Celine Feijen opnieuw Nederlands Kampioen Pencak Silat

BADHOEVENDORP – Afgelopen zaterdag werd de 19-jarifw Celine Feijen uit Emmen in Badhoevedorp voor de 5e keer Nederlands Kampioen in de verdedigingskunst Pencak Silat. Haar tegenstander uit Groningen die normaliter in een gewichtsklasse hoger uitkomt, wist haar ook in dit toernooi niet te verslaan.


Celine beoefent inmiddels bijna 9 jaar deze sport. Naast nationale toernooien waarbij ze steevast het erepodium betreedt, heeft ze inmiddels ook al internationale ervaring opgedaan. Na het EK in Azerbeidzjan in 2018 waar brons werd behaald, stond vorig jaar het WK in Singapore op de agenda. Daar bleek haar opponent, de voormalig wereldkampioene, nog een maatje te groot. Daarentegen wist ze in april tijdens het Open Belgium, waar ook altijd een groot aantal Aziatische nationale teams op af komen, het zilver in de wacht te slepen.

Deze topsportster is nog lang niet van plan te stoppen. Sterker nog: na haar overstap naar pencak silat-school SMI in Leeuwarden is de trainingsfrequentie alleen nog maar hoger geworden. Inmiddels is ze 5x per week met haar sport bezig naast haar studie Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen.

“Dat vergt af en toe wat logistieke kunstgrepen, maar ik merk dat ik hierdoor toch nog steeds groei in mijn sport. En daar doe ik het voor!”. Nu even rust met de zomervakantie in het vooruitzicht? Ik dacht het niet! In oktober staan de Europese Kampioenschappen weer op de agenda. Dit jaar een thuiswedstrijd want ze worden door onze eigen sportbond de NPSF georganiseerd. Daar wil ik deze keer geen genoegen nemen met brons!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda