Open Drents Judo kampioenschap weer groot succes.

EMMEN - In sporthal Angelslo was het weer een spannende strijd om de open Drentse titel tussen de judoka,s om de fraaie medaille te winnen die organisatie JVVos beschikbaar had gesteld voor een podium plaats. Het team van Judo Veendam had met een groot aantal deelnemers ingeschreven en won de meeste prijzen. Ook het selectie team van England Judo ging met veel medailles terug huis.


Topjudo Utrecht was derde met het aantal prijzen. De selecties van de Noren en Zweden namen ook veel prijzen mee. Het aantal landen met deelname is groter geworden met Bulgarije en Spanje erbij. Judovereniging Vos kwam deed het in dit zeer sterke deelnemersveld van hoog niveau heel goed met drie judoka’s op het podium. Jammer was het niet kunnen deelnemen wegens knieblessure en operatie van Mark Breider en Erik Schimmel. Beiden potentiële prijswinnaars bij de heren.

Bij de dames kon de topper Michelle Benjamins niet deelnemen wegens ziekte. In de jeugdklasse wist Jay Langerijs derde te worden. Hij scoorde in de voorronden met ippons maar een kleine vergissing werd hem noodlottig voor een finaleplaats. Gelukkig zag hij nog wel kans om de herkansing te winnen. Floor Maats won de klasse tot 52 kilo bij de dames. Met aanvallend judo is Floor in haar beste doen. Zeer gedreven om in eigen huis te winnen won zij al haar wedstrijden en dus een finaleplaats.

Deze finale was niet makkelijk tegen de ook aanvallend ingestelde Felicia Granudd van Landvetter Judo uit Zweden. In de reguliere tijd wist Floor Maats te scoren met een half punt. Maar ook Granudd scoorde op het laatste moment nog een half punt en daarmee een gelijke stand. De golden score moest de beslissing brengen. In een slopend gevecht wist Floor Maats te scoren met nog een half punt en hiermee de eerste plaats. Benjamin Heeres werd eerste in de zwaargewicht klasse bij de heren senioren. Na een drietal slopende wedstrijden kwam hij in de finale. Hier won de gast judoka van Vos door te winnen van Gert Rabe met een ippon.


De troste kampioen van Drenthe: Floor Maats en Benjamin Heeres.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda