Atletiek

Schutrups Wandeldag afgelast

EXLOO ? De twaalfde editie van de Schutrups Wandeldag in Exloo, die komende zondag zou worden gehouden, gaat niet door. De aanhoudende vorst is er de oorzaak van dat de bospaden nog steeds onbegaanbaar zijn. Een dikke laag ijs zorgt ervoor dat de wandelpaden meer op een glijbaan zijn gaan lijken. De organisatie kan daarom niet voor de veiligheid van de wandelaars instaan. De afgelopen jaren trok de Schutrups Wandeldag steevast tussen de vier- en vijfduizend deelnemers. Wanneer de editie 2010 wel doorgaat is nog niet bekend. De organisatie heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld.
Reageer!

27e Unive Drenthe Marathon: niet rechtsom maar linksom

KLAZIENAVEEN - Op verzoek van veel deelnemers aan de 26e Unive Drenthe Marathon heeft de organiserende Stichting Marathon Zuidoost Drenthe besloten het parcours in 2010 niet rechtssom maar linksom te laten verlopen.
Reageer!

Hondsrugcross door de Emmerdennen

EMMEN - De traditionele Hondsrugcross in Emmen wordt dit jaar op zaterdag 30 januari gehouden. Een schitterende cross over een heuvelachtig parcours in de Emmerdennen. De start is aan de Weergang 1 in Emmerschans. Om 12.45 uur valt het startschot voor de jeugd en de G-groep voor een afstand van 1000 meter.
Reageer!

De FS Hondsrugcross 2010 gaat niet door!!!!!

EMMEN - De FS Hondsrugcross 2010 die a.s. zaterdag 30 januari op het programma staat, gaat vanwege de slechte conditie van het parcours niet door. De huidige conditie van het parcours is dusdanig dat het welzijn van de deelnemers in het geding komt. Omdat de weersvoorspelling niet echt hoop biedt op een echte verbetering van het parcours is besloten om de wedstrijd geen doorgang te laten vinden. Als atletiekvereniging 'De Sperwers' willen wij de deelnemers een veilig parcours aanbieden, en dat is op dit moment niet mogelijk. De organistaie hoopt op begrip voor het genomen besluit en zien iedereen graag bij de FS Hondsrugloop 2011.
Reageer!

Ambassadeurs Cascaderun be?digd.

HOOGEVEEN - Gisteravond zijn 10 ambassadeurs voor de Hoogeveense Cascaderun be?digd. Dit gebeurde in het hoofdkantoor van Unigarant, ??n van de hoofdsponsoren van de Cascaderun. Via de Hoogeveensche Courant en een nieuwsbrief werden potenti?le ambassadeurs opgeroepen via het gastenboek op de website www.cascaderun.nl aan te geven waarom juist zij de juiste man of vrouw waren voor deze functie. Zo?n honderd mensen gaven hun reactie. Afgelopen weekend heeft de jury zich beraad en uiteindelijk elf mensen aangewezen.
Reageer!

De Hondsrugcross op 30 januari

EMMEN - Op zaterdag 30 januari 2010 vindt weer de traditionele Hondsrugcross plaats. Een schitterende cross over een heuvelachtig parcours in de Emmerdennen. De start is aan de Weergang 1 te Emmerschans. Om 12.45 uur valt het startschot voor de jeugd en de G-groep voor een afstand van 1000 meter. De 2000 meter start een kwartier later. De recreatieloop over 4000 meter en de wedstrijd/recreatieloop over 8000 meter starten beiden om 13.30 uur. De Sperwers bestaan dit jaar 50 jaar! Aan dit jubileumjaar is een goed doel gekoppeld: opleidingen voor kansarme meisjes in Kenia. U kunt dit doel steunen door een vrijwillige bijdrage te deponeren in de daarvoor aanwezige Lornah Kiplagat donatie-pot. Deze staat in de kantine waar ook de ischrijvingen plaatsvinden.
Reageer!

Chmiel verdedigt titel Univ? Drenthe Marathon

KLAZIENAVEEN - De Poolse marathonloopster Joanna Chmiel heeft toegezegd haar titel in de 27e Unive Drenthe Marathon te willen verdedigen. De drievoudig winnares in Klazienaveen bracht in 2009 ook het parcoursrecord op haar naam en liet de klokken stilstaan op 2.45.21.
Reageer!

20ste Udik-loop Klijndijk

KLIJNDIJK - Op zaterdag 16 januari a.s. staat in Klijndijk de 20ste Udik-loop op het programma. De Udik-loop is een jaarlijks terugkerend en zeer gewaardeerd sportief evenement dat mogelijk wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers en sponsors van stichting Udik.
Reageer!

Thomas van der Wal wint Crossloop Woonsfeer Heine

KLAZIENAVEEN - Ondanks de kou is zaterdag morgen in klazienaveen de crossloop van woonsfeer Heine gehouden. Het was de 4e keer dat deze werd gehouden voor de leden van klazienaveen ,zwartemeer en de jeugd van KZC 08. Ook was er van af 12.00 de start, voor de vrije inschrijving ,ook daar was de opkomst goed. De D en C junioren gingen om 11.30 van start en de B en A junioren om 11.45 uur. De loop was over een afstand van 6.8 km vanaf het sportpark door het oostersebos en weer terug met een ere rondje langs het hoofdveld, Nu is het al zeker dat hij volgend jaar opnieuw wordt gehouden de voor de 5e keer,want je ziet dat er steeds meer mensen meedoen.
Reageer!

20ste Udik-loop Klijndijk

KLIJNDIJK - Op zaterdag 16 januari a.s. staat in Klijndijk de 20ste Udik-loop op het programma. De Udik-loop is een jaarlijks terugkerend en zeer gewaardeerd sportief evenement dat mogelijk wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers en sponsors van stichting Udik.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda