Sterke afvaardiging Nederland op NIC Assen

ASSEN - Het 58ste concours hippique NIC kent voor de internationale springrubrieken een puik deelnemersveld. Maar liefst 31 verschillende landen zijn vertegenwoordigd. Daarbij neemt de delegatie springruiters uit Nederland een belangrijke plaats in. De Nederlandse afvaardiging die bij het NIC Assen in de ring verschijnt kent enkele wereldtoppers, zoals bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo kwam op de laatste zondag van september uit voor het Nederlandse team in de finale van de Nations Cup in Barcelona. Dubbeldam, Olympisch Kampioen in 2000, behoorde tot het selecte gezelschap ruiters dat foutloos bleef in de finale. Zijn prestatie in Barcelona was dermate goed, dat hij tijdens deze landenwedstrijd werd onderscheiden met de 'Award for the Man of the Match'.

Een andere topper, en wel uit het Drentse land, is Albert Zoer uit Echten. Deze crack wist bij het NIC in 2004 de Grote Prijs van Drenthe te winnen. Zoer greep afgelopen zomer de winst in de Grote Prijs De Wolden en is zeker niet kansloos om in het NIC Assen opnieuw te zegevieren. In 2006 werd Zoer met het Nederlands team en zijn toenmalige toppaard Okidoki wereldkampioen.

Bijzonder is de deelname van Albert Voorn uit het Limburgse Evertsoord. Voorn staat bekend als één van 's werelds beste stijllisten. Hij veroverde in 2000 de zilveren medaille bij de Olympische Spelen van Sidney. In april van dit jaar werd Voorn derde in het Nederlands Kampioenschap en in mei maakte hij deel uit van het Nederlands Team dat in het Franse La Baule een wedstrijd in de reeks voor de Nations Cup won.

Vanuit Wanneperveen komt Angelique Hoorn naar het NIC Assen. De amazone werd in 2008 nog afgevaardigd naar de Olympische Spelen. Hoorn is diverse malen voor het voetlicht getreden tijdens het NIC en ze wist in 2001 de Grote Prijs op haar naam te schrijven. Die prestatie herhaalde de amazone in 2008. Hoorn geldt nog altijd als een van de beste amazones van ons land.

Willem Greve (Markelo) is met zijn 30 jaar een relatief jonge ruiter, maar al wel iemand waar terdege rekening mee moet worden gehouden. Hij maakte eind september deel uit van het Nederlands team dat vierde werd in de finale van de Nations Cup in Barcelona.

NIC Assen kent ook andere Nederlandse deelnemers van naam, zoals Suzanne Tepper (Holwierde), Eric van der Vleuten (Mierlo), Wout-Jan van der Schans (Nijkerk), Annet Willems (Wierden), Aniek Poels (Swolgen), Maureen Bonder (Schoonoord) en Chantal Regter (Assen) die een thuiswedstrijd rijdt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda