FC Emmen ook actief voor Het vergeten Kind

EMMEN - Een sportieve dag tijdens de Week van Het Vergeten Kind. Bij 17 Jupiler League voetbalclubs werden vorige week fanatiek gevoetbald door kinderen uit opvanglocaties samen met selectiespelers.


Met deze succesvolle ervaring van vorig jaar stelden NAC Breda en CM Payments voor om dit initiatief aan te dragen bij de Jupiler League. Met als resultaat dat tijdens de Week van Het Vergeten Kind 350 kinderen een voetbalclinic hebben gekregen van echte voetbalprofessionals. Door het hele land waren de Jupiler League verenigen vertegenwoordigd. De clinics werden gegeven bij: Achilles29, Almere City FC, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Oss, FC Volendam, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, SC Telstar en SC Cambuur en NAC Breda.

De kinderen werden opgehaald bij hun opvanglocaties en werden ontvangen met een drankje en iets lekkers. Dankzij Nationale-Nederlanden en Van Lanschot Bankiers kregen alle kinderen voetbalschoenen cadeau! “Mag ik deze schoenen aan en ook echt mee naar huis nemen?”, was de verbaasde reactie die we van meerdere kinderen kregen. Nadat zij ook in een mooi voetbalshirt waren gehesen, konden de kinderen als een echt team beginnen aan de clinic.

De kinderen stormden het veld op en vanaf dat moment heeft er geen enkele bal meer stil op het veld gelegen. Wat een enthousiasme en energie was er te zien bij deze kinderen. De selectiespelers deden oefeningen met de teams en sloten af met een partijtje. Na het voetballen was de dag nog niet afgelopen. Een rondleiding door het voetbalstadion en vervolgens met elkaar nog lekker patatjes eten. Want van voetballen krijg je honger! Voordat de kinderen weer de bus instapten kregen zij nog een goodybag mee. In die goodybag zaten onder andere kaartjes voor de eerst komende thuiswedstrijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda