In deze categorie

Wielrennen

Bromfietser bekeurd

Bromfietser bekeurd COEVORDEN ? Maandagmorgen is een 16-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. De jongen reed zonder helm op zijn scooter over de Printer. Tevens was de jongeman niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hierop heeft de jongen twee bekeuringen ontvangen. (2009032218)
Reageer!

Gouden Pijl opsteker voor finish La Vuelta in Emmen

EMMEN - De 32e editie van de Emmense wielerronde Gouden Pijl werd dinsdagavond gewonnen door Andy Schleck. De Gouden Pijl trok veel mensen naar het centrum van Emmen. De organisatie mocht rekenen op 62.500 bezoekers verspreid over de hele dag. De gemeente Emmen ziet dit als een mooie opsteker voor de finish van de tweede etappe van La Vuelta op zondag 30 augustus 2009. Die wielerronde verliep zonder problemen. Bij de finish van La Vuelta op 30 augustus worden vergelijkbare aantallen bezoekers in Emmen verwacht. De gemeente Emmen ziet de grote belangstelling voor de Gouden Pijl dan ook als een mooie opsteker voor de finish van de tweede etappe van La Vuelta eind augustus.
Reageer!

Gouden KNWU wiel voor Sake Meijer

EMMEN - Sake Meijer uit Emmen is dinsdagavond verrast met de Gouden Speld van de KNWU door districtsvoorzitter Ger Heeringa. De 75-jarige Sake Meijer was maar liefst 37 jaar betrokken bij het organiseren van wielerwedstrijden in Drenthe. hij deed dat in de hoedanigheid van bestuurslid van de PWZ Zuidenveldtour. ook was Sake Meijer de stuwende kracht achter een noordelijk criterumklassement waaraan DEV, het bekende Emmer dranghekken verhuurbedrijf van de familie Derks, al enkele jaren haar naam heeft verbonden.
Reageer!

Erik Dekker rijdt in Toerversie

ASSEN - Hij heeft nog altijd lol in het fietsen, oud-profwielrenner Erik Dekker. Hij is ??n van de 10.000 deelnemers die op zaterdag 29 augustus op de fiets stappen om de Toerversie van de Vuelta te rijden. Dekker heeft zich, samen met een aantal fietsvrienden, ingeschreven voor de tocht van 120 kilometer. ?Ik weet niet hoe het zal gaan?, zegt een lachende Dekker, ?want ik heb al drie jaar geen afstanden van 120 kilometer achtereen gereden.? De Rabobankploegleider zegt de laatste tijd weer iets meer op de fiets te zitten, dan kort na het be?indigen van zijn carri?re als wielrenner. ?Ik heb er nu wat meer tijd voor en ik voel me goed. Ik denk dat ik weer redelijk in vorm ben.?
Reageer!

Rud Fransen de sterkste bij de eliterenners

EMMEN ? De winnaar van de wedstrijd bij de Elite/Beloften tijdens de Gouden Pijl is zojuist Ruud Fransen geworden. De man uit Nieuw Weerdinge won de sprint van een groepje renners. Op de tweede plaats eindigde Umberto Atzori uit Zorgvlied. De derde plaats op het podium werd in de wacht gesleept door Sierk-Jan de Haan uit Dokkum.Martijs Timmer en Allan Veenstra van de WSV Emmen haalden de finish niet.
Reageer!

Joey van Rhee snelste bij de junioren

EMMEN ? Joey van Rhee uit Nijverdal is winnaar geworden van de wedstrijd voor junioren op het parcours van de Gouden Pijl. Hij maakte in ene kopgroepje van vier prima gebruik van het ploegenspel waarin clubgenoot Gert-Jan Bosman uit Emmen veel werk verzette om plaatsgenoot Elmar Reinders van de overwinning af te houden. Elmar Reinders eindigde uiteindelijk als derde.
Reageer!

Gesink wil koersen

SANK MORITZ - Robert Gesink heeft, na zijn gedwongen rustperiode als gevolg van een polsbreuk in de Tour, weer zin om te koersen. Dat meldde de renner van Rabobank vanuit Zwitserland waar hij bezig is aan een hoogtestage in Sankt Moritz. Gesink zegt via Twitter dat hij nog tot 8 augustus in de Alpen verblijft. Daarna keert hij terug naar Nederland om deel te nemen aan de criteriums van Emmen en Etten-Leur. Vervolgens staat hij, ter voorbereiding op de Vuelta, aan de start in de Tour de Limousin. ,,Zin om te koersen!'', geeft hij gemotiveerd aan.(bron: Wielermagazine)
Reageer!

Definitieve deelnemerslijst Gouden Pijl

1 Alberto Contador ESP Astana 2 Andy Schleck LUX Team Saxo Bank 3 Frank Schleck LUX Team Saxo Bank 4 Dominik Klemme GER Team Saxo Bank 5 Bram de Groot NED Rabobank 6 Robert Gesink NED Rabobank 7 Bauke Mollema NED Rabobank 8 Pieter Weening NED Rabobank 9 Jetse Bol NED Rabobank Continental Team 10 Martijn Keizer NED Rabobank Continental Team 11 Dennis van Winden NED Rabobank Continental Team 12 Addy Engels NED Quick Step 13 Servais Knaven NED Team Milram 14 Wim Stroetinga NED Team Milram 15 Marcel Beima NED KrolStonE Continental Team 16 Jasper Lenferink NED KrolStonE Continental Team 17 Bert-Jan Lindeman NED KrolStonE Continental Team 18 Gerrit Soepenberg NED KrolStonE Continental Team 19 Maint Berkenbosch NED Cycling Team Jo Piels 20 Marco Bos NED Cycling Team Jo Piels 21 Adriaan Helmantel NED Cycling Team Jo Piels 22 David Deroo FRA Skil - Shimano 23 Albert Timmer NED Skil - Shimano 24 Kenny van Hummel NED Skil - Shimano 25 Arnoud van Groen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 26 Wouter Mol NED Vacansoleil Pro Cycling Team 27 Thijs van Amerongen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 28 Joost van Leijen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 29 Lars Jun NED Van Vliet - EBH-Elshof 30 Dennis Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 31 Wesley Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 32 Matthias Friedemann GER PSK Whirlpool - Author 33 Andre Schulze GER PSK Whirlpool - Author 34 Ingmar Depoortere BEL Jong Vlaanderen - Bauknecht 35 Arne Hassink NED Koga-Credit Force 36 Stefan Cohnen NED Betonexpressz 2000 - Limonta 37 Thijs Al NED AA Drink Cycling Team 38 Matt Brammeier GBR An Post -Sean Kelly Team
Reageer!

Scherpen: ?Ik denk niet dat ik besmet ben?

EMMEN ? De Emmer Europees kampioen fietscrossen Martijn Scherpen (21) denkt niet besmet te zijn met de Mexicaanse griep. Hij wacht momenteel thuis in Barger Oosterveld op de uitslag van zijn huisarts. Scherpen reed van 20 tot en met 26 juli het WK fietscross in Australi?. Twee teamgenoten van de Nederlandse selectie raakten besmet met de griep, waarop de fietscrosser zich liet onderzoeken. ?Ik ben in aanraking met hun geweest, maar voel me verder niet echt ziek of zo. Ik ben wel een paar dagen verkouden geweest, maar heb geen koorts gehad.? Vandaag is met zekerheid te stellen of Martijn Scherpen de Mexicaanse griep wel of niet onder de leden heeft. Inmiddels is het aantal besmette gevallen in Emmen in een week tijd verdubbeld en staat de teller nu op acht.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda