Judo

Judovereniging Vos heeft vier geslaagde judoleraren.

EMMEN - Een jaar lang iedere zondag intensief met een opleiding bezig zijn, en dan slagen met prima cijfers, is voor iedere cursist een grote voldoening. Zo ook voor Anja Hidding, Natasja Meijer, Alfred Kort en Michel Blaauwgeers. Zij slaagden alle vier voor de opleiding judoleraar A. Op één na het hoogste diploma.
Reageer!

Grandioze afsluiting judo seizoen.

KLAZIENAVEEN - Het judo seizoen werd door de vereniging Vos afgesloten met een onderling toernooi voor beginnende wedstrijdjudoka,s. In de tot de laatste plek bezette, en dus propvolle, judozaal van sportstudio Briggs keken ouders en belangstellenden naar de wedstrijden van de bijna 70 jeugdige judoka,s.
Reageer!

Jeugd van judovereniging Vos presteert uitstekend.

De jeugd judoka’s van Vos zijn met een uitstekend seizoen bezig. Tijdens het JRM toernooi werden er weer een groot aantal prijzen binnengehaald. Bij de jongste jeugd kwamen Nick langerijs en Marijn Haandrikman met een 1e plaats op het erepodium. Levi Maters, Arne Wessel en Jeffry Klement werden 1e in de klasse tot twaalf jaar. Dominique Peters, Yrsa Wessel, Tom Akker kwamen ook tot een knappe 2e plaats in deze leeftijdsgroep. Tot 15 jaar werd Bente Wittendorp 2e en een 3e plaats voor Alisa Wieringa en Elvira Wijshake. De andere deelnemers werden beloond met een aanmoedigingsprijs.
Reageer!

Natasja Meijer wint Dutch Masters Open.

ROTTERDAM - De klasse tot 70 kg. was tijdens de Dutch Masters Open in Rotterdam helemaal voor Natasja Meijer. Met grote overmacht won de 37 jarige judoka van vereniging Vos de titel. De vier wedstrijden werden allemaal gewonnen met vol ippon en ver binnen de tijd. De finale tegen Andrea Haarmann uit Berlijn werd binnen een minuut beslist met een heuptechniek en dus ook ippon.
Reageer!

Senior judoka's Nieters en Meijer winnen in Assen.

ASSEN - Rick Nieters won zaterdag in Assen de klasse tot 85 kg. tijdens het Bartje toernooi. Na acht maanden afwezigte zijn geweest op de wedstrijdmat lijkt het erop dat hij bijna terug is in zijn oude vorm. Een afgescheurde spierin zijn bovenarm is weer geheel herstelt en alleen de conditie moet nog iets beter worden. De vechtlust enscorend vermogen is hij niet kwijt geraakt. Dat was ook te zien door zijn fraai uitgevoerde werptechnieken en iedere wedstrijd binnen de tijd met ippon beslissend.Natasja Meijer stond ook weer op de wedstrijdmat, en hoe. De 37 jarige judoka van Vos staat op de mat alsofze nog nooit weg is geweest.
Reageer!

Senior judoka's Nieters en Meijer winnen in Assen.

ASSEN - Rick Nieters uit Klazienaveen won zaterdag in Assen de klasse tot 85 kg. tijdens het Bartje toernooi. Na acht maanden afwezig te zijn geweest op de wedstrijdmat lijkt het erop dat hij bijna terug is in zijn oude vorm. Een afgescheurde spier in zijn bovenarm is weer geheel herstelt en alleen de conditie moet nog iets beter worden. De vechtlust en scorend vermogen is hij niet kwijt geraakt. Dat was ook te zien door zijn fraai uitgevoerde werptechnieken en iedere wedstrijd binnen de tijd met ippon beslissend.
Reageer!

Judoka's Klein en Breider goed in Almelo

ALMELO - Lois Klein uit Sleen won in Almelo de lichtste klasse bij de jeugd tijdens het Internationaal THAG toenooi. De judoka van Vos won de finale van de Duitse Julia Heider. Daarvoor won zij ook al knap drie wedstrijden met haar aanvallend judo. Mark Breider kwam in Almelo met een 2e plaats op het podium. De judoka uit Emmen was goed in vorm in liet zich alleen in de eerste wedstrijd even verrassen. Hij kwam vervolgens goed terug in deze senioren zwaargewicht poule door de andere partijen overtuigend te winnen.
Reageer!

Vera Oosterhuis districtskampioen Judo

EMMEN - Nog maar net terug van de European Cup Cadets uit Zagreb stond de 16 jarige Vera Oosterhuis uit Klazienaveen op zaterdag 15 maart alweer te strijden om de Districtstitel! Oosterhuis die geen moment in gevaar is geweest begon haar eerste partij sterk tegen Pasman en Uit het Broek. Met name de partij tegen Uit het Broek die slechts 8 seconden duurde liet Oosterhuis zien dat ze in vorm was. De derde wedstrijd legde Oosterhuis een armklem aan, ook deze partij was voor haar. Tot slot moest de kersverse (8maart) kampioen van Nederland in de -15 nog, Rene Harselaar, verslagen worden. Oosterhuis had er zin in en was goed op dreef, via een houdgreep liet ze zien kampioen waardig te zijn en haalde de titel binnen. Deze vinden plaats op zaterdag 5 april 2014 in Sporthal Angelslo in de Gemeente Emmen!
Reageer!

Judoka's Vos presteren weer goed

BORGER - De jeugd judoka,s van vereniging Vos presteerden ook weer goed tijdens het Hunebedtoernooi in Borger. Er werden 4 eerste, 2 tweede en 2 derde plaatsen behaald. Laura Hidding werd knap 1e in de klasse plus 60 kg. Eigenlijk een klasse te zwaar voor haar maar dat was geen probleem voor de 14 jarige judoka uit Erm. Lois Klein deed ook weer wat wij al gewend zijn van haar en dat is winnen. Het uit proberen van andere technieken leverde af en toe een probleempje op maar de talentvolle Klein wist toch alles te winnen met ippon. Verrassend waren de optredens van Dimitri Boer en Calvin van der Spoel. Beide kwamen met schitterend gemaakte worpen tot de een 1e plaats. Tim van der Spoel en Bente Wittendorp verloren een wedstrijd en mochten de 2e prijs in ontvangst nemen. Nick de Jonge en Max Hoogeweg mochten op de 3e plaats van het podium gaan staan.
Reageer!

Lois Klein blijft winnen.

2e EXLOERMON - De jeugdige judoka Lois Klein blijft winnen. Tijdens het zogenaamde Juveko toernooi kwam zij wederom op de hoogste tree van het erepodium. Met grote overmacht won zij al haar wedstrijden en daarmede dus eerste. Dimitri de Boer was ook goed op dreef. Met fraaie ippons won hij de voorrondes. In de finalepoule werden er twee verloren maar hij wist toch 3e te worden. Gast judoka Robert van de Wal deed waar hij voor gekomen was. In de seniorenpoule werd hij met fraai uitgevoerde technieken 1e in de klasse tot 90 kg.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda