Moeizame 16-15 overwinning EKC 2000 op De Granaet

EMMEN ? Na haar goede debuut mocht de 16 jarige Laura Timmerman ditmaal vanaf de start meespelen voor de geblesseerde Monique Hekhuis. Ze nam knap de eerste score voor haar rekening. De ruststand werd 7-7. Na de rust leek EKC 2000 de aansluiting te verliezen maar uiteindelijk trok het – met dank aan invallers Marcel van der Broek en opnieuw een debutante van 15 jaar, Tjarde van der Werf een benauwde 15-14 overwinning uit het vuur.
De jonge dames van EKC 2000 zorgden voor een prima start. Laura Timmerman en Lisanne van Loon waren verantwoordelijk voor de 2-0. De tweede aanval speelde na weken weer in deze opstelling en had wat opstartproblemen. De 2-2 was het gevolg. Ditmaal was het twee maal Lisanne van Loon die scoorde en opnieuw was er de voorsprong van 4-2. Sven Kouwenberg was de eerst die scoorde in de tweede aanval maar de 5-3 kon niet worden uitgebouwd. Langzaam maar zeker greep De Granaet zich vast in EKC 2000.

Sven Kouwenberg was nogmaals slim onttrokken aan zijn verdediger en daarmee bepaalde hij de 6-5. Michel Jeurink zorgde via een doorbraak voor de 7-6 maar opnieuw trok De Granaet met een afstandsschot de ruststand gelijk.

Na rust gingen de scores tot 10-10 gelijk op. Elise en zusje Lisanne van Loon scoorden mee en ook Erwin Kort scoorde mee door de strafworp voor Sven Kouwenberg te verzilveren. Op dat moment moest EKC 2000 op voorsprong komen maar de strafworp werd gemist. De Granaet putte hieruit moed en schoot met scherp. Twee vrije ballen werden verzilverd en EKC 2000 keek tegen een achterstand aan van 10-12. Sven Kouwenberg trok eigenhandig de stand gelijk, door van kleine afstand te scoren. Lisanne van Loon scoorde van afstand haar vijfde en EKC 2000 had weer het initiatief bij de stand van 13-12.

Het taaie en goed spelende De Granaet gaf niet op trok opnieuw van de vrije bal de stand gelijk naar 13-13. Op dat moment waren routinier Marcel van der Broek en de jeugdige Tjarda van der Werf (15 jaar)  ingezet. Het was Tjarda van der Werf die een strafworp meekreeg en die werd verzilverd door Erwin Kort. Maar De Granaet scoorde ook fraai van afstand. Ditmaal pakte De Granaet de een voorsprong van 15-16. Daarna werd Lisanne van Loon opnieuw in stelling gebracht en door haar zesde goal en werd ze topscoorder. Marcel van der Broek scoorde van afstand en onderstreepte daarmee zijn rol als pinchhitter. De verdediging

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda