De Boer wint boeiende finale Z

ASSEN - Lennard de Boer is zaterdagmiddag in de TT Hall winnaar geworden van de finale klasse Z om de PMF Mechanical Prijs. In een prachtige en tot het eind boeiende finale reed hij met Davidof (v Zento) een tijd van 32.06. Dat was zo scherp dat niemand er meer onder door ging.


Eric Naberink uit Smilde kwam er nog het dichtst bij. Met Wayne Rooney (v Lupicor) kwam Naberink slechts vierhonderdste van een seconde te kort en werd daarmee tweede. De derde plaats werd opgeëist door Amanda Slagter uit Slochteren. In de laatste rit haalde ze met Vienna (v Hattrick) alles uit de kast, maar het lukte haar niet om de tijden van De Boer en Naberink te verbeteren. Met 32.35 kwam ze op de derde plaats terecht.

Het was bijzonder dat Lennard de Boer de hoofdprijs pakte in deze Z-finale, want hij heeft het paard, eigendom van Marcel de Boer uit Nieuwleusen, nog maar twee maanden onder het zadel. “Het is een geweldig goed dier. Ongecompliceerd met een enorme wil”, aldus Lennard de Boer, die geen familie is van Marcel. “Ik ben vier maanden stalruiter bij hem, maar geen familie. Toevallig heten wij beiden De Boer.”

Het was Eric Naberink die zich stuk beet op de tijd van De Boer. “Ik wilde niet dezelfde fout maken als donderdag, toen ik op de laatste hindernis nog een balk liet vallen. Ik denk dat ik de winst in de laatste lange lijn heb laten schieten. Maar beter tweede dan de snelste tijd en vier strafpunten.”

Naberink was enorm ingenomen met de prestaties van Wayne Rooney, het paard van Stafanie Luning en waar ze ook op reed voor haar ongeval. “Dit is een topper. Hij wil geen fouten maken en is ook nog eens erg gretig. Hij presteert de laatste weken formidabel”, aldus Naberink.

De bijgaande foto toont winnaar Lennard de Boer. Foto: Kitty Nijholt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda