SC Angelslo thuis te sterk voor Nieuw Balinge

EMMEN - In de zondag 4e klasse D behaalde SC Angelslo een belangrijke 3-1 overwinning op Nieuw Balinge. In het begin van de wedstrijd leek het geen vrij eenvoudige overwinning te worden voor de ploeg van trainer Andre Steenhuis. Nieuw Balinge begon wel sterk en kreeg in de 5e minuut al een kans om de wedstrijd te openen, maar spits Roy ten Cate raakt de lat.

SC Angelslo was gewaarschuwd en even later zag Dennis Tump zijn schot voorlangs gaan. Nieuw Balinge speelt vooral de lange ballen naar voren, maar SC Angelslo stond compact en verdedigde prima. In de 22e minuut was het raak als Abe de Jong de bal bij de tweede paal kan inkoppen vanuit een corner. 1-0. Nieuw Balinge kreeg het moeilijker toen het tempo omhoog ging en SC Angelslo beter ging spelen.

In de 36e kreeg Emiel de Vries zijn eerste kans om de score te verdubbelen maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust is het Ali Arslan die de bal tussen de verdediging door speelde en Emiel de Vries de bal nu wel onder keeper Kalsbeek door tikte. 2-0. Na de rust is SC Angelslo wat onrustig en heeft veel onnodig balverlies en liet Nieuw Balinge weer een beetje in de wedstrijd komen, waarin wel met veel passie voor elke meter werd gestreden.

In de 65e minuut werd de wedstrijd beslist door Sander Nijstad als hij alleen op keeper Kalsbeek af kan gaan en de 3-0 kan scoren. Nieuw Balinge mag in de 90e minuut nog de eretreffer scoren als Jary Jager een voorzet prachtig kan binnenkoppen. Eindstand 3-1 en daarna weer drie belangrijke punten voor SC Angelslo komende zaterdag op bezoek gaat bij buurman SVBO. De aanvang is 14.30 uur. (zie ook het fotoboek)