WKE’16 afgetroefd door Dalen

EMMEN - In poule 13 van de districtsbeker liep WKE 16 op eigen veld tegen Dalen na een 3-4 ruststand een gevoelige 5-4 nederlaag op. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden beide ploegen er zin in. Nadat Henk Bakker een vrije trap net niet in de korte hoek zag verdwijnen was Dalen in de omschakeling dodelijk en scoorde Peter Harkes de 0-1. De 1-1 viel echter niet veel later. Jochem Scholten werd goed aangespeeld door Ferdy Poelman.

Jochem Scholten had even later bijna het doelpunt van de wedstrijd gescoord, maar zag zijn lob van ongeveer dertig meter over doelman Kevin Bergman vliegen, maar de bal kwam tegen de paal. WKE kwam even later toch op voorsprong. Nu stond Ferdy Poelman op de goede plek om goed voorbereidend werk van Mike Duinkerken te verzilveren. Na iets meer dan een half uur spelen werd het ook nog 3-1. Uit een hoekschop van Jochem Scholten kwam Lorenzo Hindriks in balbezit en zijn voorzet werd door Henk bakker binnen gekopt. 3-1, maar bij de ruststand stond er plotseling 3-4 op het scorebord.

Een ingooi van Reinier de Boer bereikt Nick Schuiling en die kon van dichtbij de 3-2 scoren. Binnen twee minuten tijd werd de ruststand 3-4 bereikt. De tweede helft was Dalen iets beter aan de bal. Zo kreeg Venhorst een schot mogelijkheid, maar was keeper Wolters attent. In plaats van dat WKE de wedstrijd naar zich toe moest trekken bij een 4-3 achterstand werd het zelfs 3-5, De Boer was attent bij de verkeerde aanname van Jozef Brink. WKE kreeg daarna wel de overhand, maar verder dan een doelpunt van Henk Teuben in de 69e minuut kwam WKE niet meer. Eindstand 4-5.