FC Emmen pakt in slotfase puntje

EMMEN - FC Emmen behaalde vrijdagavond met moeite een punt uit de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Door een blunder van doelman Michael Verrips kwamen de Rotterdammers vlak voor rust op 1-0 en Michael de Leeuw zorgde er in de extra tijd voor dat FC Emmen toch het verdiende punt in huis kon houden. Na een handsbal mocht hij vanaf de stip aanleggen en de aanvoerder plaatste de bal keurig in de hoek. 1-1 en dat werd ook de eindstand.

FC Emmen begon sterk en had zich al binnen enkele minuten kunnen belonen via Luka Adzic, maar die schoot in vrije positie jammerlijk over. Sparta werd daardoor direct gewaarschuwd en ging nog compacter en verdedigender spelen. Kansen kreeg FC Emmen daardoor behoudens die mogelijkheid van Adzic en een afstandsschot van Jari Vlak niet echt meer. Het leek op een 0-0 ruststand uit te draaien, maar twee minuten voor de thee ging doelman Michael Verrips gruwelijk in de fout bij een afstandsschot van Laros Duarte: 0-1.

Na rust, met Paul Gladon voor Adzic in het veld, dwong Emmen weinig af en was het hopen dat de bal toch een keer goed zou vallen. Doelman Verrips toonde direkt na de thee toch wel wee zijn klasse door twee inzetten van dichtbij onschadelijk te maken. Halverwege de tweede helft leek het kwartje te vallen. Gladon kaatste op De Leeuw, maar de aanvoerder zag zijn inzet op de paal belanden. Aan de andere kant moest doelman Verrips net buiten de zestien fors ingrijpen op de doorgebroken Gravenbergh. De doelman mocht wel blij zijn dat hij slechts een gele kaart kreeg van scheidsrecht Makkelie. De vrije bal van Sparta smoorde in de FC Emmen muur.Vervolgens dwong Emmen te weinig af en leek Verrips de schlemiel van de avond te worden, maar een handsbal van Auassar betekende diep in blessuretijd een strafschop voor Emmen. Invaller Marko Kolar wilde de bal in de zestien bij een medespeler brengen, maar de bal kwam tegen de hand van Auassar. Scheidsrechter Makkelie ging daarna na een VAR-moment zelf even naar de beelden kijken en besloot FC Emmen een strafschop te geven. Michael de Leeuw nam zijn verantwoordelijkheid en bleef koel en schoot de bal vanaf de penaltystip binnen!1-1 en dat werd ook de eindstand.