Inwoners Emmen in actie tijdens Landelijke Opschoondag

EMMEN - Tijdens de Landelijke Opschoondag van afgelopen zaterdag gingen veel mensen in het hele land zwerfafval opruimen in hun buurt of wijk. Ook in Emmen, want heel veel mensen in Emmen hadden zich bij verschillende acties aangemeld om op te ruimen. Ook burgemeester Eric van Oosterhout deed hier aan mee. Het thema van de Landelijke Opschoondag 2018 was dit jaar ‘Eén buurt, één missie’.


In iedere provincie staat een actie extra in de schijnwerpers, in Drenthe is dat de actie ‘Angelslo Schoon’. Het is een mooi vervolg op de vele activiteiten die de afgelopen tijd in de wijk georganiseerd zijn door wijkbewoners, wijkvereniging, Buurt Support, scholen, bedrijven en anderen. Ook konden inwoners van Angelslo een gouden idee indienen om zwerfafval in de wijk tegen te gaan.

Het beste idee won een minuut gratis winkelen bij de Jumbo in Angelo. Na een brieving in De Marke gingen de verschillende groepen de wijk in om het zwerfvuil te verzamelen. In de loop van de middag kwam ook burgemeester Eric van Oosterhout naar Angelslo om zijn belangstelling te tonen voor het gezamenlijke opruimen van zwerfafval. Ter afsluiting van deze actie verzorgde Jumbo Angelslo een feestelijke bijeenkomst met hapje en drankjes en een springkussen voor de kinderen.

Burgemeester van Oosterhout had de eer om de prijsuitreiking van het gouden idee te verrichten. Uit de vele inzendingen met ideeën werd mevrouw Greet Pepping uitgeloot als winnaar. Op de tweede plaats eindigde de Familie Bosscher en kregen een fotoshoot aangeboden. Derde werd Nico Smit die een taart van Bakker Schoenmaker in ontvangst mocht nemen.


Uit alle lagen van de bevolking in Angelslo gaven bewoners gehoor aan de oproep om zijn of haar wijk of buurt schoon te maken. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda