ALGEMEEN

84 gestrande campers terug naar Nederland

SOETERBERG - Vandaag vertrokken 84 campers vanuit Casablanca op een vrachtschip met als bestemming Amsterdam. Deze campers stonden nog in Marokko nadat in maart de Nederlandse eigenaren per vlucht werden gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met covid-19. Met de unieke verschepingsactie van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en Broekman Logistics komt er een einde aan het wachten van de eigenaren.
Reageer!

Ernst de Groot op zijn verjaardag verrast met eigen boek “Gewoon Ernst”

EMMEN - Donderdagmiddag werd Ernst de Groot aan de Valtherzandweg in Emmen verrast met een boek over en met hem op zijn 56e verjaardag. Het boek werd gemaakt met hulp van zijn broer Martin, maar de verassing was ook donderdagmiddag wel dat zanger Bouke hem als kers op de verjaardagstaart het eerste exemplaar overhandigde. Eigenlijk was het voor Martin heel simpel om een boek te maken. Ernst die aan het downsyndrome lijd woont bij zijn zus Gerda, maar is regelmatig ook enkele dagen te gast bij zijn broer Martin en dan is het meestal gieren, brullen en ouwehoeren.
Reageer!

Veel kinderen op pad tijdens Sint-Maarten

EMMEN - Sint-Maarten was dit jaar toch wel anders dan anders. Donderdagavond werd traditiegetrouw in de gemeente Emmen gelopen voor Sint-Maarten, maar er werden wel een aantal belangrijke aandachtspunten in acht genomen. De 1,5 meter afstand tot de mensen in de deuropening werd over het algemeen toch wel goed nageleefd. Ook was er voldoende afstand onder de begeleidende volwassenen.
Reageer!

Corona neemt af in Drenthe en Groningen.

UMCG-viroloog Alex Friedrich. Blijf zoveel mogelijk in het Noorden. Het is nergens zo veilig als hier. De coronapandemie begint in Noord-Nederland duidelijk af te nemen. Het reproductiecijfer, de R, zit al ruim een week onder de 1. Dat betekent dat de groei eruit is. Het ziet er goed uit, maar we moeten dit nog een ruime week volhouden. Dan zou ik pas optimistisch zijn, zegt arts-microbioloog Alex Friedrich van het UMCG.
Reageer!

KNVB stelt bekerloting uit

ZEIST - FC Emmen krijgt pas later duidelijkheid over de komende tegenstander in het bekertoernooi. De KNVB heeft de loting voor de tweede ronde tot nader order uitgesteld. De loting stond voor zaterdag gepland. "Doordat het amateurvoetbal momenteel stilligt en het vanwege de coronamaatregelen van de overheid nog niet zeker is wanneer het weer wordt hervat, weten de amateurclubs die zich hebben geplaatst voor de eerste ronde van de KNVB Beker nog niet of ze aan het restant van het toernooi kunnen deelnemen", aldus de voetbalbond.
Reageer!

Open Bedrijvendag dit jaar digitaal

EMMEN - Op zaterdag 7 november is de digitale Open Bedrijvendag in Emmen. Dit jaar geen fysieke Open Bedrijvendag, maar een digitaal kijkje achter de schermen. Om bedrijven in de gemeente Emmen op weg te helpen konden ze meedoen aan een gratis workshop ‘Slim en eenvoudig filmpjes maken’. Zo’n 25 bedrijven hebben zich aangemeld. De digitale opening van de Open Bedrijvendag vindt plaats bij De Holdert in Emmen, dat onderdeel uitmaakt van Treant Zorggroep.
Reageer!

Week van de Pleegzorg in Drenthe

DRENTHE - Aandacht voor veilig en warm thuis blijft nodig. Vandaag start de Week van de Pleegzorg (28 oktober tot en met 4 november 2020). Pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Gezinsvormen en Yorneo zetten deze week hun pleegouders in het zonnetje en vragen aandacht voor kinderen die geen warme en veilige thuissituatie hebben.
Reageer!

Jeugdtoernooien 2021 bij SVBO

BARGER OOSTERVELD - Voetbalvereniging vv SVBO nodigt uw vereniging van harte uit voor deelname aan onze jeugdtoernooien in 2021! Op zaterdag 5 juni het jeugdtoernooi voor de JO13 en JO15 en op zaterdag 12 juni jeugdtoernooi voor de JO8 t/m JO12
Reageer!

Emmen sluit feestelijk Nationale Sportweek af

EMMEN - De gemeente Emmen was dit jaar host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens deze NOC*NSF Nationale Sportweek organiseerde de gemeente Emmen samen met een groot aantal sportverenigingen en sportscholen verschillende sportactiviteiten voor jong en oud met als boodschap â??Sport doet iets met jeâ??.
Reageer!

Gemengde gevoelens voor het Husqvarna SKS Racing NL team na ONK in Oss

WAALWIJK - Boyd van der Voorn en Danny van den Bosse van het Husqvarna SKS Racing NL team hebben in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Oss een goede snelheid laten zien. Echter beide rijders werden geplaagd door matige starts en valpartijen waardoor ze niet de resultaten wisten te behalen die er aan de hand van hun snelheid wel in hadden moeten kunnen zitten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda