen op -oldiesfestival Forever Young-. Dit muzikale festijn, vorig jaar mei in het Atlas Theater, was een ongekend groot succes in een uitverkocht huis. Bijna alle bezoekers waren het erover eens: Dit moet een vervolg krijgen.


De organisatie, de Vrienden van het Atlas Theater, hoefde dan ook niet lang na te denken. En omdat de naam van het festival in korte tijd al heel bekend is geworden komt er nu dus Forever Young 2. Plaats van handeling is opnieuw het Atlas Theater. De datum is 29 april. De toegangskaarten zijn sinds 1 maart in de verkoop bij het Atlas Theater.

Bands uit eigen regio

Rob Wilhelm, voorzitter van de Vrienden van het Atlas Theater en Henk Kroezen, programmeur en voorheen organisator van de Sixties Nacht Emmen, waren het er al snel weer over eens dat de bands vooral weer uit de eigen regio moesten komen. “Bands, die nu nog spelen en bands die voor deze gelegenheid weer bijeen komen. Ook treden er gastmuzikanten op die al jaren niet meer op een podium hebben gestaan. Met muziek uit de jaren ’50, ’60, ’70 en een beetje ’80. Voor elk wat wils dus.”

Voor Forever Young 2 zijn zes bands gecontracteerd, die op zes podia verspreid door het Atlas Theater optreden.

The Fellows
Een van de opmerkelijkste bands is The Fellows. Deze band uit Emmen, werd in 1963 opgericht en ze spelen nog steeds in dezelfde samenstelling. Met Gerard Rolink, Jan Leeuwinga en de gebroeders Verpalen.

Dessa
Dessa maakte furore in de begin jaren tachtig. De formatie uit Emmen heeft onder andere Klaas Stulen en Dick Joustra in de gelederen.

Retro
Retro brengt een doorsnede van muziek uit de genoemde jaren. Zanger/gitarist Roel Luchies was ooit de leider van The Scandals en Henk Stevens en Harry Sommer maakten deel uit van De Zamora’s.

The Old Times Skifflers
The Old Times Skifflers uit Emmen brengen de periode van de sklifflemuziek terug. Meezingers met festivalorganisator Rob Wilhelm, accordeonist Henk Meijer en drummer Frans van Schie.

Skuur
Skuur klinkt onbekend, maar als we De Rakkers en Last Time noemen gaat er zeker een belletje rinkelen. Bassist Wilko de Groote uit Barger-Oosterveld is al actief sinds 1965. Hij speelde in Hydra, en was samen met Kees Hendriks en Gerry Hoff een van de oprichters van De Rakkers. De twee laatsten spelen als gastmuzikant mee.

No Name
De afsluiter van de avond is No Name uit Hollandscheveld. Deze band bestaat al sinds 1964. Ze hadden ook veel succes tijdens de Sixties Nacht Emmen. Ze treden alleen bij speciale gelegenheden nog op. Op Forever Young 2 kunnen ze natuurlijk niet ontbreken.

Het festival begint om 19.00 uur. De zalen zijn open vanaf 18.30 uur.

SKUUR (Foto Matthijs van der Kaaij).jpg
Foto Retro2-new.jpg

The Fellows oud 1]-new.jpg
The Old Time Skifflers-new.jpg
Foto Dessa 1981-new.jpg
NoName 1.jpg
Foto Skuur copyright Matthijs van der Kaaij.

Andere foto's Coypright in Eigen Beheer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda