Korfbal

EKC 2000 begint goed aan zaalcompetitie

EMMEN - Afgelopen zaterdag was in sporthal Bargeres de eerste thuiswedtrijd van EKC 2000 tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Na een 10-10 ruststand wisten de thuisploeg eerste punten in Emmen te houden met een 21-16 overwinning. Twee verschillende speltypes Het eerste team kwam heel snel op een 0-1 achterstand en na de 1-1 was het weer Oranje Zwart dat op voorsprong kwam Twee totaal verschillende speltypes zorgden voor een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Eigenlijk ging de wedstrijd voor rust redelijk gelijk op. Wel was het steeds EKC 2000 dat een kleine voorsprong wist te nemen. Vlak voor rust kwam Oranje Zwart weer op gelijke hoogte en leek de wedstrijd te kantelen. De ploeg uit Zwolle wist op 8-10 te komen. EKC 2000 echter bleef haar eigen spel spelen waaruit veel kansen kwamen. Na de 10-10 werd de ruststand bepaald op een 12-10 voorsprong. Na rust liep EKC 2000 direct uit naar 14-10 door twee afstandsschoten. Vanaf dat moment bleef Oranje Zwart achter de feiten aanlopen en gaf EKC 2000 de wedstrijd niet meer uit handen. Via 17-12 en 19-15 werd de eerste winst behaald met een ruime 21-16 winst. Een taaie tegenstander Hoofdtrainer Atte van Haastrecht liet na de wedstrijd weten: "Een goed begin tegen een taaie tegenstander met veel lengte. Dit hebben we goed uitgespeeld en we bleven ons eigen spel spelen. Uit de vele kansen wisten we uiteindelijk genoeg te scoren om te winnen. Met een hoger schotpercentage hadden we ruimschoots de 25 gehaald. Daar gaan we de komende weken aan werken. Van wedstrijd naar wedstrijd aan we kijken of we kunnen verbeteren..
Reageer!

EKC 2000 maakt competitie in modderbad

EMMEN - Na lang wikken en wegen besloot de scheidsrechter toch dat er gespeeld ging worden op een zeer matig veld waar voorzichtigheid geboden was. Balans was vrijwel niet te vinden voor een schot en aanzetten voor een actie was al bijna onmogelijk.
Reageer!

Toyota Lunenborg Schoolkorfbaltoernooi 2017

EMMEN - Van maandag 15 tot en met donderdag 18 mei organiseert de Emmer korfbalvereniging EKC 2000 het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi op sportterrein Het Zwanenveld in de Rietlanden. Dit jaar wordt het toernooi voor de 64e keer gehouden.
Reageer!

EKC 2000 knokt zich naar verdiende overwinning

EMMEN - De laatste wedstrijd van 2014 stond gepland tegen de Pein, de enige ploeg waar EKC dit zaalseizoen nog niet tegen had gespeeld. Vooraf werd een fysieke wedstrijd verwacht en daarin stelde de ploeg uit Opeinde absoluut niet teleur, maar EKC 2000 won met 16-14..
Reageer!

EKC 2000 wint van mede koploper Devinco

EMMEN - Op sportpark de Uitwijk in Emmen stond na de gewonnen wedstrijd van EKC 2000 vorige week, de thuiswedstrijd tegen Devinco op het programma en won met 12-9. Net als EKC 2000 hadden de tegenstanders uit Deventer ook hun beide voorgaande wedstrijden gewonnen.
Reageer!

Gebrek aan collectief nekt promotie EKC 2000.

OLDEHOLTPADE - In Oldeholtpade streed EKC 2000 om promotie tegen It Fean uit Surhuisterveen. Na een bliksemstart nam EKC 2000 een 4-0 voorsprong. Daarna was het gedaan met de schotkracht van de Emmenaren en werd een 5-6 ruststand bereikt. Na rust kon EKC 2000 nog steeds geen vuist maken en werd met 10-12 verloren.
Reageer!

EKC 2000 stelt promotieduel veilig na zege op Elko.

EMMEN - Na een goede eerste helft die EKC 2000 afsloot met 10-7 wist het niet goed door te drukken. Toch werd een 16-15 overwinning uit het vuur gesleept en daarmee is de tweede plek behaald. Omdat de koploper Pallas haar laatste wedstrijd won, behaalde de ploeg uit Leeuwarden het kampioenschap. EKC 2000 speelt volgende week haar laatste reguliere wedstrijd en mag zich daarna opmaken voor een promotieduel.
Reageer!

Uitslagen schoolkorfbaltoernooi 2014

EMMEN - In de afgelopen week werden op het veld van EKC 2000 weer schoolkorfbalwedstrijden gehouden. De uitslagen van het schoolkorfbaltoernooi zien er als volgt uit:
Reageer!

Modderduel Flamingo's - EKC 2000 eindigde in 13-15

EMMEN - Op een zwaar veld en onder barre weersomstandigheden wist EKC 2000 de nodige overwinning tegen Flamingo’s binnen te slepen. Na een 5-7 voorsprong bij rust werd na een wisselend spelbeeld een 13-15 overwinning behaald. In de eerste helft was EKC duidelijk de beter ploeg. Aanvallend was het erg lastig om het veld en de harde wind en regen te trotseren. Toch wist de ploeg uit Emmen via degelijk spel kansen te creëren van zowel afstand als dichtbij. Verdedigend hadden de Emmenaren het goed voor elkaar en met een 5-7 ruststand en de tweede helft de wind mee leek het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen.
Reageer!

EKC 2000 stuurt koploper met ruime nederlaag naar huis.

EMMEN - De onderlinge ontmoeting tussen koploper Pallas uit Leeuwarden en de nummer twee kon het kampioenschap voortijdig beslissen. EKC 2000 dacht daar anders over en via een 9-6 ruststand werd verdiend gewonnen met 18-13. Hierdoor slonk de voorsprong van de koploper tot twee punten met nog drie wedstrijden te spelen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda