Schoonebeek legt ongeslagen Sweel op de pijnbank

SCHOONEBEEK – In de zondag 4e klasse D kreeg Schoonebeek afgelopen zondag de virtuele koploper en ongeslagen Sweel op bezoek. De koploper moest deze week afscheid nemen van Clifford Clinton en dat bleek vooral aanvallende een te groot gemis voor Sweel. Schoonebeek kreeg mogelijkheden via Niek Huser (lobje net door doelman Haan gepakt) en Leon Steffens (net voorlangs).

Vlak voor rust had Sweel nog een kans, maar ook nu verdween de bal voor het doel van Berens langs. Sweel begon beter aan de tweede helft, maar al snel nam Schoonebeek het initiatief weer over. In de 53e minuut kon een vrije bal van Kevin Poker door doelman Haan niet klemvast gepakt worden, waarna Jeffrey Berens de afvallende bal binnen kon tikken. Helaas werd deze treffer wegens buienspel afgekeurd. De voorsprong kwam er wel. In de 55e minuut werd Leon Steffens diep gestuurd, kapte een tegenstander uit en schoof de bal diagonaal in de verre hoek. 1-0. Schoonebeek zakte daarna wat terug en liet Sweel komen.

Met een sterk spelende Niek Weitering op het middenveld, probeerde Sweel wel van alles maar kwam niet verder dan wat scrimmages voor het doel en afstandsschoten. In de 78e minuut had Niek Huser de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. De afvallende bal viel daarna weer voor de voeten van Huser, maar werd volop op de enkel geraakt. René Streuer schoot de bal nog wel binnen, maar scheidsrechter Noorda had al gefloten voor een strafschop. De strafschop werd door Justin Katuin onberispelijk binnen geschoten en wonnen de Nieuw Schoonebekers uiteindelijk met 2-0.