Triathlon

Deelnemers startklaar voor Inzeller Wintertriathlon

ASSEN - Ruim zestig sporters maken zich op voor de Inzeller Wintertriathlon die voor zaterdag 12 februari op het programma staat. De groep bestaat vooral uit deelnemers uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Hoewel het programma er dit jaar iets anders uitziet dan voorgaande jaren, omdat de nieuwe overdekte ijsbaan van Inzell nog niet beschikbaar is, is de organisatie bijzonder tevreden over het aantal inschrijvingen.
Reageer!

Supertrainingsweek als voorbereiding op Inzeller Wintertriathlon

INZELL - In de week voorafgaand aan de Inzeller Wintertriathlon biedt MV-Moves, van triatleet Martin Veenhuizen uit Tynaarlo, een speciale trainingsweek aan. Het gaat om een 7-daagse trainingsweek, inclusief 6 overnachtingen, ontbijt, diner, diverse trainingen zoals lopen/fietsen (ATB), schaatsen en een langlaufspoedcursus! Deze trainingsweek wordt gehouden in Inzell, waar aansluitend de Inzeller Wintertriathlon op zaterdag 12 februari plaats heeft.
Reageer!

Stichting triathlon Klazienaveen organiseert een "try-out" run-atb-run

KLAZIENAVEEN - Op zondag 21 november organiseert stichting triathlon Klazienaveen een "try-out" run-atb-run in het Oosterbos te Klazienaveen. Via deze try out willen wij kijken of er animo is om een "echte" run-atb-run te organiseren. Hoewel dit evenement redelijk professioneel wordt opgezet is er nog geen spraken van een wedstrijd. Er kan zowel individueel als duo gestart worden. De afstand bedraagt 5km lopen, 18km fietsen (atb) en 2,5km lopen. De inschrijving is van 9:30 tot 10:30 in de kantine van vv Zwartemeer(sportpark de Planeet) . De run-atb-run zal om 11:00 starten in het Oosterbos ingang "de Streek". Kosten individueel 3 euro en duo's 5 euro. Meer info op www.triathlonklazienaveen
Reageer!

Kevin Lek Nederlands kampioen wintertriathlon

ASSEN - Gisteren was de wintertriathlon in Assen en Kevin Lek verdedigde daar zijn titel als Nederlands Kampioen wintertriathlon bij de Jeugd en Junioren. Het lopen ging goed want Kevin kwam als een van de eersten binnen en ging als eerste weg op de fiets. Kreeg onderweg kramp in zijn benen en kon daardoor niet hard fietsen ook al is dit normaal zijn sterkste onderdeel. Kwam pas als 8e binnen na het fietsen
Reageer!

Duathleet Kevin Lek in de prijzen

UTRECHT - Gisteren zijn de prijsuitreikingen geweest voor landelijke triathlon/duathlon circuits 2010. Deze vonden plaats op de Bikemotion in Utrecht. Kevin Lek uit Emmen mocht gisteren drie 1e prijzen ophalen: 1e prijs bij de H18 in het nationale Cyclespeed duathlon circuit (hardlopen en fietsen). Dit is een circuit met wedstrijden waarvan Kevin heeft meegedaan in Hilversum, Dordrecht, Groningen, Tilburg en Assen, totaal 760 punten.
Reageer!

Thomas van der Wal tweede bij Triathlon in Staphorst

STAPHORST - Afgelopen zaterdag nam Thomas van der Wal uit Klazienaveen deel aan de kwart triathlon te Staphorst. Dat betekende 1 km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen. Van de Wal kwam als vierde uit het water en ook van de fiets was hij nog vierde. Tijdens het lopen kon hij nog oprukken naar de tweede plek en kwam uiteindelijk 45 seconden te kort voor de overwinning in een tijd van 2:03:52. Deze wedstrijd was tevens de afsluiting van dit triathlonseizoen. Een paar weken eerder stond Thomas van der Wal ook nog aan de start bij de Ironman te Roth, in een heuvelachtig deel van Duitsland. Van de 3250 deelnemers werd hij 179e in een tijd van 9:45:02. Dit is een van de drukste triathlons ter wereld met veel deelnemers. Volgend jaar hoopt de Klazienavener daar ook weer een goede tijd neer te zetten.
Reageer!

Zilver voor Arianna Pruisscher NK Duathlon

TILBURG - De nog maar net 12 jarige Arianna Pruisscher heeft zondag in Tilburg een zilveren medaille veroverd op het Nederlands Kampioenschap duathlon in de categorie voor 12 en 13 jarigen. Arianna begon het NK met een loop over 2 kilometer. Ze kwam als 5e meisje binnen voor de wissel 10 kilometer fietsen. Ze kon haar achterstand op de fiets goed maken en kwam terug naar een tweede plek. Arianna was veruit de snelste tijdens het onderdeel fietsen en gaf haar zilveren plak in de afsluitende kilometer hardlopen niet meer uit handen.
Reageer!

Kevin Lek Nederlands Kampioen Offroad triathlon, heren onder 18

DEN HAAG/EMMEN - Kevin Lek is gisteren, zaterdag 21 augustus 2010, Nederlands Kampioen Offroad triathlon geworden in Den Haag/Kijkduin bij de Heren 18. Zoals door de organisatie wordt omschreven, is dit een zware triathlon. De "Beach Challenge" is de oudste offroad triathlon van Nederland. Het is allerminst een eenvoudige, rechttoe-rechtaan triathlon, maar echt eentje 'zoals het hoort': een individuele, soms pittige strijd tegen de elementen en jezelf. En een fantastisch mooie, met een schitterend ruig natuurparcours.
Reageer!

Bert Flier wint triathlon van Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Bert Flier uit Barendrecht heeft zaterdag de vierde C1000 triathlon van Klazienaveen gewonnen. De strijd om de winst op de kwart triathlon speelde zich af tussen Flier en Peter van Grootheest uit Zwolle. Pas tijdens het lopen wist Flier zijn opgelopen achterstand tijdens het zwemmen en fietsen om te buigen naar een kleine winst. Hij volbracht de triathlon in 2.00.06. Bij de dames ging Carin Ceelaert uit Groningen als eerste over de finish in een tijd van 2.20.36. Tweede werd de Klazienaveense Judith Nintemann in 2.39.34. Eerste Klazienavener bij de heren was Martin Savenije in 2.17.00.
Reageer!

Kevin Lek derde bij De Wolden Duathlon

DE WALDEN - De duathlon van Zuidwolde, gezien de toppers die zich op het laatste moment nog aangemeld hadden voor de wedstrijd, moest wel een fantastische wedstrijd worden. Na de eerste 5,5 km hardlopen gingen de gerenommeerde hardlopers Harm-Jan Martens en Andre Plette ruimschoots aan de leiding. Hier achter had zich een prachtige groep gevormd met kanshebbers voor de overwinning.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda