Motorsport

Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel

LOMMERL(B) - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren. Van der Mierden pakte met een negentiende plaats in de eerste manche twee punten. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een valpartij maar kwam toch nog sterk terug om uiteindelijk na nog twee valpartijen op een eenentwintigste plaats over de finish te komen, waarmee hij net niet tot scoren kwam. De Grand Prix van België was voor Sven zijn tweede Grand Prix waar hij dit jaar aan deel nam. Na de thuiswedstrijd in Valkenswaard was het nu de beurt aan de zware zandbak van Lommel. In de tijdtraining op zaterdag was het circuit door een stortbui omgetoverd in een modderpoel. Gelukkig slaagde Sven er meerdere malen in om aan te zetten waarna hij uitkwam op een keurige achttiende tijd. Ook in de kwalificatieheat wist hij er na een goede start een goede achttiende plaats uit te halen, wat hem vertrouwen gaf voor de manches op zondag. In de eerste manche op zondag kwam Sven niet goed uit de start en aan het einde van de eerste ronde passeerde hij start/finish op een vierentwintigste plaats. Met een goed tempo werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een eenentwintigste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan zag hij de twintigste man voor zich rijden waarna hij alles op alles zette om deze nog te passeren. Toen hij deze rijder had weten te passeren, wist hij in de laatste ronde nog een plaats op te schuiven en kwam op een mooie negentiende plaats over de finish waarmee hij twee WK punten wist te scoren. De tweede manche begon met een tegenslag want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest een inhaalrace rijden. Al vrij snel had hij de aansluiting terug gevonden maar helaas kwam de crosser uit Valkenswaard op het loodzware circuit nog twee keer ten val waarbij veel krachten verloren gingen en hij opnieuw de achtervolging in moest zetten. In een manche waarin hij alles heeft gegeven, strandde hij uiteindelijk net buiten de punten op een eenentwintigste plaats. In het dagklassement legde van der Mierden beslag op een 22ste plaats en kan tevreden terug blikken op zijn tweede Grand Prix in de MXGP klasse. Later dit jaar zal hij ook deelnemen aan de MXGP in Assen op 9 en 10 september. Daguitslag MXGP in Lommel: 1 Jeffrey Herlings 50 Pnt 2 Antonio Cairoli 44 Pnt 3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt 4 Clement Desalle 31 Pnt 5 Gautier Paulin 29 Pnt 22 Sven van der Mierden 2 Pnt Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren.
Reageer!

Maxime Desprey scoort twee punten in moeilijke Grand Prix van Tsjechie

LOKET - Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket twee WK punten weten te scoren. Door mechanische problemen viel de Fransman in de eerste manche uit maar wist er op het technische circuit wel twee punten uit te halen in de tweede manche.
Reageer!

Top weekend voor team Kruit

EMMER COMPASCUUM - Drie weken nadat William zijn enkel brak tijdens een speedway wedstrijd in Belgie reed hij alweer een grasbaan wedstrijd in het Friese Noordwolde. Met een brace om zijn voet ging hij de strijd alweer aan om zijn punten te scoren aangezien hij op dit moment bovenaan staat in de kampioenschap.
Reageer!

De Gouden Jopa Helm 2017

VEENOORD - De Gouden JOPA Helm editie 2017 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm.
Reageer!

Achtste plaatsen stemmen Endeveld en Remmé niet tevreden

ZOLDER(B) - Met twee achtste plaatsen is Kees Endeveld met bakkenist Jeroen Remmé zondagmiddag niet geheel tevreden uit België teruggekeerd. Toch ziet het duo perspectief voor de races op het circuit van Schleiz, over drie weken.
Reageer!

De Gouden Jopa Helm 2017

VEENOORD/HOOGEVEEN - De Gouden JOPA Helm editie 2017 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben.
Reageer!

Maxime Desprey scoort goed in de MXGP van Portugal

PORTUGAL - Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijftien geeindigd. In de eerste manche wist de Fransman met een zeventiende plaats vier punten te scoren en in de tweede manche deed hij het met een vijftiende plaats nog twee plaatsen beter.
Reageer!

Extreme hitte zorgt voor tegenslag voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team in GP van Lombardije

LOMBARDIJE - Tijdens de GP van Lombardije, die verreden werd in het Italiaanse Ottobiano, heeft de enorme hitte voor tegenslag gezorgd bij het Gebben Van Venrooy Kawasaki team. Zowel de EK-rijder Bastian Boegh Damm als de MXGP-rijder Maxime Desprey hebben de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten doordat ze oververhit raakten. Dit leidde tot duizeligheid en overgeven.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda