ALGEMEEN

Historische busreis over voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel

KLAZIENAVEEN – De DSM tramlijn van Coevorden naar Ter-Apel is van groot belang geweest voor de bereikbaarheid en ontsluiting van Zuidoost-Drenthe aan het begin van de vorige eeuw. Dampend en sissend werd in 1907 het gedeelte van Klazienaveen naar Emmer-Compascuum in gebruik genomen.
Reageer!

40.000 euro voor vrijetijdskunstenaars in Drenthe

ASSEN - VSBfonds stelt dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor Drentse amateurkunstenaars. Het geld is bestemd voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten. Via K&C in Assen en de regeling Maak het in Drenthe kan maximaal 5000 euro per project worden aangevraagd.
Reageer!

Barger-Compascuum eert Nobelprijswinnaar Ben Feringa

BARGER COMPASCUUM – Vanmiddag is in Barger-Compascuum oud-inwoner en Nobelprijswinnaar Ben Feringa door het dorp gehuldigd. Ben Feringa is geboren en opgegroeid in Barger-Compascuum en is sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Reageer!

Jagerscombinatie Westensch jaagt niet alleen op wild

EMMEN - De jagerscombinatie van Westenesch is vanmorgen weer met een boot van waterschap Vechtstromen, de eigenaar van het Oranjekanaal, het water op gegaan om “rotzooi” wat in het water ligt op te ruimen. Namens de jagerscombinatie stapten ook deze keer Hans Kalter en Henk Jan Loerop in het bootje met aan het roer Martijn Schneider van het waterschap Vechtstromen.
Reageer!

5e Rtour van Ronde Tafel 125 weer succesvol

EMMEN - Een bonte stoet auto's trok zaterdag 8 april voor de vijfde keer door het Drentse landschap. Bijna 30 kinderen, allemaal patiënten van de afdeling kinderrevalidatie van het Treant Scheper Ziekenhuis in Emmen, reden mee in de unieke autoâ
Reageer!

Veel belangstelling voor The Passion 2017

EMMEN COMPASCUUM – Vanmiddag werd weer de EmmercomPASSION opgevoerd in de Rooms-Katholieke kerk te Emmercompascuum aan het Hoofdkanaal OZ 83. Jongeren van de katholieke, protestantse en baptisten kerk hebben vanmiddag gezamenlijk hun talenten en krachten gebundeld om de boodschap van Pasen te verkondigen.
Reageer!

5 verkeersexamens in Emmen en Coevorden

EMMEN - De afdeling Emmen van Veilig Verkeer Nederland begint in samenwerking met VVN afdeling Coevorden op dinsdag 11 april weer met een reeks van 5 verkeersexamens voor de leerlingen van de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen in de gemeente Emmen.
Reageer!

In 30 uur grandioze oplossingen bedacht en gemaakt!

EMMEN - Afgelopen weekend, 8 & 9 april, heeft er een innovatie-wedstrijd plaatsgevonden in het gebouw van Stenden Hogeschool in Emmen. Gedurende 30 uur waren 63 deelnemers in teams bezig met het zoeken naar oplossingen voor de ingebrachte “Challenges”. Een uitputtingsslag, want er werd door een aantal teams zelfs de gehele nacht doorgewerkt.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda