Sixties-sound MOOON ontstond in een schuur

AMEN - Waar een keukenverbouwing al niet toe kan leiden. De broers Tom en Gijs de Jong uit Aarle-Rixtel waren daardoor vijf jaren geleden genoodzaakt tijdelijk in de schuur bij het ouderlijk huis te gaan wonen. Daar stuitten ze op elpees van hun vader. Bij het horen van muziek van Bob Dylan, Deep Purple en The Beatles ging er een wereld voor de gebroeders open.

Samen met neef en buurman Timo van Lierop vormen zij sindsdien de band MOOON. Wat de in de schuur opgedane inspiratie heeft opgeleverd is een mengeling van blues, garagerock, surf en psychedelica. Blood Sweat and Tears, Led Zeppelin, The Paul Butterfield Blues Band, Santana en Rory Gallagher worden als grote voorbeelden genoemd.

“Je kunt wel zeggen dat we een sixties-sound hebben”, zegt Tom de Jong. Zelfs uiterlijk hebben de drie bandleden zich aan dat tijdperk geconformeerd, niet alleen wat kleding betreft, ze dragen ook het bijpassende lange haar.

Maar het gaat natuurlijk vooral om de muziek en daarmee trokken Tom de Jong (bas), Gijs de Jong (drums) en Timo van Lierop (zang en gitaar) de aandacht van Excelsior Recordings. Het leverde MOOON een contract op. Vorig jaar kwam het eerste album uit met als titel MOOON’s Brew.

Reserveren via: 06 8322 5680

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda