In deze categorie

Wielrennen

Gesink wil koersen

SANK MORITZ - Robert Gesink heeft, na zijn gedwongen rustperiode als gevolg van een polsbreuk in de Tour, weer zin om te koersen. Dat meldde de renner van Rabobank vanuit Zwitserland waar hij bezig is aan een hoogtestage in Sankt Moritz. Gesink zegt via Twitter dat hij nog tot 8 augustus in de Alpen verblijft. Daarna keert hij terug naar Nederland om deel te nemen aan de criteriums van Emmen en Etten-Leur. Vervolgens staat hij, ter voorbereiding op de Vuelta, aan de start in de Tour de Limousin. ,,Zin om te koersen!'', geeft hij gemotiveerd aan.(bron: Wielermagazine)
Reageer!

Definitieve deelnemerslijst Gouden Pijl

1 Alberto Contador ESP Astana 2 Andy Schleck LUX Team Saxo Bank 3 Frank Schleck LUX Team Saxo Bank 4 Dominik Klemme GER Team Saxo Bank 5 Bram de Groot NED Rabobank 6 Robert Gesink NED Rabobank 7 Bauke Mollema NED Rabobank 8 Pieter Weening NED Rabobank 9 Jetse Bol NED Rabobank Continental Team 10 Martijn Keizer NED Rabobank Continental Team 11 Dennis van Winden NED Rabobank Continental Team 12 Addy Engels NED Quick Step 13 Servais Knaven NED Team Milram 14 Wim Stroetinga NED Team Milram 15 Marcel Beima NED KrolStonE Continental Team 16 Jasper Lenferink NED KrolStonE Continental Team 17 Bert-Jan Lindeman NED KrolStonE Continental Team 18 Gerrit Soepenberg NED KrolStonE Continental Team 19 Maint Berkenbosch NED Cycling Team Jo Piels 20 Marco Bos NED Cycling Team Jo Piels 21 Adriaan Helmantel NED Cycling Team Jo Piels 22 David Deroo FRA Skil - Shimano 23 Albert Timmer NED Skil - Shimano 24 Kenny van Hummel NED Skil - Shimano 25 Arnoud van Groen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 26 Wouter Mol NED Vacansoleil Pro Cycling Team 27 Thijs van Amerongen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 28 Joost van Leijen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 29 Lars Jun NED Van Vliet - EBH-Elshof 30 Dennis Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 31 Wesley Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 32 Matthias Friedemann GER PSK Whirlpool - Author 33 Andre Schulze GER PSK Whirlpool - Author 34 Ingmar Depoortere BEL Jong Vlaanderen - Bauknecht 35 Arne Hassink NED Koga-Credit Force 36 Stefan Cohnen NED Betonexpressz 2000 - Limonta 37 Thijs Al NED AA Drink Cycling Team 38 Matt Brammeier GBR An Post -Sean Kelly Team
Reageer!

Scherpen: ?Ik denk niet dat ik besmet ben?

EMMEN ? De Emmer Europees kampioen fietscrossen Martijn Scherpen (21) denkt niet besmet te zijn met de Mexicaanse griep. Hij wacht momenteel thuis in Barger Oosterveld op de uitslag van zijn huisarts. Scherpen reed van 20 tot en met 26 juli het WK fietscross in Australi?. Twee teamgenoten van de Nederlandse selectie raakten besmet met de griep, waarop de fietscrosser zich liet onderzoeken. ?Ik ben in aanraking met hun geweest, maar voel me verder niet echt ziek of zo. Ik ben wel een paar dagen verkouden geweest, maar heb geen koorts gehad.? Vandaag is met zekerheid te stellen of Martijn Scherpen de Mexicaanse griep wel of niet onder de leden heeft. Inmiddels is het aantal besmette gevallen in Emmen in een week tijd verdubbeld en staat de teller nu op acht.
Reageer!

Toerversie La Vuelta: 9.000ste deelneemster

ASSEN - Het aantal inschrijvers voor de Toerversie van La Vuelta nadert de 10.000. Begin deze week werd Christine Mos uit het Drente de Wijk ingeschreven als 9.000ste deelneemster. Ze rijdt de route van 120 kilometer. Nog steeds is er ruimte voor fietsliefhebbers om zich in te schrijven voor de Toerversie, die afstanden kent van 60, 90 en 120 kilometer. Fietsliefhebbers die nog willen meedoen aan dit eenmalige en unieke wielerevenement moeten snel zijn; de inschrijving sluit op 5 augustus! Start en finish zijn op het TT Circuit in Assen. Deelnemers van de Toerversie hebben gratis toegang tot de proloog op de tribunes van het TT Circuit.
Reageer!

Ronde van Spanje door Weerdinge en Noordbarge

EMMEN - De Ronde van Spanje, ofwel de Vuelta, gaat op zaterdag 29 augustus van start op het TT Circuit Assen. Op zondag 30 augustus zal het peleton door de gemeente Emmen rijden. De renners komen via Exloo, Odoorn, Valthe rond 17.15 uur op de Holtstraat in het dorpje Weerdinge de gemeente Emmen binnen. Via de Weerdingerstraat, Hondsrugweg slaat het peleton in Noordbarge rechtsaf, waar het vanaf de Ermerweg linksaf de Nieuw-Amsterdamsestraat opkeert. De wielrenners rijden dan de Rondweg op, richting industrieterrein Bargermeer om via andermaal de Hondsrugweg nabij het gemeentehuis te finishen.
Reageer!

Broertjes Schleck in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Tijdens een persconferentie van de Rabobank Gouden Pijl maakte secretaris en waarnemend voorzitter Anne Knol de namen van enkele profrenners bekend die samen met Tourwinnaar Alberto Contador zullen strijden om de winst in de 32e Gouden Pijl. Naast Alberto Contador zijn de broertjes Schleck (Andy en Fr?nk) gecontracteerd. Het leek de organisatie een aardig idee om de top drie van de Tour de France aan het vertrek te krijgen. Helaas gooide Lance Armstrong roet in het eten.
Reageer!

Tourtoppers naar Vuelta

ASSEN - De Tour de France is voorbij en de wielerwereld richt zich nu volledig op La Vuelta, de wielerronde van Spanje. La Vuelta mag zich verheugen in de komst van diverse topcoureurs die uitstekend hebben gepresteerd in de Tour de France. Hoewel de definitieve deelnemerslijst pas enkele dagen voor de proloog bekend is, staat nu al vast dat een groot aantal wereldtoppers in de Vuelta te bewonderen is. Vast staat de deelname van Cadel Evens en Mario Aerts (Silence-Lotto), evenals Ivan Basso (Liquigas), Andreas Kl?den (zesde in de Tour) en Haimar Zubeldia (beiden Astana) en Tom Boonen (Quick Step). Onder de deelnemers ook de Zwitserse tijdritspecialist Fabian Cancellara, kanshebber voor de winst in de proloog.
Reageer!

Karsten Kroon naar WK

DALEN - Wielrenner Karsten Kroon uit Dalen is zeker van deelname van het wereldkampioenschap wielrennen eind september in Zwitserland volgens bondscoach Leo van Vliet. Het is nog niet zeker met hoeveel renners Nederland mag starten op het WK. Maar Karsten Kroon en Robert Gesink zijn de enige zekerheden, zo vertelde de bondscoach. Nog deze maand gaan deze wielrenners alvast het parcours verkennen. Kroon doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. Of hij in de Ronde van Spanje wel in actie komt is nog niet bekend.
Reageer!

Gemeente Emmen maakt zich op voor de Vuelta

EMMEN - Vandaag, donderdag 23 juli, zijn 45 bloemzuilen van twee meter hoog in de gemeente Emmen geplaatst langs de route waar op zondag 30 augustus de 2e etappe van de Vuelta langs komt. De Vuelta ? de Ronde van Spanje - is de op ??n na grootste wielerwedstrijd ter wereld. De bloemzuilen zijn gevuld met rode en gele bloemen, de kleuren van de Spaanse vlag. De zuilen zorgen voor een vrolijke aanblik (tijdens de live tv-beelden op 30 augustus) en zorgen er mede voor dat de Vuelta gaat leven in onze gemeente.
Reageer!

Alberto Contador start in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Vanmiddag is bekend geworden dat de drager van de gele trui en kandidaat nummer 1 voor de Tourwinst van 2009 naar Emmen komt. Het spreekt vanzelf dat de organisatie hiermee verguld is. Aan de verdere invulling van het rennersveld wordt nog hard gewerkt. Alberto Contador die vandaag de 23e etappe een 40km lange tijdrit op zijn naam schreef, gaat vijf criteriums in Nederland rijden waaronder de Rabobank Gouden Pijl in Emmen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda