Nipte 1-0 overwinning van SC Erica op SVV 04

ERICA- In de zondag 3e klasse C eindigde de derby Sc Erica – SVV’04 in een nipte 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Het was duidelijk dat de Schoonebekers op deze regenachtige middag niet voor een puntje naar Erica waren gekomen. Na een gelijk opgaande beginfase waarin vooral de snelle Kjeld Huls van Sc Erica op rechts vaak aan zijn bewakers ontsnapte en dat ook met een doelpunt bekroonde.

Na een lange bal van achteruit stoomde Kjeld Huls de zestien binnen en schoof de bal keur in de verre hoek. 1-0 en dat was, na later bleek, ook het enige doelpunt van de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft was Jesse Wanders voor SVV 04 nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door de verdediging van Sc Erica geblokt.

Ook na de hervatting werd er door beide ploegen keihard gewerkt en kregen ook kansen, maar gescoord werd er niet meer. SVV ’04 had twee mogelijkheden waarvan de beste al val na de hervatting een treffer had verdiend. Via een diepe bal werd Sil Wanders in de 48e minuut weggestuurd en ongehinderd op snelheid de zestien kon binnendringen. maar zijn inzet verdween net voorlangs het doel over de achterlijn.

In de tegenaanval was Sc Erica dichtbij een tweede treffer, maar ook dat mocht niet lukken. In de 62e minuut de grootste kans van de wedstrijd voor SVV’04, maar Bart Moes die plotseling alleen op doelman Bram Gebbeken af kon gaan maar de bal loeihard tegen de verste paal knalde. Sc Erica had in de slotfase ook nog enkele mogelijkheden, maar het bleef bij het enige doelpunt van de wedstrijd in de 12e minuut van Kjeld Huls.

Met argusogen volgde Roy Lit de verrichtingen van Bart Moes van SVV 04 terwijl o.a. ook Sil Wanders(7) en Justin Meewisse (6) controleren.