Vos grijpt Gemeente Assen Prijs

ASSEN - Robert Vos is zaterdagavond na een prachtige springwedstrijd winnaar geworden van de Gemeente Assen Prijs. Met Carat (Cardento x Krevad) rondde de ruiter uit Wierden de winning round af in 39.53 seconden en dat was bijzonder snel.


Jody van Gerwen (Limbricht), verleden jaar winnares van de Grote Prijs bij NIC Assen, werd tweede en deelde die plek met amazone Suzanne Tepper uit het Groningse Holwierde.

Remco Been (Wierden) maakte het kwartet voor Nederland vol. De eerste buitenlandse deelnemer in dit sterke veld was Jennifer Pedersen, de Deense amazone op de vijfde plaats.

De Gemeente Assen Prijs werd in groepen verreden, waarbij de winnaar van iedere groep, er waren tien groepen, uiteindelijk in de winning round kwam. Daarnaast kwamen vanuit de totaalscore de drie beste deelnemers na die tien ook uit in de winning round, als zogenaamde “lucky lozers”.

De groepen werden ingedeeld aan de hand van de wereldranglijst, zodat ze wat niveau betreft aan elkaar gewaagd waren. Van de uiteindelijke top vijf, waren Remco Been en Jennifer Pedersen geen groepswinnaar. Zij gingen als Lucky Lozer door naar de winning round.

In die winning round begon iedere combinatie weer met een schone lei en van de dertien deelnemers bleven er zeven in die laatste ronde zonder fouten. Van hen was Robert Vos de snelste in een tijd van 39.53. Meer dan een seconde daarachter werd Suzanne Tepper tweede. Met Sensation (Corland x Emilion) voltooide de amazone uit Holwierde haar ronde in 40.75.

Jody van Gerwen startte met haar paard waarmee ze verleden jaar de Grote Prijs won. Op Tantalus (Namelus R x Faram) liet ze de klok op 40.75 stil staan, exact dezelfde tijd als Tepper. Het toonde aan hoe spannend deze winning round was. De sfeer op de uitstekend gevulde tribunes was top en de ruiters werden met een gul applaus beloond.

Remco Been zette zijn succesvolle zaterdag in de avonduren nog voort door met Lumen Lady (Guidam x Wellington) de vierde plek voor zich op te eisen in een tijd van 42.10, ruim achter Tepper en van Gerwen.

De eerste buitenlandse deelnemer kwam op de vijfde plaats en die eer was weggelegd voor de Deense Jennifer Pedersen. Met Saint Amour 1125 (Stakkato x Sherlock Holmes) klokte zij 43.69. Vanmiddag (zondag) vindt het hoofdnummer van het internationale springen plaats, de Grote Prijs van Drenthe. Daarin komen alle topruiters van het concours in actie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda