Winst voor Bisharat en Rohde

ASSEN - De internationale deelnemers aan het NIC Assen hadden een drukke dag. In het ochtendprogramma werd een internationale rubriek over 1.30 m met barrage verreden, de Bouwbedrijf Bekman Prijs. Daarin was het Ibrahim Hani Bisharat die de hoofdrol voor zich opeiste. De ruiter uit Koeweit snelde in een foutloze rit met Questina (Quidam’s Rubin) naar een tijd van 34.29. Eric van der Vleuten, de routinier uit Someren kwam daar niet aan en bleef met VDL Groep Zandorra (Zandor x Kalypso) steken op 34.87.

Op de derde plek kwam de Duitser Rolf Moormann. Hij bleef op eerbiedige afstand van de eerste twee combinaties. Moorman rondde zijn barrage af op de rug van Baltimore 62 (Balou de Rouet x Campione) in een tijd van 37.01. De 64 combinaties die het basisparcours reden, hadden daar een pittige wedstrijd aan. Slechts negen combinaties kwamen in de barrage, waarvan er zes foutloos bleven.

Een wedstrijd over 1.40 m, de Dierenkliniek Klijndijk Prijs, werd gewonnen door de Duitser Hartwig Rohde. Met Havinga’s Amando (Rash R x Ahorn) bleef hij foutloos in 35.53. Met die tijd had Rohde een forse kloof met Michel Hendrix. De ruiter uit Kessel draaide zijn barrage met Wait and See (Colman x Graf Grannus) in 37.37. Dat was net genoeg om Gudrum Patteet voor te blijven. De Belgische amazone Patteet bleef met Sea Coast Ferly (Calato x Darco)  ook foutloos, maar voor de tweede plek kwam ze net tweetiende te kort.

 
Ibrahim Hani Bisharat met Questina (foto Kitty Nijholt )

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda