Korfbal

EKC 2000 maakt competitie in modderbad

EMMEN - Na lang wikken en wegen besloot de scheidsrechter toch dat er gespeeld ging worden op een zeer matig veld waar voorzichtigheid geboden was. Balans was vrijwel niet te vinden voor een schot en aanzetten voor een actie was al bijna onmogelijk.
Reageer!

Toyota Lunenborg Schoolkorfbaltoernooi 2017

EMMEN - Van maandag 15 tot en met donderdag 18 mei organiseert de Emmer korfbalvereniging EKC 2000 het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi op sportterrein Het Zwanenveld in de Rietlanden. Dit jaar wordt het toernooi voor de 64e keer gehouden.
Reageer!

EKC 2000 knokt zich naar verdiende overwinning

EMMEN - De laatste wedstrijd van 2014 stond gepland tegen de Pein, de enige ploeg waar EKC dit zaalseizoen nog niet tegen had gespeeld. Vooraf werd een fysieke wedstrijd verwacht en daarin stelde de ploeg uit Opeinde absoluut niet teleur, maar EKC 2000 won met 16-14..
Reageer!

EKC 2000 wint van mede koploper Devinco

EMMEN - Op sportpark de Uitwijk in Emmen stond na de gewonnen wedstrijd van EKC 2000 vorige week, de thuiswedstrijd tegen Devinco op het programma en won met 12-9. Net als EKC 2000 hadden de tegenstanders uit Deventer ook hun beide voorgaande wedstrijden gewonnen.
Reageer!

Gebrek aan collectief nekt promotie EKC 2000.

OLDEHOLTPADE - In Oldeholtpade streed EKC 2000 om promotie tegen It Fean uit Surhuisterveen. Na een bliksemstart nam EKC 2000 een 4-0 voorsprong. Daarna was het gedaan met de schotkracht van de Emmenaren en werd een 5-6 ruststand bereikt. Na rust kon EKC 2000 nog steeds geen vuist maken en werd met 10-12 verloren.
Reageer!

EKC 2000 stelt promotieduel veilig na zege op Elko.

EMMEN - Na een goede eerste helft die EKC 2000 afsloot met 10-7 wist het niet goed door te drukken. Toch werd een 16-15 overwinning uit het vuur gesleept en daarmee is de tweede plek behaald. Omdat de koploper Pallas haar laatste wedstrijd won, behaalde de ploeg uit Leeuwarden het kampioenschap. EKC 2000 speelt volgende week haar laatste reguliere wedstrijd en mag zich daarna opmaken voor een promotieduel.
Reageer!

Uitslagen schoolkorfbaltoernooi 2014

EMMEN - In de afgelopen week werden op het veld van EKC 2000 weer schoolkorfbalwedstrijden gehouden. De uitslagen van het schoolkorfbaltoernooi zien er als volgt uit:
Reageer!

Modderduel Flamingo's - EKC 2000 eindigde in 13-15

EMMEN - Op een zwaar veld en onder barre weersomstandigheden wist EKC 2000 de nodige overwinning tegen Flamingo’s binnen te slepen. Na een 5-7 voorsprong bij rust werd na een wisselend spelbeeld een 13-15 overwinning behaald. In de eerste helft was EKC duidelijk de beter ploeg. Aanvallend was het erg lastig om het veld en de harde wind en regen te trotseren. Toch wist de ploeg uit Emmen via degelijk spel kansen te creëren van zowel afstand als dichtbij. Verdedigend hadden de Emmenaren het goed voor elkaar en met een 5-7 ruststand en de tweede helft de wind mee leek het zaak om de voorsprong verder uit te bouwen.
Reageer!

EKC 2000 stuurt koploper met ruime nederlaag naar huis.

EMMEN - De onderlinge ontmoeting tussen koploper Pallas uit Leeuwarden en de nummer twee kon het kampioenschap voortijdig beslissen. EKC 2000 dacht daar anders over en via een 9-6 ruststand werd verdiend gewonnen met 18-13. Hierdoor slonk de voorsprong van de koploper tot twee punten met nog drie wedstrijden te spelen.
Reageer!

EKC 2000 behaalt rommelige 15-8 overwinning op hekkensluiter Lintjo.

OLDEBERKOOP -- Vanaf de start liet EKC 2000 weinig ruimte aan de hekkensluiter Lintjo uit Oldeberkoop. Dit leverde een 3-7 ruststand op die kon worden uitgebouwd naar een 8-15 overwinning. De overwinning had best hoger mogen uitvallen gelet op de gemiste kansen en het rommelige spel. Elise van Loon werd op een fraaie wijze vrijgezet een nam de 0-1 voor haar rekening. In het begin van de wedstrijd ging Lintjo nog mee en na de 1-1 was het Lisanne van Loon die van grote afstand de 1-2 scoorde. Opnieuw maar voor het laatst trok Lintjo de stand gelijk. Elise van Loon scoorde opnieuw van kleine afstand en Peter Bult maakte verzilverde de strafworp die Patrick Posthuma slim meekreeg. Toen Michel Jeurink even later van afstand de 2-5 scoorde leek het een makkelijke middag te gaan worden, maar de duels waren rommelig en de beslissingen van de arbiter leverden aan beide zijde vaak onbegrip op. Na de 3-5 bepaalde Peter Bult met een vrije bal en een strafworp de 3-7 ruststand. Na rust bleef EKC 2000 scherp verdedigen. Monique Hekhuis was de eerste die van afstand zuiver was en noteerde de 3-8. Lisanne van Loon scoorde daarna vanuit de afvang en het verschil werd nu ruim. Peter Bult scoorde vanuit een strafworp en Elise van Loon van afstand de 3-11. Een opleving van een Lintjo dame zorgde voor twee opeenvolgende doelpunten. Peter Bult (opnieuw vanuit de strafworp) en Elise van Loon opnieuw van afstand bepaalden de 5-13. De dame van Lintjo scoorde haar derde schot op rij en een strafworp even later verkleinden de voorsprong van EKC 2000. Peter Bult van afstand en vanuit een kleine kans scoorde ook twee maal op rij. Het slotakkoord was aan Lintjo en vanaf de strafworpstip bepaalden zij de eindstand op 8-15. Aanstaande dinsdag speelt EKC 2000 de bekerwedstrijd tegen Elko en zaterdag ontvangt de huidige nummer 2 EKC 2000 de koploper Pallas uit Leeuwarden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda