CULTUUR

Identitijd nu te zien in CBK Emmen

EMMEN - In CBK Emmen opent op zaterdag 17 februari de tentoonstelling “Identitijd” met werk van ruim 100 professionele en amateurkunstenaars uit Drenthe. In totaal zijn er zo’n 250 werken te zien; van schilderijen en beelden tot foto’s en installaties.
Reageer!

Noorse avond met alles over het Noorderlicht

SCHOONEBEEK - Van oudsher hebben mensen geprobeerd het noorderlicht te begrijpen en te verklaren. Verschillende culturen benoemen in hun folklore en mythologieën dit bijzondere lichtverschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië zagen het noorderlicht als een teken van hun voorvaderen die in contact probeerden te komen met de levenden. Anderen zagen er een zwaan in die vast zat in het ijs van de Noordpool.
Reageer!

Lemoncello in paviljoen mensenpark

EMMEN - Op zondag 11 feb. 2018 treden bij CHO in het paviljoen Mensenpark. Van 14:30 tot 17:00 uur Gratis entree. LEMONCELLO: Zij spelen, country, rock en blues uit de jaren 60 en 70.
Reageer!

Akka’s Ganzenparadijs nieuwe beheerder stadsboerderij

EMMEN - Gemeente Emmen heeft een nieuwe beheerder gevonden voor de stadsboerderij in het Mensenpark. Stichting Akka’s Ganzenparadijs uit Dalen neemt per direct het beheer over van Zorggroep De Hooimijt. De meeste dieren worden overgenomen en blijven dus in het park. Wethouder Jisse Otter is blij dat de stadsboerderij in het centrum van Emmen behouden blijft: “Bij Emmenaren heeft de boerderij een speciaal plekje in het hart.
Reageer!

Naamloos bericht

KLAZIENAVEEN - Ook dit jaar organiseren wij weer triathlon clinics voor beginners en gevorderden. Op 12 Maart is er een informatie avond in de Noorderbreedte dit is voor iedereen toegankelijk. Mensen kunnen zich tot 1 april inschrijven en de clinics beginnen op 6 april. Deelname kost totaal 140 euro voor 2 trainingen per week. en dat voor ruim 12 weken trainen.
Reageer!

Kunstenaars gezocht voor tentoonstelling “Identitijd”

EMMEN - Begin volgend jaar organiseren Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte twee grote kunsttentoonstellingen, waarvoor zowel professionele als amateur beeldend kunstenaars uit Drenthe en Overijssel werk kunnen inleveren. Het thema van de tentoonstellingen is Identitijd; identiteit versus tijd.
Reageer!

Formule 1 Café in De Witte Olifant

KLAZIENAVEEN - Aanstaande dinsdag 28 november wordt in De Witte olifant in Klazienaveen het Formule 1 cafe gehouden. Dit zal gaar over Max Verstappen en alles wat daar om heen gebeurd. Zie de volder voor alle informatie>>
Reageer!

Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was

WEITEVEEN - Op 24 november 2017 zal het eerste exemplaar van het boek Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was door auteur Ben Schulte aan Robert Kleine, wethouder van onder andere cultuur in de gemeente Emmen, worden uitgereikt. Dit zal plaatsvinden in Oes Café, Veltmanlaan 15, 7765 AZ Weiteveen, tel. 0524 542199, aanvang 15.30 uur (begin programma: 16.00 uur; overhandiging eerste exemplaar 16.40 uur (voor programma zie bijlage 4).
Reageer!

Oud beeldmateriaal laten digitaliseren

Beelden voor eeuwig veilig stellen EMMEN - Op zaterdag 25 november wordt bij Media Markt in Emmen van 10.00 tot 16.00 uur een demonstratiedag digitaliseren georganiseerd. Op deze dag kunt u uw oude beeldmateriaal, zoals smalfilms, dia’s of video’s, laten digitaliseren. Laat belangrijke herinneringen niet verloren gaan en laat uw materiaal overzetten op een dvd of harde schijf. Zaterdag 25 november ontvangt u 10% korting op uw orders.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda