Paardensport

Smolders de beste in Gemeente Assen Prijs

ASSEN - Het was Harrie Smolders die zaterdagavond de gelukwensen in ontvangst mocht nemen van burgemeester Sicko Heldoorn van de Gemeente Assen. De ruiter uit Lage Mierde wist in een prachtige rit de zege te grijpen in de Gemeente Assen Prijs. Het was een springrubriek tabel A met hindernissen van 1.45, waarbij in het basisparcours in groepen werd gestart. De winnaar van iedere groep plaatste zich voor de ?winning round?, die ook nog eens werd aangevuld met een aantal foutloze combinaties die zich niet direct wisten te plaatsen.
Reageer!

Marcel de Boer neemt NIC Cup ZZ mee

ASSEN - Marcel de Boer uit Nieuwleusen heeft zaterdagavond in de TT Hall in Assen de NIC Cup in de klasse ZZ gewonnen. Weliswaar was De Boer in de prachtige barrage niet de snelste van de zes deelnemers, maar hij was wel de snelste zonder fouten. Vanaf het begin was duidelijk waar de Boer met Uloubet Du Pomme naar toe wilde. Hij begon gretig aan de beslissende rit en reed deze beheerst, maar erg snel, uit. Zijn tijd 29.97 was drietiende seconde langzamer dan die van Yvonne van Dijk, maar de Veendamse maakte een foutje en kwam niet bij de beste drie.
Reageer!

Albert Zoer pakt HBC Stal Prijs

ASEN - ?Ik ben blij dat ik de Drentse eer hoog kan houden?, zei Albert Zoer zaterdagmiddag bij het concours hippique in de TT Hall in Assen. Even daarvoor had hij de winst gepakt in een springrubriek over hindernissen van 1.35 m in de HBC Stal Prijs. De ruiter uit Echten wist met de 7-jarige ruin Abra Kadabra de barrage te winnen in een tijd van 33.69 seconden. Ook de tweede plek was voor een Nederlandse deelnemer. Harrie Wiering (Borne) voltooide zijn barragerit met Zephyr in 34.21 en bleef de Derin Demirsroy achthonderdste van een seconde voor. Demirsroy reed met Surprise ook een foutloze rit.
Reageer!

Jonge meiden regeren in kwalificatie

ASSEN - Twee jonge meiden hebben de geroutineerde elite vrijdagavond het nakijken gegeven tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Drenthe. Stephanie Brugman en Chantal Regter wisten in de slotfase van de Rabobank Prijs, een rubriek met barrage over hindernissen van 1.45 m., voor een verrassing te zorgen. Stephanie Brugman greep de winst met haar 13-jarige hengst Waldo, en verwees de 24-jarige Chantal Regter naar de tweede plek. Leon Thijssen uit Baarlo werd door de jonge meiden terugverwezen naar de derde plaats, terwijl hij toch een aantal richtten uitzicht op de overwinning had in de TT Hall.
Reageer!

Van de Pol wint springrubriek

ASSEN - Nederlands succes was er vrijdagochtend een internationale springrubriek. Bert Jan van de Pol (Meijel) wist met Zambezi een springwedstrijd over hindernissen van 1.30 m. met ingebouwde barrage op zijn naam te schrijven. In het grote deelnemersveld, waarin 69 starts te zien waren, ging de ruiter als 29-ste de ring in en hield tot het eind stand tijdens deze strijd om de NIC Donateurs Prijs. Zijn tijd in het tweede deel van de rit was 32.11 seconden en daarmee door hij onder de tijd van Sjaak Sleiderink.
Reageer!

Roelof Bril vierde wedstrijd over 1.40 meter

ASSEN - Yazmin Pinchen wist vrijdagmiddag bij het concours hippique NIC Assen een wedstrijd over 1.40 meter, direct op tijd op zijn naam te schrijven. Met 68 starters was het een volle rubriek waarin de Britse amazone lang in spanning werd gehouden. Vanuit de elfde rit, waarin zij met Lowriver Queen 2 een tijd had neergezet van 56.21 seconden, was het voor haar alleen maar toekijken. Bijna anderhalf uur later wist ze waar ze aan toe was. De concurrentie had zich stuk gebeten op haar snelle ronde, hetgeen betekende dat Pinchen zich winnaar mocht noemen.
Reageer!

Angelque Hoorn en Hester Klommaker pakken NIC Cup

ASSEN - Even leek het er op dat Angelique Hoorn de winst nog uit handen moest geven, maar nadat Suzanne Tepper haar rit had be?indigd hield de Wanneperveense toch nog tweetienden van een seconde over om zich winnaar te mogen noemen van de NIC Cup in de klasse Z. In de klasse M ging de NIC Cup naar Buitenpost, waar deze in de prijzenkast komt van Hester Klompmaker. Vrijdagavond kwamen de beste vijftien deelnemers uit de voorronde van afgelopen donderdag in de ring om uit te maken wie met de NIC Cup in de klassen Z en M huiswaarts mocht keren,
Reageer!

Winst voor Geerink, Tepper en Helthuis bij NIC Assen

ASSEN - Het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC Assen is donderdagochtend begonnen met de kwalificaties voor de finales van de NIC Cup. Bij deze wedstrijden in de klassen M, Z en ZZ kwamen landelijke ruiters in de ring, waarbij het merendeel uit het noorden van het land afkomstig is. Bijna had Yvonne van Dijk (Veendam) de winst gepakt in de ZZ-klasse op de eerste dag van het NIC Assen, maar op weg naar de eerste plek in de klasse ZZ sneuvelde ze op de laatste hindernis. Van Dijk had ruim zicht op de zege, want haar barrageronde op de rug van Vayrente ging dermate snel, dat ze bijna drie seconden sneller was dan de man die tot dat moment aan de leiding ging, Vincent Geerink (Gelselaar). .
Reageer!

Dressuurwinst voor Bruntink en Schoots tijdens NIC Assen

ASSEN - Met een fraaie k?r op muziek wist Vai Bruntink (Nijverdal) de eerste dressuurrubriek van NIC Assen donderdagavond op haar naam te schrijven. Met Pavo?s Babushka wist ze een score te behalen van 71.063. Dat was bijna twee punten meer dan Loes Corsel (Coevorden). Die kwam met Andreo tot 69.125. Ondanks de tweede plek, Corsel ging lang aan de leiding, was ze tevreden. ?Ik heb dit paard vier maanden en het gaat steeds beter. Er zit een groei in en ik heb er wel vertrouwen in dat die lijn doorzet?, aldus Corsel. Als derde eindigde Nicky Snijder (Staphorst) met Accent Sth met een score van 65.875.
Reageer!

Albert Zoer: ?TT Hall geweldig?

ASSEN - Net als verleden jaar zal Albert Zoer zijn opwachting maken bij het concours hippique NIC Assen. Hij komt in de ring bij zowel internationale wedstrijden, als ook de rubrieken voor landelijke ruiters. Zoer is vol lof over het NIC dat hij verleden jaar voor het eerst in Assen mee maakte. ?Ik heb nauwelijks een minpuntje kunnen vinden. De TT Hall leent zich uitstekend voor de wedstrijden. Er zijn twee mooie grote ringen, want ook de inrijbak is mooi groot, zodat je elkaar als ruiters niet in de weg rijdt. Ik ben erg tevreden over de accommodatie.?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda