Schoonebeek wint in eigen huis van Weerdinge

SCHOONEBEEK - in de zondag 4e klasse C stond Schoonebeek - Weedinge op het programma. Behalve een trainerswissel kende Weerdinge ook tegenslag op de heenweg, een auto-ongeluk met goede afloop (alleen een auto total-los maar geen persoonlijke ongelukken) was reden om een kwartiertje later te beginnen. De aspiraties van de Schoonebeekspelers werden daarmee nog meer op de proef gesteld maar bleven bewaard voor de wedstrijd. Een furieuze start was het devies van trainer Sijbom en wees baas in eigen huis.

Direct vanaf de aftrap ging Schoonebeek dan ook op zoek naar doelpunten. In de beginfase was spits Silvania een paar keer dicht bij een doelpunt, eentje werd zelfs afgekeurd wegens vermeend hands. In de 23e minuut was het dan wel raak, weer was het Silvania die op doel schoot, doelman Sloksoede liet de bal los en Bas Lubbers was er snel bij om binnen te schuiven, 1-0. Schoonebeek controleerde de eerste helft, Weerdinge kon geen vuist maken en kwam er dan ook niet aan te pas. Schoonebeek legde zelfs gedurfde creativiteit in de snelle combinaties en was merendeels winnaar in de persoonlijke duels.

Ook in de tweede helft was Schoonebeek de bovenliggende partij en na 10 minuten was het alweer raak, een vrije bal van Dennie Heijnen ketste af op een Weerdingespeler en verraste daardoor de doelman. Na deze 2-0 waren er diverse mogelijkheden om de score nog hoger op te voeren maar o.a. bij de 100% kansen van Edfrin Silvania en Niek Rolink lag elke keer doelman Sloksoede in de weg. En zoals zo vaak; als er aan de ene kant niet wordt gescoord dan valt hij aan de andere kant.

Een vrije bal wordt door Emile Bakker maar half geraakt maar hierdoor krijgt de bal net een stuitje over de uitkomende doelman Leferink en rolt tergend langzaam in het doel, 2-1. Het leek nog even spannend te worden maar Weerdinge kon niet meer creëren, en in de 81e minuut besliste Edfrin Silvania de wedstrijd door een corner, geheel vrijstaand bij de tweede paal, ongehinderd binnen te koppen, 3-1. Ook hierna waren er nog open kansen voor Richard Heijne en Edfrin Silvania (alleen voor keeper) maar gescoord werd er niet meer.

De wedstrijd werd volledig gecontroleerd door Schoonebeek en de overwinning met zelfvertrouwen bewerkstelligd, nadien prijkte er dan ook een verdiende 3-1 thuiszege op het scorebord. Met wat meer precisie bij de steekballetjes en de een-tegen-een situaties tegenover doelman Sloksoede had de score nog hoger kunnen c.q. moeten uitvallen. Maar ook Schoonebeek komt van ver en lijkt nu het juiste ritme te pakken te hebben om aanstaande zondag de gedoodverfde titelkandidaat Ruinerwold te ontvangen. Weerdinge krijgt Wacker op bezoek en hoopt dat het schokeffect van de trainerswissel dan wel de broodnodige punten oplevert. (zie voor meer foto's ook het fotoboek)

Scoreverloop:
23 min:1 – 0    Bas Lubbers
54 min:2 – 0    Dennie Heijnen
76 min:2 – 1    Emile Bakker
81 min:3 – 1    Edfrin Silvania