FC Emmen kan karwei in Groningen niet afmaken

GRONINGEN - Zaterdagavond stond voor FC Emmen de uitwedstrijd tegen FC Groningen op de rol en dat was gezien de stand weer een belangrijke wedstrijd voor de Emmenaren. Na een ruststand van 0-1 eindigde deze noordelijke in een 1-1 eindstand. Met in de gedachten dat WIllem II drie belangrijke punten pakte tegen Sc Heerenveen, stuurde Emmen trainer Dick Lukkien bijna dezelfde formatie het veld in als een week geleden tegen Sparta Rotterdam.

Zo werd de spelersgroep door de supporters uitgezwaaid voor hun wedstrijd in Groningen

Een blessure van Caner Cavlan noopte de Emmer trainer om Keziah Veendorp daarvoor op te stellen. Vanaf het begin probeerde FC Emmen druk te zetten en kreeg binnen enkele minuten kansen die helaas net niet werden benut.

In de 8e minuut ging Sergio Padt in de fout tegen Michael de Leeuw. De toegekende vrije bal werd door Miguel Araujo via de handen van Padt op de lat geschoten. FC Groningen probeerde na een kwartiertje een beetje controle op de wedstrijd te krijgen, maar het was FC Emmen dat in de 24e minuut een mooie kans kreeg, maar Glenn Bijl schoot de bal rakelings voorlangs. Na een minuut of tien was het toch weer FC Emmen dat weer controle kreeg en In de 37e minuut eindelijk weet te scoren. Na een goede aanval komt de afvallende bal voor de voeten van Glenn Bijl en die plaatst de bal vanaf de zestien iets van richt veranderde tegen het net vallen. 0-1 en in de resterende minuten wist FC Emmen deze voorsprong tot de rust vast te houden.

FC Emmen kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en ging door waar het de eerste helft was geëindigd. FC Groningen kon aanvallend niet echt veel uit halen, maar na een foutje van Peña in de 57e minuut gaf Groningen wel even ruimte, maar de bal verdween in het zijnet. Vlak daarop is het dan toch raak. Balverlies van Kerim Frei op het middenveld bood Da Cruz de mogelijkheid om in de 60e minuut de 1-1 te scoren. FC Emmen kreeg daardoor even een tikje te verwerken en daardoor kreeg FC Groningen weer overwicht, maar kansen kreeg het niet echt. In de 72e minuut werd de licht aangeslagen Luka Adzic gewisseld voor Paul Gladon.

In de 75e minuut kreeg FC Emmen de kans om weer op voorsprong te komen, maar Araujo weet de bal uit een hoekschop niet de goede richting te geven. Even later weer een goede aanval van FC Emmen, maar Gladon ziet zijn kopbal door Padt uit de lucht geplukt. Emmen trainer Lukkien haalde daarna Peña nog van het veld en bracht Nikolai Laursen voor hem in. FC Emmen probeerde nog wel om de winnende treffer te forceren, maar het lukte ook in de zes minuten extra tijd niet meer. Eindstand 1-1. FC Emmen in de eerste helft de bovenliggende partij, maar FC Groningen kwam in de tweede helft goed terug met de gelijkmaker.

FC Emmen aanvoerder Michael de Leeuw was na afloop van mening dat de ploeg zich zelf tekort heeft gedaan. Vooral is de eerste helft kreeg FC Emmen in de eerste helft kansen, maar hadden meer moeten scoren dan die treffer. Ook trainer Dick Lukkien was van mening dat FC Emmen absoluut had moeten winnen. Helaas viel het tegendoelpunt op een vervelende manier doordat er een verkeerde keus werd gemaakt.

Luka Advic in duel met Itakura (foto Gerrit Rijkens)

Michael de Leeuw, de maker van de 1-0 stuit hier op doelman Sergio Pedt terwijl Kerim Frie op de achtergrond toekijkt. (foto Gerit Rijkens)