Biljarten / Darten

Jan Dekker niet in de finale

FRIMLEY GREEN(Eng/EMMEN - Darter Jan Dekker uit Emmen is er niet in geslaagd om de finale van de WK darts. De Emmenaar was in Frimley Green na een spannende halve finale net de mindere van de Engelsman Alan Norris, maar verloor met 6-5. Nadat Norris twee kansen op een 3-1 voorsprong had laten liggen nam Jan Dekkerhet heft in handen en liep uit naar een 4-2 voorsprong in sets, maar Norris vocht zicht terug.
Reageer!

Jan Dekker in de halve finale Lake Side WK Darten

EMMEN - Jan Dekker uit Emmen heeft zijn kans de tweede Nederlandse wereldkampioen darts van 2014, na Michael van Gerwen te worden, met succes verdedigd. De 23-jarige Drent stuntte vrijdagavond in Frimley Green tegen de Engelse routinier Martin Adams: 5-2. Dat leverde hem een plek op in de halve finale van de Lakeside, het WK van de BDO. Het talent uit Emmen begon uitstekend en nam een voorsprong van 3-0 in sets. Dekker, die vijf keer 180 gooide tegen zijn opponent maar één maal, haalde een moyenne van 91,42 punten per beurt. Dat is voor Lakeside-begrippen een knappe score. Adams bleef daar niet veel bij achter.
Reageer!

Jan Dekker naar kwartfinale Lakeside

DARTEN - Jan Dekker uit Emmen heeft de kwartfinale bereikt van de Lakeside in Frimley Green; het wereldkampioenschap van de Britse Darts Organisatie. Hij versloeg de Belg Geert de Vos met 4-2. Dekker had het niet gemakkelijk tegen de als elfde geplaatste Belg, want hij verloor de eerste set met 3-0. Daarna kwam de Emmenaar (die als zesde geplaatst is) sterk terug. Hij kwam tot een 2-1 voorsprong. De Vos maakte nog gelijk. Maar daarna besliste Dekker de partij door de volgende twee sets te winnen. Dekker had een gemiddelde van ruim 85 en een hoogste finish van 157. De volgende tegenstander van Dekker in de kwartfinale is mogelijk de legendarische Martin Adams. Maar hij moet vanmiddag eerst nog winnen van Ross Montgomery. In 2011 haalde Dekker verrassend de halve finale
Reageer!

Derde plaats Gradus Hidding op NK 1e klasse driebanden klein

BIDDINGHUIZEN – De voor biljartclub De Viersprong in Nieuw Amsterdam spelende Gradus Hidding uit Holsloot is zondagmiddag als derde geëindigd tijdens de NK 1e klasse drienbanden klein. Hidding kan met een moyenne van 0.765 caramboles op een goed toernooi terugkijken.
Reageer!

De Biljart Ballen januari 2014

EMMEN / Editie januari 2014 van gratis biljartkrant De Biljart Ballen is 27 december 2013 gedrukt en opgestuurd naar alle KNBB locaties van Nederland. Het is de vierde uitgave van het seizoen 2013-2014. De 40 pagina's bevatten plaatselijk, regionaal en (inter)nationaal nieuws. Betreft carambole, driebanden groot/klein en poolbiljart van alle niveaus en leeftijden. De biljartkrant is ook gratis te downloaden via de site www.debiljartballen.nl. Betreft zowel editie Oost-Nederland en West-Nederland.
Reageer!

Darter Jan Dekker overweegt overstap naar PDC

DARTEN - Darter Jan Dekker uit Emmen gaat overwegen om de overstap naar de Professional Darts Corporation (PDC) te maken. De PDC is de bond waar de grote namen spelen en waar het grote geld te verdienen is. Nu speelt de Drent nog voor de BDO The British Darts Organisation .
Reageer!

De Biljart Ballen november/december 2013

EMMEN - Editie november/december 2013 van gratis biljartkrant De Biljart Ballen is 20 november gedrukt en opgestuurd naar alle KNBB locaties van Nederland. Het is de derde uitgave van het seizoen 2013-2014. De 24 pagina's bevatten plaatselijk, regionaal en (inter)nationaal nieuws. Betreft carambole, driebanden groot/klein en poolbiljart van alle niveaus en leeftijden. De biljartkrant is ook gratis te downloaden via de site www.debiljartballen.nl. Betreft zowel editie Oost-Nederland en West-Nederland. Van deze 2 edities zijn 16 pagina’s identiek en 8 pagina’s verschillen voor wat betreft tekst en advertenties. Totaal dus 32 pagina’s nieuws. Op voornoemde site zijn ook alle uitgaven vanaf februari 2009 gratis te raadplegen.
Reageer!

Uitslagen Superleague Darts

EMMEN - Hier volgen de uitslagen van de Superleague Darts met de Emmense en Coevorder deelnemers Albertino Essers en Jan Dekker.
Reageer!

Dartclub De Rietplas wint van Toornsmit

EMMEN - Dartclub De Rietplas in Emmen behaalde zaterdag in eigen accomodatie een 8-2 overwinning in de competitie van de Superleaque en klommen met deze uitslag naar een tweede plaats achter koploper The Legend uit Sneek. De persoonlijke resultaten van de Emmer darters zien er als volgt uit: Albertino Essers - Henry Smit 3-4 Peter Marissen - Bjorn Bakker 4-2 Jan Dekker - Erwin Extercatte 4-0 Wim Kroezen - Niels Groters 4-1
Reageer!

Speelsschema Lakeside 2014

EMMEN - Hier volgt het speelsschema voor de Lakeside 2014 wat van zaterdag 4 t/m zondag 12 januari gehouden wordt in het Engelse Frimbley Green.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda