Wielrennen

Het DEV Klassement zit er weer op

EMMEN ? Het DEV wielerklassement 2009 zit er weer op en dat betekent ook even weer tijd om een analyse hiervan te maken. Bij de 29 wedstrijden stonden gemiddeld 65 renners aan het vertrek. (Incl.) Amateur A en de buitenlanders.Bij 25 wedstrijden waren gemiddeld 9 Amateurs A aanwezig. Bij de 29 wedstrijden stonden gemiddeld 1,3 renner uit buitenland aan het vertrek. Van buiten district Noord en Oost stonden gemiddeld 2 renners aan het vertrek. Van District Oost waren bij elke wedstrijd ongeveer renners aanwezig. Al met al viel het voor deze 29 wedstrijden gemiddeld nog wel mee wat het aantal renners betrof wat aan het vertrek stond. Maar het moet niet verder terug lopen!!!!
Reageer!

Overhandiging Vuelta-cheques

EMMEN - Maandag 28 september bezoeken mevrouw Thalens-Kolker (wethouder van o.a. Onderwijs), de heer Evenhuis (wethouder van o.a. Sport) en de heer Lassche (directeur Afdeling Sport), gezamenlijk de Mytylschool Prins Johan Friso in Emmen. Reden van dit bezoek is de overhandiging van drie cheques. Twee van deze cheques worden overhandigd aan mevrouw Laura Boekestijn van de Mytylschool voor de inrichting van hun sportlokaal. De derde cheque komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Zowel de cheque voor de KWF Kankerbestrijding, als ??n van de cheques voor de Mytylschool, zijn het resultaat van de verkoop van de stieren die langs de invalswegen van Emmen werden geplaatst ten tijde vanLa Vuelta ?09.
Reageer!

Uitslagen 5e Ronde van Burdaard

BURDAARD - Afgelopen zaterdag werd de competitie voor het DEV Klassement afgelsoten met de laatste wedstrijd die werd verreden in urdaard. Een hele mooie wedstrijd waarin diverse groepen aan e haal gingen maar ook achterhaald werden. Uiteindelijk onstond er een kopgroep van 11 man die met een vlijmscherpe eindsprint op de finish afgingen en Jarno Gmelich Meijeling uit Almere de winst naar zich toe trok. Daar achter vochten verschillende groepen een hele mooie wedstrijd uit om de nog te verdelen punten voor de finale van het DEV-klassement.
Reageer!

Drents kampioenschap Fietscross in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Op zaterdag 26 september aanstaande houdt fietscrossvereniging De Rapidwheels te Klazienaveen het Open Drentst kampioenschappen fietscross op de baan aan de Poolster in Klazienaveen. Crossers uit heel Nederland komen naar Klazienaveen om een gooi te doen naar de titel 'drents kampioen'. Er wordt in verschillende leeftijdsklasse gereden en de jongste deelnemers zijn 4/5 jaar en de oudsten(45+) komen aan de start. Ook van Rapidwheels, de organiserende vereniging, komen er crossers een de start en stiekum wordt in Klazienaveen gehoopt dat er een lid van de club tot Drents kampioen gehuldigd kan worden. De manche's beginnen op 11.00 uur en zijn ook live te volgen via www.rapidwheels.nl. Het het mooiste is natuurlijk de sfeer live aan de baan te beleven en de langs vliegende crossers aan te moedigen. De entree is gratis.
Reageer!

Greipel bevestigt sprintkwaliteiten

MADRID - Voor de vierde maal wist Andr? Greipel een etappe van de Vuelta op zijn naam te schrijven. De sprinter van Team Columbia zette in de laatste etappe een machtige pedaaltred in en wist met bijna twee volle lengtes iedereen achter zich te houden. In de eindklassering veranderde niets. Valverde hield zich in de laatste etappe van de ronde van Spanje moeiteloos staande en wist de eindzege te pakken in de 64-ste editie van de Vuelta. Robert Gesink (Rabobank) werd uiteindelijk zesde en Johnny Hoogerland (Vacansoleil) twaalfde.
Reageer!

Gesink krijgt klap door blessure

LA GRANJA - Ondanks alle inspanningen die hij zich had getroost, heeft Robert Gesink niet kunnen voorkomen dat hij in de negentiende etappe op forse achterstand werd gereden. De etappe werd gewonnen door Spanjaard Juan Jos? Cobo (Fuji-Servetto). De aan zijn linker knie zwaar geblesseerde Gesink eindigde als 33-ste op 4 minuten 44 van de winnaar. Hij verloor niet alleen op de leider van het algemeen klassement, Alejandro Valverde, hij werd tweede, maar ook op de mensen die achter hem stonden. Samuel Sanches, die vierde werd en Cadel Evans, die op de derde plaats eindigde, staan nu voor Gesink, die terugviel naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Het was de laatste klim, die van de Puerto de Navacerrada (1870 meter), die voor Gesink als scherprechter fungeerde.
Reageer!

Deignan winst; Gesink handhaaft zich

AVILO - Het was de Ier Philip Deignan (Cervelo) die de achttiende rit in de Vuelta donderdag won. Hij liet Roman Kreuziger (Liquigas) gemakkelijk achter zich. Robert Gesink wist de eindstreep te halen, maar verspeelde wel een seconde op lijstaanvoerder Valverde. Deze ging in een groep ??n seconde eerder over de finish. De rit ging over 165 kilometer, van Talavera de la Reine naar Avila. De omstandigheden waren vandaag behoorlijk anders dan de twee voorgaande dagen. Waren er toen temperaturen van 24 en 25 graden, nu moesten de renners hard werken onder omstandigheden die de 11 graden nauwelijks te boven kwamen.
Reageer!

Zaterdag weer de Ronde van Erm

ERM - Na een uitstapje van een jaar is de Ronde van Erm teruggekeerd naar de vertrouwde derde zaterdag van september. Op zaterdag 19 september is de dorpskern van Erm het decors van vele activiteiten, georganiseerd door Stichting de Ronde van Erm. Er wordt een compleet nieuw programma gepresenteerd. Eerder stonden wielrennen en hardlopen centraal. De Ronde van Erm is nu een combinatie van muziek, sport en cultuur. Hoofdonderdeel is de badkuipenrace, een wedstrijd voor teams van drie personen, die in een zelfgefabriceerde badkuip een parcours vol hindernissen door het dorp in een zo snel mogelijke tijd moeten afleggen. De badkuip dient voorzien te zijn van wielen en dient handmatig te worden voortbewogen. Iedereen kan zich aanmelden. Voor informatie en inschrijving kunnen belangstellenden terecht bij Sikken Verhuur in Erm. De organisatie stelt voor alle deelnemers een badkuip ter beschikking. De Ronde van Erm begint traditiegetrouw op vrijdag met een Ermer avond. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud met onder andere een optreden van een gelegenheidsdorpskoor. Inmiddels zijn de repetities hiervoor begonnen. De inwoners van Erm en Achterste Erm worden zaterdagochtend al vroeg opgeroepen om naar het feest te komen. Op spectaculaire wijze worden de festiviteiten ingeluid. Schoolgaande kinderen gaan om negen uur van start voor een optocht met versierde fietsen, trapkarren en andere rollend materieel. Aansluitend is er een groot dorpsontbijt in de feesttent.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda