In deze categorie

Wielrennen

Toerversie La Vuelta: 9.000ste deelneemster

ASSEN - Het aantal inschrijvers voor de Toerversie van La Vuelta nadert de 10.000. Begin deze week werd Christine Mos uit het Drente de Wijk ingeschreven als 9.000ste deelneemster. Ze rijdt de route van 120 kilometer. Nog steeds is er ruimte voor fietsliefhebbers om zich in te schrijven voor de Toerversie, die afstanden kent van 60, 90 en 120 kilometer. Fietsliefhebbers die nog willen meedoen aan dit eenmalige en unieke wielerevenement moeten snel zijn; de inschrijving sluit op 5 augustus! Start en finish zijn op het TT Circuit in Assen. Deelnemers van de Toerversie hebben gratis toegang tot de proloog op de tribunes van het TT Circuit.
Reageer!

Ronde van Spanje door Weerdinge en Noordbarge

EMMEN - De Ronde van Spanje, ofwel de Vuelta, gaat op zaterdag 29 augustus van start op het TT Circuit Assen. Op zondag 30 augustus zal het peleton door de gemeente Emmen rijden. De renners komen via Exloo, Odoorn, Valthe rond 17.15 uur op de Holtstraat in het dorpje Weerdinge de gemeente Emmen binnen. Via de Weerdingerstraat, Hondsrugweg slaat het peleton in Noordbarge rechtsaf, waar het vanaf de Ermerweg linksaf de Nieuw-Amsterdamsestraat opkeert. De wielrenners rijden dan de Rondweg op, richting industrieterrein Bargermeer om via andermaal de Hondsrugweg nabij het gemeentehuis te finishen.
Reageer!

Broertjes Schleck in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Tijdens een persconferentie van de Rabobank Gouden Pijl maakte secretaris en waarnemend voorzitter Anne Knol de namen van enkele profrenners bekend die samen met Tourwinnaar Alberto Contador zullen strijden om de winst in de 32e Gouden Pijl. Naast Alberto Contador zijn de broertjes Schleck (Andy en Fr?nk) gecontracteerd. Het leek de organisatie een aardig idee om de top drie van de Tour de France aan het vertrek te krijgen. Helaas gooide Lance Armstrong roet in het eten.
Reageer!

Tourtoppers naar Vuelta

ASSEN - De Tour de France is voorbij en de wielerwereld richt zich nu volledig op La Vuelta, de wielerronde van Spanje. La Vuelta mag zich verheugen in de komst van diverse topcoureurs die uitstekend hebben gepresteerd in de Tour de France. Hoewel de definitieve deelnemerslijst pas enkele dagen voor de proloog bekend is, staat nu al vast dat een groot aantal wereldtoppers in de Vuelta te bewonderen is. Vast staat de deelname van Cadel Evens en Mario Aerts (Silence-Lotto), evenals Ivan Basso (Liquigas), Andreas Kl?den (zesde in de Tour) en Haimar Zubeldia (beiden Astana) en Tom Boonen (Quick Step). Onder de deelnemers ook de Zwitserse tijdritspecialist Fabian Cancellara, kanshebber voor de winst in de proloog.
Reageer!

Karsten Kroon naar WK

DALEN - Wielrenner Karsten Kroon uit Dalen is zeker van deelname van het wereldkampioenschap wielrennen eind september in Zwitserland volgens bondscoach Leo van Vliet. Het is nog niet zeker met hoeveel renners Nederland mag starten op het WK. Maar Karsten Kroon en Robert Gesink zijn de enige zekerheden, zo vertelde de bondscoach. Nog deze maand gaan deze wielrenners alvast het parcours verkennen. Kroon doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. Of hij in de Ronde van Spanje wel in actie komt is nog niet bekend.
Reageer!

Gemeente Emmen maakt zich op voor de Vuelta

EMMEN - Vandaag, donderdag 23 juli, zijn 45 bloemzuilen van twee meter hoog in de gemeente Emmen geplaatst langs de route waar op zondag 30 augustus de 2e etappe van de Vuelta langs komt. De Vuelta ? de Ronde van Spanje - is de op ??n na grootste wielerwedstrijd ter wereld. De bloemzuilen zijn gevuld met rode en gele bloemen, de kleuren van de Spaanse vlag. De zuilen zorgen voor een vrolijke aanblik (tijdens de live tv-beelden op 30 augustus) en zorgen er mede voor dat de Vuelta gaat leven in onze gemeente.
Reageer!

Alberto Contador start in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Vanmiddag is bekend geworden dat de drager van de gele trui en kandidaat nummer 1 voor de Tourwinst van 2009 naar Emmen komt. Het spreekt vanzelf dat de organisatie hiermee verguld is. Aan de verdere invulling van het rennersveld wordt nog hard gewerkt. Alberto Contador die vandaag de 23e etappe een 40km lange tijdrit op zijn naam schreef, gaat vijf criteriums in Nederland rijden waaronder de Rabobank Gouden Pijl in Emmen.
Reageer!

Provincie Drenthe in financi?le nood door start Vuelta

ASSEN - In het programma Eenvandaag van vanavond is er aandacht voor de Ronde van Spanje die op zaterdag 29 augustus van start gaat in Assen. Veel geld van de provincie Drenthe is al naar de Vuelta-organisatie gegaan. Hierdoor is de begroting van de provincie niet rond en blijven zij achter met een gat van enkele tonnen. De uitzending op Nederland 1 begint om 18.15 uur.
Reageer!

Overal gratis toegang bij de Vuelta

ASSEN - Iedereen die de wereldtop van het wielrennen wil bekijken, kan gratis terecht bij de Vuelta. Of het nu de proloog is op het TT Circuit Assen, of de etappes in Drenthe, Gelderland en Limburg, iedereen kan de Vuelta gratis bezoeken. Het TT Circuit Assen zet op zaterdag 29 augustus de hekken wagenwijd open. Al vanaf ?s morgens half acht is er veel bedrijvigheid. Duizenden toerfietsers maken zich dan op om deel te nemen aan de Toerversie. De eerste rijders straten om half acht en iedere deelnemer maakt eerst een ronde over het TT Circuit, voor de provincie in getrokken wordt. Het wordt een geweldig festijn om te bekijken, want er zijn al 7000 toerfietsers ingeschreven.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda