DVC’59 diep in de zorgen na verlies tegen DSC’65

NIEUW DORDRECHT - In de zondag 4e klasse D stond de inhaalwedstrijd van DVC 59 tegen DSC 65 op het programma, Na een ruststand van 0-1 wonnen de gasten uit Dalerveen met 4-1. DVC59 begon wel redelijk goed aan de wedstrijd en was voetballende duidelijk de bovenliggende partij. Kansen wist het zij in het eerste half uur niet uit te spelen.

Vooral over de linkerkant werd Nick Mink een aantal keren goed weggestuurd maar zijn voorzetten waren net te kort en wel goed maar waren er geen medespeler om dat met een doelpunt te bekronen. Ja en dan is het vaak de tegenpartij die wel scoort en dat gebeurde ook nu geheel tegen de verhouding in. Bij één van de weinig keren dat DSC;’65 rond de zestien van DVC’59 kwam kreeg het een vrije bal net buiten de zestien.

Niek Klasens zag zijn inzet over de muur maar ook langs de mis graaiende handen bam DVC’59 doelman Rob Jeuring tegen het net vallen. 0-1. Vlak voor rust had Lars Jakobs pech dat hij de bal na een mooie combinatie tussen Roy Sibon en Nick Mink net te licht toucheerde en rakelings naast ging.

Na de thee kreeg DSC’65 na de 0-1 iets meer lef en speelde vooral de lange bal. Nadat Arnoud ter Brugge eerste een boogbal op de lat belandde mocht hij een minuut later een strafschop nemen en dat betekende 0-2. Valk daarop wist Nick Mink de spanning nog wel terug te brengen door 1-2 te scoren, maar daarna zorgden Yannick de Zoete en Lars Meppelink voor een 1-4 eindstand.