KUNST

Nog slechts enkele plekken vrij op Kunst in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – De aanmeldingen voor Kunst in Klazienaveen stromen binnen. Al 25 kunstenaars hebben zich aangemeld om op 13 en 14 juni hun kunstwerken te laten zien aan de bezoekers van Kunst in Klazienaveen. “Ik heb veel positieve reacties ontvangen over het initiatief om een kunstevenement in Klazienaveen te organiseren. Er zijn zelfs mensen die me willen helpen in de organisatie. Heel leuk om te merken dat mensen enthousiast zijn”, aldus Astrid Schuitema, het brein achter het evenement.
Reageer!

Levensgrote soldaat, een uniek kunstwerk

ERICA - Tijdens de Kunst in de Kas in Erica stond er bij Transpa, één van de deelnemende tuinbouwers aan de Beekweg, een levensgroot beeld van een soldaat als poortwachter. Een bijzonder exemplaar dat veel belangstelling kreeg. Een soldaat uit ijzer die klaar staat van “Kom maar op, ik lust jullie wel”. Dat is de uitleg van Egbert Koopman, van smederij Jemako in Nieuw Amsterdam die ruim een half jaar, ongeveer 600 uur, aan dit prachtig stukje laswerk heeft gewerkt.
Reageer!

Tentoonstelling Vier variaties in CBK Emmen

EMMEN – Afgelopen zaterdag werd in De Fabriek in Noordbarge waar het CBK Emmen is gevestigd de tentoonstelling Vier Variaties geopend. Deze tentoonstelling staat voor het vieren van de enorme variatie van beeldende kunst van een groep, maar ook het feit dat deze groep vier jaar gelden zijn afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. De NAU is een 5-jarige deeltijd kunstopleiding aan volwassenen die meer intensiteit en inhoudelijkheid in hun werk zoeken.
Reageer!

Busvervoer naar musea voor vmbo-scholen uitgebreid

Na een succesvolle pilot in Zuidoost-Drenthe kunnen volgend schooljaar alle vmbo- en praktijkscholen in Drenthe deelnemen aan het project Culturele Mobiliteit. Dit betekent dat deze scholen met de leerlingen in de eerste en tweede klassen goedkoop met de bus naar de Drentse musea kunnen reizen.
Reageer!

Kunst in de Kas 2018

KLAZIENAVEEN - Op zondag 14 oktober a.s. van 13:00 tot 17:00 uur staat de tuinbouw weer in het teken van kunst en cultuur. Deze 20e editie van Kunst in de Kas vindt ditmaal plaats in Klazienaveen. Meer dan 30 kunstenaars exposeren hun werk in de kassen van Klazienaveen.
Reageer!

Symposium Identitijd in ArtEZ

EMMEN - In ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle vindt op woensdag 18 april het symposium Identitijd plaats. Dit symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor beeldend kunstenaars wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Drenthe en Stichting Beeldruimte in Overijssel. Het maakt onderdeel uit van een breed opgezet kunstproject onder dezelfde titel dat een jaar lang loopt in beide provincies.
Reageer!

Opening dockshelters EMMTEC services

EMMEN - Aanstaande donderdag opent burgemeester Eric van Oosterhout de nieuwe dockshelters bij EMMTEC services in Emmen. EMMTEC services levert door de bouw van twee nieuwe dockshelters een belangrijke bijdrage aan het gezond, veilig en vitaal werken van haar medewerkers.
Reageer!

Inspiratiedag voor kunstenaars in Drenthe

ASSEN - Kunst en Cultuur in Assen en Stichting Beeldruimte in Overijssel organiseren op zaterdag 11 november een inspiratiedag voor kunstenaars die begin 2018 willen deelnemen aan de expositie “Identitijd”.
Reageer!

Laatste donatieronde Maak het in Drenthe. Nog 20.000 euro in kas

ASSEN - De donatieregeling Maak het in Drenthe staat nog één keer open voor bijzondere initiatieven van kunstbeoefenaars die niet georganiseerd zijn in een stichting of vereniging. K&C en VSBfonds financieren tijdelijke samenwerkingsprojecten waarin de artistieke ontwikkeling van een groep centraal staat.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda