Turnen

6 Turnsters van Turnpunt Drenthe naar nederlands kampioenschap

DALEN - Uit het hele land kwamen de turnsters naar de sporthal in Dalen om de halve finale te turnen met als doel een plekje te bemachtigen voor de finale in Amsterdam. De turnsters van Turnpunt Drenthe hebben goed gestreden. In de verschillende leeftijdscategorieen waren de turnsters goed vertegenwoordigt en 6 turnsters hebben zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Een erg goed resultaat. Ook werd er in de 2e divisie gestreden door turnsters uit het hele land om een plaats voor de kwartfinales in Twello en Rotterdam.
Reageer!

Zaterdag 20 maart werd er in Dalen de Provinciale Kampioenschappen geturnd.

DALEN - Vorige week werd er in Dalen de Provinciale Kampioenschappen geturnd. De dames van gymvereniging E en O uit Emmen hebben een goede wedstrijd geturnd en zijn, olv van Soraya Leegte, met de nodige medailles thuisgekomen. Zo is Maren Feunikes Drents Kampioen geworden in de klasse pupil 1, niveau 9. Lynn Beukers turnde zich knap naar de tweede plaats in de klasse jeugd, niveau 7. Een tweede plaats was er ook voor Janine Halmingh in de klasse junior, niveau 6. Chantal Vonk werd hier knap 3e. Ellen Prins werd bij de senioren, niveau 5 derde. Sandra Bekman, in de plaatsingswedstrijd nog derde, haalde zaterdag helaas het podium niet.
Reageer!

Goud voor Remco de Boer en maarten Binnenmars

ZUTPHEN/EMMEN - In het afgelopen weekend waren de NK turnen heren ? finales, in Zutphen. Ook een heren van E en O deden hier aan mee. (Vorig weekend turnden de oudere jongens al een ? finale in Sittard.) Er was goud voor Remco de Boer(instap 8). Ookwas goud voor Maarten Binnenmars(pupil 8) en zilver voor Jesse Hoesen(benjamin). Ook de andere jongens, Chris van der Wal, Mark Stoffers, Elwin Lok, Bjorn Spoor,en Yannick Reij, deden goed mee. Allen doen dan ook mee aan de 2e ? finale 27 Maart in Hellendoorn. Dit alles ter voorbereiding op de uiteindelijke NK in Emmen op 5 en 6 Juni.
Reageer!

Turnster Turnpunt Drenthe volop in de prijzen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag werd er in Drachten de 2e turncompetitie van regio Noord gehouden. (eerste en tweede divisie) Tevens konden er prijzen voor het totaalklassement gewonnen worden door de turnsters. De junioren 4 begonnen sterk op sprong, Marieke Hadders, Lieke Oost en Sharina de Boer sprongen netjes.
Reageer!

Tramplinespringsters voor trainingsstage naar Amerika

Vier trampolinespringers uit Emmen (Carlijn Blekkink, Dominique Katoen, Jens Kees en Julia Kees) zijn zondag 31-1-2010 vertrokken voor een week trainingsstage naar de V.S. In Lafayette, Louisiana, worden de vier sporters bijgeschoold door Dmitri Poliaroush, een legende op het gebied van trampolinespringen. De Rus, die in 1996 wereldkampioen werd, is coach van de Amerikaanse selectie en clubtrainer in Lafayette. In de eerste week van februari zal hij de Nederlandse springtalenten tweemaal daags onder handen nemen.
Reageer!

Nieuwe hoofdsponsor voor Turnpunt Drenthe

EMMEN - De turnselectie van Turnpunt Drenthe heeft in Stercleaning en Sterdak Dakde(n)kers een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf, eigendom van het echtpaar Wessels, heeft de turnsters volledig in het nieuw gestoken. De nieuwe turnvereniging is vorige week officieel van start gegaan. De turnsters komen uit in de eerste, tweede, derde en talentendivisie. Doel is om met de senioren ook uit te komen in de talentendivisie. De turnsters trainen op twee verschillende locaties, namelijk de turnhal te Klazienaveen en de gymzaal in Roswinkel. Meer informatie is te vinden op www.turnpuntdrenthe.nl.
Reageer!

Hoofdsponsor voor turnpunt Drenthe

EMMEN - De turnselectie van Turnpunt Drenthe heeft in Stercleaning en sterdak een hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf van de heer en mevrouw Wessels heeft de turnters volledig in het nieuw gestoken. Afgelopen woesndag was er de officiele opening van Turnpunt Drenthe. De turnsters komen uit in de 3e, 2e, 1e en talentendivisie en de doelstelling van dit turnpunt is de leden klaar te stomen om uit te komen in de eredivisie senioren. Wilt u meer informatie over deze ambitieuze vereniging ga dan naar www.turnountdrenthe.nl en u vindt daar alle informatie die voor u van belang kan zijn.
Reageer!

Gymvereniging TIOS houdt uitvoering

ERICA - Gymnastiekvereniging TIOS (Turnen Is Onze Sport) houdt zaterdag 31 oktober weer een uitvoering. Deze vindt plaats in de Sporthal in Erica en begint om 18:30 uur. Tijdens deze uitvoering kan het publiek genieten van de door de kinderen ingestudeerde oefeningen en dansjes. Kinderen die reiken van Peuters met Ouder/Kind Gym tot en met meiden die Selectie Turnen. Deze avond is er ook een show van de Rh?nrad Showgroep van SV Raalte.
Reageer!

Trampolinespringen ? synchroonduo uit Emmen haalt de finale

LOULE/PORTUGAL ? Afgelopen vrijdag hebben Dominique Katoen en Carlijn Blekkink de finale gehaald van het internationale trampolinetoernooi in Loule, Portugal. De springsters zijn lid van Turncentrum Sportstad Heerenveen en namen het in de Algarve op tegen springers uit heel Europa (U.K. Zweden, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Belgie, Portugal) en Canada. Na de voorronde gaan 8 duo?s naar de finale, Carlijn en Dominique plaatsten zich als vierde. In de finale waren de verschillen miniem, uiteindelijk eindigden de Emmer dames op de zesde plaats.
Reageer!

Gymverenigng De Vreeze/UNIDO weer met eigen gymselectie

EMMER COMPASCUUM - Dit seizoen start de gymvereniging De Vreeze/UNIDO uit Emmercomascuum weer met een eigen gymselectie. De laatste jaren was de selectiegroep uitgegroeid tot een aantal van 45 talentvolle turners en turnsters uit de gehele regio onder de paraplu van de gymverenigingen UNIDO en REO uit Emmercompascuum en Roswinkel. Het voordeel hiervan was meer aandacht voor de turnsport en een grotere bekendheid. Nadeel was dat eigen jonge talenten moeilijker konden doorstromen. Eind vorig seizoen is de beslissing genomen dat de selectiegroep van UNIDO/REO een zelfstandige club gaat worden onder de naam Turnclub Drenthe met leden uit de regio zuidoost Drenthe en omstreken.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda