Judo

Vera Oosetrhuyis wint groot judotoernooi in Venray

VENRAY - Vera Oosterhuis uit Klazienaveen heeft in Venray een groot internationaal toernooi gewonnen in de klasse tot 57 kilogram. Het 16-jarige talent won in de finale van de ijzersterke Duitse Dudziak. Tijdens het sterk bezette toernooi, met deelnemers uit België, Duitsland, Engeland, India en Israël, versloeg ze onder andere landgenote Dewi Bernard (Budokan Rotterdam) en de Engelse Lucy Day, de winnares van de Ippon Trophy in Antwerpen.
Reageer!

Vera Oosetrhuyis wint groot judotoernooi in Venray

VENRAY - Vera Oosterhuis uit Klazienaveen heeft in Venray een groot internationaal toernooi gewonnen in de klasse tot 57 kilogram. Het 16-jarige talent won in de finale van de ijzersterke Duitse Dudziak. Tijdens het sterk bezette toernooi, met deelnemers uit België, Duitsland, Engeland, India en Israël, versloeg ze onder andere landgenote Dewi Bernard (Budokan Rotterdam) en de Engelse Lucy Day, de winnares van de Ippon Trophy in Antwerpen.
Reageer!

Mark Breider eerste in Drachten

DRACHTEN - De klasse plus 90 kg. was in Drachten voor Mark Breider. De zeventienjarige judoka uit Emmen behaalde deze prijs tijdens het internationale judo toernooi de ? Bokaal van het Noorden?.
Reageer!

Bondscoach selecteert Michelle Benjamins voor de Europese Judo Kampioenschapen tot 18 jaar

KLAZIENAVEEN - Michelle Benjamins, lid van Judovereniging Vos in Klazienaveen is door de bondscoach geselecteerd voor deelname aan de Europese Judo Kampioenschapen tot 18 jaar. Deze EK worden gehouden in Tallinn, Estland, van 21 tot en met 23 juni. De uitverkiezing voor deelname aan dit EK is gebaseerd op de goede resultaten die Michelle Benjamins neerzette tijdens de vele Europa Cup wedstrijden de afgelopen maanden. De 17 jarige judoka zal in Tallinn uitkomen in de klasse tot 57 kg. De komende weken zal er nog hard worden getraind om helemaal klaar te zijn voor het EK. Van 18 tot en met 22 mei zal er ook nog worden deelgenomen aan een toernooi in Bielsko Biala, Polen, met aansluitend een trainingsstage.
Reageer!

Judoka's Breider en Nieters winnen Friese Masters.

STIENS - Mark Breider won zaterdag in Stiens de klasse plus 81 kg. bij de heren tijdens het Friese Masters toernooi. In de finale kwam hij eerst nog achter te staan tegen Gert Rabe met een kleine score tegen, maar wist nog een half punt te scoren en daarmee de winst binnen te halen. De klasse tot 81 kg. was bij de Friese Masters voor Rick Nieters. De judoka uit Klazienaveen liet weer zien dat in zijn klasse tot 81 kg. hij nog altijd een grote rol speelt. Zowel Robert van de Wal en Ronald Roberti die 2e en 3e werden konden geen vuist maken tegen Nieters. Ancella Posthumus leverde een knappe prestatie bij de dames tot 63 kg. om 2e te worden. Zij verloor de finale van Sanne Vermeer. Bij de dames tot 15 jaar kwam Laura Hidding op het podium met een 3e plaats. Opmerkelijk was dat zij een prijs veroverde omdat zij het toernooi ziek begon.
Reageer!

Judoka's Vos vooraan in Assen.

ASSEN - De judoka,s van vereniging Vos behaalden knappe resultaten tijdens het zogenaamde Bartje toernooi. Janien Lubben werd 1e bij de dames senioren. Met knappe ippons won zij al haar wedstrijden. Ook Michelle Benjamins deed wat er van haar verwacht werd en behaalde ook een 1e plaats. Alleen Vera Oosterhuis wist het haar in de finale nog nog moeilijk te maken. Laura Hidding verloor een wedstrijd maar werd winnaar van de herkansing. Met een knap uitgevoerde techniek won zij daarna ook nog de wedstrijd om het zilver tegen de verliezer van de finale. Bij de heren was Mark Breider in goede vorm. Zijn betere conditie gaf in de meeste partijen de doorslag en wist als 1e op het erepodium te komen. Tim van der Spoel werd 3e bij de jeugd.
Reageer!

Zilver voor Michelle Benjamins tijdens het NK te Emmen.

EMMEN - Michelle Benjamins behaalde de zilveren medaille in de klasse tot 57 kg. tijdens het NK te Emmen. De zestienjarige judoka van vereniging Vos was vooraf al gebrand om in eigen huis op het erepodium te komen met als doel de gouden plak. Bij de start van het NK in haar klasse leek het er ook op dat zij dit doel ging behalen. Met goed judo en gedreven won zij van Dewi Bernhard uit Rotterdam haar eerste wedstrijd. De tweede partij was snel beslist met een muurvaste houdgreep. De strijd om een finaleplaats tegen Laura Kreuger ging ook naar wens. Deze moest vroegtijdig aftikken door een fraai uitgevoerde armklem van Michelle Benjamins.
Reageer!

Judoka's Vos goed in Erfurt, Almelo en Beilen

KLAZIENAVEEN - Voor de judoka,s en begeleiding van judovereniging Vos was het een druk weekend. In drie plaatsen was de vereniging actief op de wedstrijdmat. Michelle Benjamins presteerde goed in Erfurt tijdens het Internationaler Th?ringen Pokal. Zij won achtereenvolgend van de Duitse deelneemsters Kleidorfer, Heizel en Dudziak. Zij verloor van de Tsjechische Szarzecov?. Met een grote voorsprong maakte Michelle Benjamins de fout om in de laatste minuut nog een grote aanval te plaatsen. Een overname techniek en daarna houdgreep was het gevolg. Omdat zij van de poulewinnaar had verloren mocht zij nog wel meedoen voor brons. Hier werd van Domanskyte uit Litouwen in de laatste seconden gewonnen. Helaas werd daarna verloren van Jager. Benjamins mag toch terugkijken naar een geslaagd toernooi met een zevende plaats van de 67 Europese deelneemsters.
Reageer!

Michelle Benjamins plaatst zich voor deelname aan NK.

MARUM - De noordelijke districtskampioenschappen judo voor dames en heren tot 18 jaar vonden plaats in Marum. Dit was tevens ook het moment voor het noordelijk district om de nieuwe wedstrijdregels toe te passen. Een aantal judoka,s konden hier nog maar moeilijk mee omgaan. Ook Michelle Benjamins kende de nodige problemen met de nieuwe regels. Direct in de eerste wedstrijd tegen Nanda Bras verloor zij op straffen. Voor de ex Nederlands kampioene in deze klasse was dat knap zuur. In principe ben je met het gehanteerde wedstrijdsysteem uitgeschakeld voor plaatsing en is dan een derde plaats nog het hoogst haalbare.
Reageer!

Judo jeugd presteert goed in Norg.

`NORG - De beginnende wedstrijdjudoka,s van vereniging Vos presteerden knap in Norg tijdens het zogenaamde Paul Dijkstra opstaptoernooi. Vijf deelnemers kwamen op het erepodium. Max Overweg,Tessa van Schaik en Celeste Oddink werden eerste. Bente Wittendorp en Nick de Jong behaalden een tweede prijs.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda