Winn Winn wint met ruiter Ramsay

ASSEN - Toepasselijker kon het niet vrijdagavond in de TT Hall in Assen. De Amerikaan Andrey Ramsay werd met zijn elf-jarige merrie Winn Winn (Chin Chin x Wagenaar) tijdens het concours NIC Assen winnaar van de Rabobank Prijs, een wedstrijd over hindernissen van 1.45 m, met barrage.


Het duurde nog wel even voor Ramsay zeker was van de overwinning. Van de achttien combinaties in de barrage startte hij als negende. Maar geen van de overige deelnemers kwam aan de tijd van Ramsay.

Het werd een internationaal podium, want de Duitser Hartwig Rohde greep op voortreffelijke wijze in de laatste rit de tweede plaats. De kloof met winnaar Ramsay was behoorlijk: anderhalve seconde. Ramsay volbracht de barrage in 37.64 en Rohde uit Werlte deed er met Havinga’s Amando (Rash R x Ahorn) een paard dat in Nederlandse handen is 39.19 over.

Op de derde plaats kwam de beste Nederlander, Harrie Wiering jr. De man uit het Noord Hollandse Bergen voltooide de barrage in 39.68 op de rug van World Wide, een afstammeling van Corland en Animo.

Zaterdag is er ook nog een kwalificatiewedstrijd en vanuit de gecombineerde uitslag rijden 55 combinaties zondagmiddag de Grote Prijs van Drenthe, de hoofdschotel van het internationale springen bij NIC Assen. De winnares van verleden jaar Jody van Gerwen is in ieder geval zeker van deelname aan de Grote Prijs. Dat is het voorrecht wanneer je een jaar eerder hebt gewonnen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda