Turnen

Turnster Turnpunt Drenthe volop in de prijzen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag werd er in Drachten de 2e turncompetitie van regio Noord gehouden. (eerste en tweede divisie) Tevens konden er prijzen voor het totaalklassement gewonnen worden door de turnsters. De junioren 4 begonnen sterk op sprong, Marieke Hadders, Lieke Oost en Sharina de Boer sprongen netjes.
Reageer!

Tramplinespringsters voor trainingsstage naar Amerika

Vier trampolinespringers uit Emmen (Carlijn Blekkink, Dominique Katoen, Jens Kees en Julia Kees) zijn zondag 31-1-2010 vertrokken voor een week trainingsstage naar de V.S. In Lafayette, Louisiana, worden de vier sporters bijgeschoold door Dmitri Poliaroush, een legende op het gebied van trampolinespringen. De Rus, die in 1996 wereldkampioen werd, is coach van de Amerikaanse selectie en clubtrainer in Lafayette. In de eerste week van februari zal hij de Nederlandse springtalenten tweemaal daags onder handen nemen.
Reageer!

Nieuwe hoofdsponsor voor Turnpunt Drenthe

EMMEN - De turnselectie van Turnpunt Drenthe heeft in Stercleaning en Sterdak Dakde(n)kers een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf, eigendom van het echtpaar Wessels, heeft de turnsters volledig in het nieuw gestoken. De nieuwe turnvereniging is vorige week officieel van start gegaan. De turnsters komen uit in de eerste, tweede, derde en talentendivisie. Doel is om met de senioren ook uit te komen in de talentendivisie. De turnsters trainen op twee verschillende locaties, namelijk de turnhal te Klazienaveen en de gymzaal in Roswinkel. Meer informatie is te vinden op www.turnpuntdrenthe.nl.
Reageer!

Hoofdsponsor voor turnpunt Drenthe

EMMEN - De turnselectie van Turnpunt Drenthe heeft in Stercleaning en sterdak een hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf van de heer en mevrouw Wessels heeft de turnters volledig in het nieuw gestoken. Afgelopen woesndag was er de officiele opening van Turnpunt Drenthe. De turnsters komen uit in de 3e, 2e, 1e en talentendivisie en de doelstelling van dit turnpunt is de leden klaar te stomen om uit te komen in de eredivisie senioren. Wilt u meer informatie over deze ambitieuze vereniging ga dan naar www.turnountdrenthe.nl en u vindt daar alle informatie die voor u van belang kan zijn.
Reageer!

Gymvereniging TIOS houdt uitvoering

ERICA - Gymnastiekvereniging TIOS (Turnen Is Onze Sport) houdt zaterdag 31 oktober weer een uitvoering. Deze vindt plaats in de Sporthal in Erica en begint om 18:30 uur. Tijdens deze uitvoering kan het publiek genieten van de door de kinderen ingestudeerde oefeningen en dansjes. Kinderen die reiken van Peuters met Ouder/Kind Gym tot en met meiden die Selectie Turnen. Deze avond is er ook een show van de Rh?nrad Showgroep van SV Raalte.
Reageer!

Trampolinespringen ? synchroonduo uit Emmen haalt de finale

LOULE/PORTUGAL ? Afgelopen vrijdag hebben Dominique Katoen en Carlijn Blekkink de finale gehaald van het internationale trampolinetoernooi in Loule, Portugal. De springsters zijn lid van Turncentrum Sportstad Heerenveen en namen het in de Algarve op tegen springers uit heel Europa (U.K. Zweden, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Belgie, Portugal) en Canada. Na de voorronde gaan 8 duo?s naar de finale, Carlijn en Dominique plaatsten zich als vierde. In de finale waren de verschillen miniem, uiteindelijk eindigden de Emmer dames op de zesde plaats.
Reageer!

Gymverenigng De Vreeze/UNIDO weer met eigen gymselectie

EMMER COMPASCUUM - Dit seizoen start de gymvereniging De Vreeze/UNIDO uit Emmercomascuum weer met een eigen gymselectie. De laatste jaren was de selectiegroep uitgegroeid tot een aantal van 45 talentvolle turners en turnsters uit de gehele regio onder de paraplu van de gymverenigingen UNIDO en REO uit Emmercompascuum en Roswinkel. Het voordeel hiervan was meer aandacht voor de turnsport en een grotere bekendheid. Nadeel was dat eigen jonge talenten moeilijker konden doorstromen. Eind vorig seizoen is de beslissing genomen dat de selectiegroep van UNIDO/REO een zelfstandige club gaat worden onder de naam Turnclub Drenthe met leden uit de regio zuidoost Drenthe en omstreken.
Reageer!

instuif bij Turnpunt Drenthe

ROSWINKEL - Turnpunt Drenthe organiseert een turninstuif op zaterdag 29 augustus van 13:00 tot 1500 uur in Roswinkel. Deze instuif is toegankelijk voor meisjes die geboren zijn in 2001, 2002, 2003 en 2004. Turnpunt Drenthe is per 1 augustus een nieuwe vereniging. De selectie kwam uit voor Unido Emmercompascuum en Reo Roswinkel maar is na goed overleg zelfstandig verder gegaan. De meiden turnen in Klazienaveen en in Roswinkel. Het is een vereniging dat landelijke competitie turnt van 3e divisie t/m eredivisie (talentendivisie) Het is een groep vol enthousiaste meiden die stuk voor stuk voor hun sport gaan.
Reageer!

Dominique Katoen Nederlands Kampioen in de klasse A

BARGER OOSTERVELD - Terwijl WKE zaterdag Emmen op de kaart zette in voetballend Nederland werd Emmen zondag in Ahoy te Rotterdam tijdens de Nederlandse kampioenschappen ook op de Nederlandse Turnkaart gezet door vijf turndames.
Reageer!

Charissa Blaauwijkel 3e op NK In Ahoy

ROTTERDAM - Afgelopen weekend was het Ahoy in Rotterdam afgeladen vol voor het NK turnen. Charissa Blaauwijkel van Unido Emmercompascuum wist zich op het NK meerkamp 2 weken geleden te plaatsen voor de toestelfinales op balk en vloer (senioren, eerste divisie). Charissa was goed op dreef en turnde op vloer een geweldige oefening. Toch was het een spannende strijd met de 5 andere turnsters die erg aan elkaar gewaagd waren. Charissa werd door de jury beloont met 13.050 wat haar een prachtige 3de plaats op vloer opleverde. Een prachtige prestatie voor de jeugdige turnster uit Stadskanaal. Op balk was ze iets minder succesvol en kwam ze tot de 8ste plaats.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda