NK Schoolhandbal in de Gemeente Emmen

EMMEN - Op zaterdag 17 juni a.s. vindt in de Gemeente Emmen al weer voor de 42e keer het NK Schoolhandbal voor basisscholen plaats. En wel in 4 sporthallen. Uit heel Nederland doen er scholen mee. Alle regio’s hebben, indien noodzakelijk, zowel voorrondes als regio finales gespeeld. Er wordt gespeeld in vier poules.


Twee voor de meisjes en twee voor de jongens. Van elke poule gaan de nrs. 1 en 2 door naar de kruisfinales. De voorrondes worden ’s morgens gespeeld in de volgende sporthallen: Sporthal Angelslo in Emmen, Sporthal Meerdijk in Emmen, Sporthal De Eendracht in Zwartemeer en Sporthal De Klabbe in Emmercompascum. ’s Middags vinden dan de kruisfinales en de finale wedstrijden plaats in Sporthal Angelslo in Emmen. Tevens wordt in elke sporthal het talent van de dag gekozen.

Het is altijd een geweldige happening om de toekomst van onze topteams te zien spelen. De meeste schoolkinderen weten inmiddels dat vele toppers van nu ooit begonnen zijn bij het “schoolhandbal”. Zeker nu onze Oranje teams het zo goed doen en volop in de belangstelling staan. Daarom nodigt de organisatie ook altijd, indien mogelijk, toppers van nu uit om de prijzen uit te reiken. Verder is het NHV sterk vertegenwoordigd middels de Oranje mascottes Handy en Ballo.

Aangezien het NK dit jaar voor de laatste keer in Noord gehouden gaat worden, misschien een mooi moment om juist nu aandacht te besteden aan dit, vooral voor onze jeugd, fantastische festijn. De organisatie van deze dag is weer in handen van de werkgroep Noord van het NHV in samenwerking met vele vrijwilligers van de verenigingen in de sporthallen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda