Atletiek

Loopagenda 2010 komt binnenkort uit

EMMEN - De Loopagenda, uitgegeven door de atletiekvereniging de Sperwers, voor het jaar 2010, is vanaf nu beschikbaar. In de nieuwe agenda, die voor de 22e keer wordt uitgegeven, zijn 18 loopwedstrijden in Emmen en omgeving opgenomen. De loopagenda wordt op zaterdag, 12 december 2009, te koop aangeboden bij de Snertloop in Nieuw-Schoonebeek. Ook bij de Kerstcross die op 19 december 2009 wordt gehouden op het sportpark aan de Oude Roswinkelerweg te Emmen, zal de agenda te koop worden aangeboden.
Reageer!

Schutrups Run ook in de herfst succesvol

EXLOO - Afgelopen zaterdag vond onder ideale omstandigheden ??n van de leukste hardloopevenementen in Drenthe plaats de Schutrups Run in Exloo. Voor de zesde keer was Schutrups Schoenen organisator van deze ondertussen bekende hardloopwedstrijd. Er deden aan deze hardloopwedstrijd die voor een deel door Exloo en de directe omgeving ging 111 deelnemers mee. Hiervan liepen 47 de vijf kilometer en 64 de tien kilometer. ?Het was dit jaar voor het eerst dat de Schutrups Run als zelfstandig evenement is georganiseerd. In voorgaande jaren werd de wedstrijd in juni gehouden op dezelfde dag als de Wielerronde van Exloo. In overleg hebben we gemeend deze beide sportieve wedstrijden los te moeten koppelen. Ik denk dat veel hardlopers deze datum beter in hun schema vinden passen? aldus Erik Schutrups, zelf ook een fanatiek hardloper. (foto\'s Martin Zaagman)
Reageer!

Politie Kerstcross 2009

EMMEN - dag 19 december 2009 is het weer zover. Dan wordt in Emmen voor de 32e keer de jaarlijkse Politie Kerstcross gehouden. De cross is voor iedereen zowel politieambtenaren als burgers opengesteld. De Politie Kerstcross staat ook in de loopagenda van de gemeente Emmen en het parcours is uitgezet in het mooie bos van de Emmerdennen. (haantje bak) Je kunt je inschrijven voor de wedstrijdloop van 10 km (dames, heren en heren vet. 40+) of de prestatieloop van 5 km. Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro voor de 5 km en 2,50 euro voor de 10 km. Het is inmiddels goed gebruik dat collega?s gratis mee kunnen doen! Startschot 5 km om 12.15 uur en het startschot voor de 10km valt om 13.00 uur. Inschrijving vanaf 11.30 uur in de kantine van VV Drenthina op het sportpark aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen. Veel collega?s willen toch fit het nieuwe jaar in. We hopen daarom op jullie sportieve deelname!
Reageer!

Schutrups Run voor de eerste keer in najaar

EXLOO - Voor de zesde keer is Schutrups Schoenen uit Exloo organisator van hardloopwedstrijd 'Schutrups Run'. Het parcours voert de lopers door het dorp Exloo en de directe omgeving. Deze start zaterdag 21 november om 14.00 uur. Voor de winnaars liggen er leuke prijzen klaar. Zowel voor de loop over 5300 als de 10.600 meter krijgen de eerste drie ge?indigde winnaars en winnaressen een prijs. In totaal zijn er twaalf geldprijzen te verdelen. Voor iedere deelnemer is er ook een verloting met mooie prijzen op startnummer.
Reageer!

27e Univ? Drenthe Marathon Klazienaveen ? Drenthe

KLAZIENAVEEN ? De 27e Univ? Drenthe Marathon wordt gehouden op zaterdag 29 mei 2010. Daarmee is ?Klazienaveen? de laatste voorjaarsmarathon in de lange lijst marathonevenementen. Op het programma staan naast de marathon ook de halve marathon, Open Drents kampioenschap 10 kilometer en Open Drents Kampioenschap 10 kilometer voor Bedrijven en Instellingen. De voor-inschrijving voor de 27e editie start op zondag 1 november 2009 om 12.00 uur. Via de web-site: www.drenthemarathon.nl of www.inschrijven.nl kunnen deelnemers zich digitaal inschrijven. Het parcours leidt de deelnemers door ??n van de mooiste panorama?s van de provincie Drenthe; niet alleen over de flanken van de Hondsrug maar ook door het mystieke Oosterbos als ??n der laatste restanten van eens het grootste moerasgebied van Westeuropa.
Reageer!

Politieberichten woensdag 21 oktober

Twee brandstichters aangehouden MEPPEL ? Dinsdagavond zijn twee jongens van 14 en 15 oud uit Meppel aangehouden. De jongens hadden in een gebouw aan het Westeinde een stok in brand gestoken en waren er vervolgens vandoor gegaan. Omwonenden zagen het vuur en hebben hierop de hulpdiensten gebeld. De twee jongens konden later die avond in het centrum van Meppel worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongens gaan een HALT-traject in.
Reageer!

Unigarant hoofdsponsor Hoogeveense Cascaderun!

HOOGEVEEN -Unigarant heeft zich als 5e hoofdsponsor verbonden aan de Cascaderun. Eind vorige week hebben Jan Hennekam, Algemeen directeur Unigarant, Marcel Lip en Hielke ten Hoor, beide van de organisatie van de Cascaderun, de sponsorovereenkomst ondertekend.
Reageer!

Sponsormarathon in Achmea health Center

EMMEN - In het Achmea Health & Spa Center in Emmen wordt op zaterdag 7 november een RPM (-indoor fiets training) sponsormarathon in Achmea health & Spa Center gehouden. Het doel is zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen voor de kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis.
Reageer!

Een nieuwe winnaar bij de 4 mijl van Groningen!

GRONINGEN - Een mooie en bijna droge zondag voor de lopers van de 4 Mijl van Groningen. Met een spannende finishstrijd tussen de internationale topatleten Abera Kuma en Moses Masai. Moses Masai wint, met een beenlengte, zijn eerste race in Groningen in een tijd van 17.28.3. Sylvia Kibet eindigde als eerste bij de vrouwen, met een parcoursrecord, in een tijd van 19.49.5 en liet de winnares van vorig jaar, Meselech Melkamu, achter zich. Merel de Knegt uit Oss behaalde, ondanks het feit dat ze niet 100 % fit was, de eerste plek bij de nationale vrouwen in een tijd van 21.49.6. Tom Wiggers uit Bergen werd 1e bij de heren nationaal in een tijd van 18.43.1.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda