Gymverenigng De Vreeze/UNIDO weer met eigen gymselectie

EMMER COMPASCUUM - Dit seizoen start de gymvereniging De Vreeze/UNIDO uit Emmercomascuum weer met een eigen gymselectie. De laatste jaren was de selectiegroep uitgegroeid tot een aantal van 45 talentvolle turners en turnsters uit de gehele regio onder de paraplu van de gymverenigingen UNIDO en REO uit Emmercompascuum en Roswinkel. Het voordeel hiervan was meer aandacht voor de turnsport en een grotere bekendheid. Nadeel was dat eigen jonge talenten moeilijker konden doorstromen. Eind vorig seizoen is de beslissing genomen dat de selectiegroep van UNIDO/REO een zelfstandige club gaat worden onder de naam Turnclub Drenthe met leden uit de regio zuidoost Drenthe en omstreken.

Het houdt administratief in dat het ledental van De Vreeze/UNIDO is gedaald van bijna 350 naar 300. Ondertussen is weer een eigen kleine turnselectie opgericht die op zaterdagmorgen oefent onder leiding van Rianne Hölscher en voorlopig uit 10 leden bestaat. Het aantal lesuren beslaat 25 per week en betreft allerlei lessen in gym voor ouder en kind voor 2 en 3 jarigen op maandagmorgen. Verder jongensgym, meisjesgym, tienergym, damesgym en diverse groepen jazz gym en jazzselecties.

Daarnaast is er acrogym en Freestyle, kortom voor ieder wat wils en van harte aanbevolen door de huisartsen.
Het bestuur is ook tevreden met de huidige sponsor makelaarsbureau De Vreeze uit Emmercompascuum. Dit jaar is een proefjaar en in december wordt gesproken over contractverlenging. Het seizoen 2009/2010 staat in het teken van voorbereiding op het jubileumjaar 2011, wanneer UNIDO 25 jaar bestaat. UNIDO is Spaans voor “verenigd” en is op 1 januari 1986 ontstaan uit een fusie van de twee gymclubs SSS en TEC.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda