Motorsport

Gebben van Venrooy Yamaha en Calvin Vlaanderen zesde in het wereldkampioenschap MXGP

ROGAT - Het Gebben van Venrooy Yamaha team reisde naar Matterley Basin in Engeland voor de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Matterley Basin is één van de mooiste banen op de kalender. Het was voor Vlaanderen zijn laatste wedstrijd voor het Gebben van Venrooy Yamaha team en daarom was hij zeer gemotiveerd om het goed te doen. Het hele weekend waren zijn snelheid en rondetijden goed.
Reageer!

De grote generale repetitie zaterdag 30 september: “De Gouden JOPA Helm 2023”

VEENOORD - Op zaterdag staat de 1e editie van De Gouden JOPA Helm op het programma. Het is de 1e editie op de nieuwe speedwaybaan in Veenoord. Het belooft een grandioos en internationaal spektakel te worden. Er staan in totaal 7 nationaliteiten aan de start. 16 coureurs strijden om de Gouden, Zilveren en Bronzen JOPA Helm 2023. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben.
Reageer!

MotoGP Legends, een klassieke Le Mans start en een wereldpremière in de ‘Kathedraal van de motorsport’.

ASSEN - Met de onthulling van twee bronzen plaquettes als onderdeel van de Legends Walk of Fame in de binnenstad, zagen MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola zichzelf zaterdagavond voor altijd vereeuwigd in de stad Assen. Vandaag vermaakten de Amerikaanse oud-coureurs duizenden fans op het TT-circuit tijdens de TABAC Classic GP Assen.
Reageer!

MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola grote sterren op Assen

ASSEN - Oud-TT-winnaars en ‘MotoGP Legends’ Kevin Schwantz en Randy Mamola zijn dit weekend tijdens de TABAC Classic GP Assen de grote sterren op het TT-circuit. De Amerikanen komen naar Assen voor een demonstratie op hun originele Grand Prix-motoren. Beide coureurs waren jarenlang dé publiekslievelingen op Assen. Schwantz won zijn laatste TT in 1993, het jaar dat hij wereldkampioen werd. Mamola won voor het laatst op Assen in 1985.
Reageer!

Vlaanderen just misses the MXGP podium in Turkey

ROGAT - The Gebben van Venrooy Yamaha squad made the long journey to Turkey for the seventeenth round of the MXGP World Championship as the season comes to a conclusion. On Saturday, after a storm hit the track and with heavy winds making it dangerous for the riders, it was sensibly decided to cancel the MXGP qualifying race. This meant riders went to the line based on their times from timed practice and that saw Vlaanderen post the nineth quickest lap time.
Reageer!

Tegenslag in de thuis Grand Prix voor Gebben van Venrooy Yamaha.

ROGAT - De verwachtingen waren hoog voor het Gebben van Venrooy Yamaha team tijdens de thuis Grand Prix in Arnhem. Arnhem is vanaf dit jaar nieuw op de MXGP kalender en zorgde voor zanderige, zware omstandigheden. Dit in combinatie met de hoge temperaturen zorgde ervoor dat het een grote uitdaging was voor de beste rijders van de wereld.
Reageer!

Zwaar weekend voor Vlaanderen in Zweden

UDDEVALLA (ZW) - Het laatste deel van het wereldkampioenschap MXGP is begonnen. Het Gebben van Venrooy Yamaha team reisde het afgelopen weekend af naar Zweden voor de vijftiende ronde van het wereldkampioenschap, dat werd verreden op het circuit van Uddevalla. Op zaterdag was het circuit droog en waren de omstandigheden perfect. Vlaanderen voelde zich hier goed op thuis en wist in de kwalificatieheat op een zesde plaats over de finish te komen. Vlaanderen zat op de finish vlak achter Romain Febvre maar kon nergens een plaats vinden waar hij de positie over kon nemen.
Reageer!

JACK’S Racing Day weekend op TT-circuit trekt meer dan 90.000 bezoekers

Grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement 11 tot 13 aug. op TT-circuit ASSEN - Dankzij een grotendeels zonnige wedstrijddag trok JACK-S Racing Day in het tweede weekend van augustus meer dan 90.000 bezoekers naar het TT Circuit Assen. Met een GRATIS toegangsbewijs waren zij vanaf de beroemde TT-tribunes onder meer getuige van een aantal snelle ronden van de voormalig wereldkampioen Formule 2 en Formule E Nyck de Vries, terwijl een stuntvliegtuig landde en weer opsteeg om vervolgens een wervelende luchtshow te verzorgen.
Reageer!

Absoluut baanrecord verbroken op TT Circuit Assen tijdens JACK’S Racing Day

ASSEN - Snelste raceklasse van Europa doet naam eer aan op grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement 11 tot augustus op TT-circuit. Tijdens de kwalificatie van BOSS GP is op dag 2 van JACK-S Racing Day de snelste rondetijd ooit op het TT-circuit neergezet. De Oostenrijker Ingo Gerstl reed zaterdag in zijn Toro Rosso F1 STR1 met een gemiddelde snelheid van 216.15 kilometer per uur over het asfalt en vestigde met een rondetijd van 1:15.861 een nieuw absoluut baanrecord.
Reageer!

JACK’S Racing Day, You’re Welcome

Grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement 11–13 aug. op TT-circuit ASSEN - Vandaag trof een stuntvliegtuig samen met ‘influencers’ van de ‘Supercar Society’ de laatste voorbereidingen voor een demonstratie op het TT Circuit Assen. Tijdens JACK’S Racing Day genieten racefans komende zaterdag en zondag met een GRATIS toegangsbewijs vanaf de beroemde TT-tribunes van exclusieve demonstraties.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda