EKC 2000 stuurt koploper met ruime nederlaag naar huis.

EMMEN - De onderlinge ontmoeting tussen koploper Pallas uit Leeuwarden en de nummer twee kon het kampioenschap voortijdig beslissen. EKC 2000 dacht daar anders over en via een 9-6 ruststand werd verdiend gewonnen met 18-13. Hierdoor slonk de voorsprong van de koploper tot twee punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Na een nerveus begin was het Patrick Posthuma die als eerste de verdediging van afstand slechtte. Via een kans onder de paal trok Pallas de stand gelijk, maar vanuit de uitbal nam EKC 2000 opnieuw de voorsprong door een afstandsschot van Sven Kouwenberg. Toen Lisanne van Loon haar eerste doorbraak verzilverde stond de 3-1 genoteerd. Daarna volgde een periode van strafworpen. Peter Bult wist daar wel raad mee en de 5-1 was gemaakt. De 5-2 kwam ook vanaf de strafworpstip. Twee afstandstreffers van Pallas brachten de spanning terug naar 5-4 maar EKC 2000 bleef rustig en pakte het scoren weer op. Peter Bult was succesvol vanuit een vrije bal.

Kort daarop scoorde Lisanne van Loon opnieuw vanuit een strafworp en even later kreeg ze vanuit een vrije bal een strafworp mee. Sven Kouwenberg mocht deze verzilveren en de 8-4 stond op het scorebord. Na een mooie aanval scoorde Maaike Smits van afstand de 9-4, maar het slotakkoord voor rust was voor Pallas waardoor met 9-6 werd gerust.

Na rust kwam EKC 2000 scherp uit de kleedkamers. Sven Kouwenberg verzilverde de kans die hij van Michel Jeurink geboden kreeg. Toen twee minuten later Elise van Loon van afstand scoorde en daarna Peter Bult vanuit een strafworp leek het beslissende gat geslagen. Na de 12-6 pikte de koploper toch nog drie goals mee, maar Peter Bult van afstand en Sven Kouwenberg vanuit een kleine kans brachten de voorsprong van 6 doelpunten terug op het bord. Na de 14-9 scoorden de beide ploegen om en om, maar de tijd tikte in het voordeel van de ploeg uit Emmen. Een fraaie pass van Michel Jeurink op Lisanne van Loon leverde een strafworp op en Sven Kouwenberg verzaakte opnieuw niet. Even later bekroonde hij zijn prima wedstrijd met zijn zesde treffer.

Toen Elise van Loon even later ook een strafworp meekreeg voltrok Peter Bult het oordeel en scoorde de 18-11. Pallas nam nog enkele kansen van afstand en was daarin succesvol. Het verkleinde de achterstand tot een kansloze 18-13. De koploper zal een flinke kater hebben overgehouden aan dit duel en zag de voorsprong krimpen tot twee punten. Met nog drie wedstrijden te gaan kan de koploper zich geen foutjes meer permitteren.