Twee eerste plaatsen voor SVTA

TER APEL - De schermvereniging Ter Apel, SVTA, organiseerde op 17 mei het vijfde Best of Six toernooi van dit seizoen. Er kwamen 35 schermers uit in de categorie?n kuikens, benjamins, pupillen, cadetten en junioren. Er was voor gekozen om alle schermers veel gelegenheid te geven om te schermen, wat het tot een lange schermdag maakte. Sportieve successen voor SVTA waren er zeker.
Bij de kuikens slaagde Jason van Geldorp erin om de derde plaats te veroveren. Sjors Assen won de finale van de benjamins afgetekend, maar de meest spannende wedstrijd was zijn halve finale. Dat was een bloedstollende wedstrijd waarin hij zijn grootste concurrent in dit seizoen tegenkwam. Ondanks een achterstand van 9-6 wist Sjors zijn kalmte te bewaren en terug te komen tot 9-9. In de extra tijd wist hij tenslotte die ene beslissende treffer te maken.
Bij de pupillen waren er twee podiumplaatsen voor SVTA.

Pauline Schomaker legde beslag op de derde plaats, met een ruime overwinning in de kleine finale. Kris Fidder maakte van de finale ook een zeer spannende wedstrijd. De strijd tussen de finalisten ging lang gelijk op, en het leek ook hier uit te draaien op de extra tijd. Maar bij een stand van 13-13 en nog twee seconden op de klok wist Kris een fraaie treffer te plaatsen, en die minieme voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

Bij de samengevoegde categorieën cadetten/junioren kwam Ruben Swama goed voor de dag. In de voorrondes, die samen met de pupillen werden geschermd, schermde hij al prima, en dat bleef hij doen. Uiteindelijk mocht ook hij de derde prijs mee naar huis nemen. De schermvereniging Ter Apel kijkt terug op een inspannende maar geslaagde dag. Het afsluitende toernooi van de Best of Six wordt op 13 juni georganiseerd in Leeuwaren door de Schermkring Friesland.