Winst Bedrocks Junioren en dames.

EMMEN - De 4 mei herdenkingsdag begon voor Bedrocks heren 2 al om 10.00 uur tegen Knights 2 uit Leek. Op de Meerdijk kon weer een volledig team aantreden dat goed van start ging. Voor de Knights gingen de eerste 4 slagbeurten heel snel en puntloos voorbij, terwijl de Emmenaren geleidelijk aan wat runs scoorden met o.a. een fraaie 3-honkslag van Patrick Busscher(foto onder). Hierdoor stond het na ruim een uur spelen 7-0 voor de Bedrocks, maar het venijn zat op het eind. In de laatste inningen scoorden de Leeksters maar liefst 15 punten en namen ze de punten toch mee terug naar Leek. Eindstand Bedrocks 8 en Knights 15.


Patrick Busscher pakt het derde honk

HERENDe heren 1 speelden in Winschoten tegen de koploper en met gratis koffie voor de fotograaf gastvrij WHSC. Het werd een spannende wedstrijd en een genot om naar te kijken.

Marijn Mast, die voor Emmen op de heuvel begon met catcher Bart-Jan v/d Toom achter de plaat(foto), had in het begin nog al wat moeite met het slaggeweld van de Groningers. Maar geleidelijk aan kwam hij goed in de wedstrijd en gooide maar liefst 7 inningen. Hij werd bijgestaan door een goed presterende veld, derde honkman Devi Seijkens kwam vooral naar boven met een goed dubbelspel en een prachtige divingstop.
Aan slag hadden de Bedrockers wat meer moeite, er werden meer honkslagen geproduceerd dan aan Winschoter zijde, onder meer door Robbin Vording met maar liefst 4 honkslagen, maar op die momenten kwam het vaak net niet tot scoren. Na 4 inningen stond het 5-2 voor de thuisploeg, Bedrocks wist in de 7e inning nog een punt te maken, eindstand 5-3. Z
ondag 11 mei zijn beide Heren teams vrij en zal de Moederdag traditie doorgeschoven worden naar 18 mei, dan speelt Heren 1 thuis op de Meerdijk tegen Drachten en Heren 2 speelt uit tegen het tweede team van Winschoten.

Dames

De dames van de Bedrocks speelden zondag hun eerste thuiswedstrijd tegen de Northern Stars uit Leeuwarden. Emmen begon sterk aan de wedstrijd. De uitstekende verdediging van de Bedrocksters liet geen punten toe terwijl aanvallend langzaam de puntjes binnen kwamen door o.a. een prachtige 2-honkslag van catcher Mariska Savenije in de1e inning en een honkslag van korte stop Hester Beekman en 3e honkvrouw Saskia Schuitert(2 op foto) in de 3e inning. Even leek het een perfect game voor pitcher Bich Dinh(foto) te worden door een spectaculaire vangbal van linksvelder Yvonne Leever en midvelder Harriët Mol, maar de Stars wisten in de laatste inningen nog te scoren. Eindstand 10-3. Coaches Irma Seijkens en Marieke Springer konden terug zien op een goede wedstrijd van de Emmer dames.

Pupillen

De pupillen van de Bedrocks speelden zaterdag in Leeuwarden tegen de Northern Stars. In de eerste 3 slagbeurten wisten de Bedrocks niet tot scoren te komen, daar waar bij de Stars de puntjes (5) gestaag binnenliepen. Pas in de 4e inning wist Dariën Vinke door een prachtige honkslag op de honken te komen. Hij werd vervolgens binnengeslagen door een mooie honkslag van Hugo Hoezen(foto). Pitcher Floris Gon had zijn pitches goed onder controle en stond tot de 4e inning geen punten meer toe. De Bedrocks wisten in de 5e inning nog een punt te scoren door een honkslag van nieuwkomer Max Reinders, die vervolgens zelf door snel en slim honklopen het 2e punt aantikte. Eindstand 7-2 in het voordeel van de Stars. Coach Harriët Mol gaf aan dat de groei in deze groep zich voortzet en ziet per week vooruitgang.

Junioren

Een wegens vakantieperikelen krap juniorenteam ontvingen zaterdag The Pioneers uit Assen. Startend pitcher Luc van Brero had in de 1e inning weinig moeite met de Asser slagmannen en vrouwen. Bedrocks wisten drie punten te scoren door o.a. een mooie honkslag van Scott Schulting. In de 2e inning verloor van Breo de controle en werd vervangen door Scott Schulting. Een vervelende botsing op het 1e honk tussen een Pioneers velder en honkloper en Bedrocks Catcher Tim Korstanje(foto) leidde er toe dat laatst genoemde het veld per ambulance moest verlaten. Na een ½ uur kon de wedstrijd worden hervat waarbij Coach Robbin Vording Korstanje verving. Het incident deed niet af aan de slagkracht van de Emmer jeugd, met o.a. mooie 2-honkslagen van Julian Berns en Scott Schulting werd de voorsprong uitgebouwd tot een 13-6 overwinning. Korstanje die ook 1e slagman is zal met bloeding in zijn kuitspier voorlopig rust moeten houden.

Donderdag om 19.30 ontvangen de recreanten
Zaterdag 10.30 uur pupillen- Drachten Diamonds.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda