Atletiek

Harm-Jan Martens wint Lenteloop

ATLETIEK - Harm-Jan Martens is in Emmen winnaar geworden van de Lenteloop over 10 kilometer. De winnende tijd van de Hoogevener over deze afstand was 34 minuten en 51 seconden. Martin Veenhuizen uit Ekehaar werd tweede en Assenaar Reinder de Jonge kwam als nummer drie over de meet. Ingrid Oving uit Buinen was de snelste vrouw. Ze was precies 45 minuten onderweg en had een voorsprong van 26 seconden op de Emmense Gea Benjamins.
Reageer!

MAZDA lenteloop zaterdag 20 maart

EMMEN - Zaterdag 20 maart 2010 vindt de Mazda lenteloop Emmen plaats op sportpark ?De Meerdijk? te Emmen. Inschrijven kan op de wedstrijddag in de kantine van atletiekvereniging De Sperwers aan de Ullevi 1 vanaf 12.00 uur tot 20 minuten voor de start van het wedstrijdonderdeel. Zowel de start als de finish is op de wielerbaan. De eerste wedstrijd, 1 kilometer, start om 13.00 uur. De tweede wedstrijd, nu over 2 kilometer, start om 13.15 uur. De start voor de 10 kilometer is om 14.30 uur. De 5 kilometer start 5 minuten later om 14.35 uur. Deze loop staat in het teken van het jubileumjaar. Het 50 jarig bestaan van E.A.C. De Sperwers.In dit jubileumjaar staat de Lornah Kiplagat Foundation centraal. Een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan in de daarvoor aanwezige donatiebox bij de inschrijving.
Reageer!

MAZDA lenteloop zaterdag 20 maart

EMMEN - Zaterdag 20 maart 2010 vindt de Mazda lenteloop Emmen plaats op sportpark ?De Meerdijk? te Emmen. Inschrijven kan op de wedstrijddag in de kantine van atletiekvereniging De Sperwers aan de Ullevi 1 vanaf 12.00 uur tot 20 minuten voor de start van het wedstrijdonderdeel. Zowel de start als de finish is op de wielerbaan.
Reageer!

Inschrijving gesloten, toch deelnemen aan Hoogeveense Cascaderun??

HOOGEVEEN - Zoals eerder gemeld is, is de inschrijving van de Hoogeveense Cascaderun gesloten. Ruim 6.000 atleten zullen zondag 18 april aan de start verschijnen. De groei van de Cascaderun is enorm. Maar er is toch alsnog een mogelijkheid om deel te nemen aan de Hoogeveense Cascaderun. De organisatie is nog voor diverse plekken vrijwilligers nodig die ervoor zorgen dat het de ruim 6000 lopers aan niets ontbreekt.
Reageer!

Eerste loopclinics zeer succesvol

KLAZIENAVEEN - De eerste training ter voorbereiding op de 10 km of halve marathon van Klazienaveen zit erop. 160 beginnende of al iets meer getrainde atleten waren aanwezig op de eerste training, georganiseerd door de Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen. Veel belangstelling is er voor de 10 km groep beginners, in deze groep hadden zich alleen al 60 beginners aangemeld. Komende zondag 14 maart kan men nog instappen bij de loopclinics. Op de website van de Loopgroep www.loopgroepnoordnederland.nl staan de schema?s en start locaties van de verschillende groepen. De aanvang voor alle groepen is 9.00 uur. Doelstelling van de loopclinics is om op zaterdag 29 mei goed voorbereid aan de start te staan van het loopspektakel in Klazienaveen, de Univ? Drenthe marathon.
Reageer!

Lornah Kiplagat feliciteert AV De Sperwers

EMMEN - Zondag 7 maart is het zover, Emmer Atletiek Club ?De Sperwers?, bestaat 50 jaar. Gedurende een lange periode worden hiervoor vele activiteiten georganiseerd. "Ik ben bijzonder content met het feit dat de Lornah Kiplagat Foundation hierin centraal staat? aldus Lornah Kiplagat. ?k ben zeer vereerd met het feit dat er zoveel aandacht en inzet is van de vele vrijwilligers die dit jubileum tot een succes maken. Met name de creativiteit van de jubileum commissie op vele fronten verrast mij zeer? , volgens Kiplagat.
Reageer!

Atletiek vereniging E.A.C. De Sperwers 50 jaar!

EMMEN - Op 7 maart 2010 is het 50 jaar geleden dat de atletiek vereniging E.A.C. De Sperwers werd opgericht. Dit wordt komende zondag gevierd met een receptie voor leden, oud leden, sponsoren en genodigden. Zaterdag 6 maart vindt op de atletiekbaan aan de Ullevi een sport en spelmiddag plaats voor alle leden van De Sperwers. In dit jubileumjaar steunen De Sperwers het doel van de Lornah Kiplagat Foundation. Bij alle wedstrijden die door De Sperwers worden gehouden wordt nadrukkelijk aandacht gegeven aan de Foundation. De eerstvolgende wedstrijd die in het teken staat van het jubileumjaar en de Foundation is de Mazda Lenteloop op zaterdag 20 maart 2010
Reageer!

Laatste 150 startnummers

HOOGEVEEN / 6.000 lopers zijn heel veel. Toch slaagt de organisatie van de Cascaderun er ook weer in dat aantal deelnemers in Hoogeveen aan de start te krijgen. Behalve een flink aantal toppers zal een groot deel van de lopers bestaan uit recreatieve lopers en businessrunners. Deze zullen het 5 en 10 Mijl parcours in een zo snel mogelijke tijd af leggen. Deelnemers aan de 5 en 10 Mijl zullen niet alleen genieten van een prachtig loopevenement maar ook krijgen ze een functioneel runnershirt.
Reageer!

Westerwolde Bosloop te Sellingen.

SELLINGEN - Op 6 maart aanstaande is het weer zover. De Westerwolde Bosloop te Sellingen. IJs en weder dienende gaat de loop gewoon door. Het zal toch wel een keer dooi worden. De afgelopen winter was het gewoon de Westerwolde Langlaufloop. Ook mooi. Meer informatie: nu ook op www.loopsportsellingen.nl.
Reageer!

Medailles voor Sonja Oost

ACTERSTE ERM - Sonja Oost heeft afgelopen weekend tijdens het NK Masters in het Omnisportcentrum in Apeldoorn een gouden en zilveren medaille in de wacht gesleept. De 52-jarige veteranen-atlete pakte goud op de 200 meter. Deze afstand overbrugde ze in een tijd van 28,94 seconden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda