Paardensport

31 Nationaliteiten naar NIC Assen

ASSEN - Maar liefst 31 nationaliteiten zullen van 10 tot en met 13 oktober op het concours hippique NIC Assen vertegenwoordigd zijn in de TT Hall. De organisatie ontvangt in ieder geval deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten, Azerbeidzjan, Australië, Indonesië en nog veel meer landen. Hoewel lang niet alle namen van de deelnemende ruiters bekend zijn, diverse landen wijzen de definitieve ruiters binnenkort aan, is de komst van enkele toppers al zeker.
Reageer!

Concours Hippique Wachtum

WACHTUM - Het traditionele Concours Hippique in Wachtum voor Tuigpaarden en Hackney’s wordt dit jaar gehouden op zondag 7 juli a.s. Het wordt een gezellige dag in Wachtum vol activiteiten. Naast het spektakel, waarvoor de tuigpaarden en hackney's met hun spectaculaire bewegingen garant staan, is de springrubriek nieuw in het programma. Ook zijn er rubrieken voor bestgaande rijpony's, een bijzonder parcours en een springkussen voor de kinderen. Veel sponsoren en een bijdrage van Ons Dalen maken het evenement ook in 2013 weer mogelijk.
Reageer!

31ste Concours Hippique Coevorden

COEWVORDEN - Het jaarlijkse terugkerende CH in het van Heutzspark is het visitekaartje van De Kasteelruiters in Coevorden en is er trots op dat het dit concours in 2013 voor de 31ste keer mag organiseren. Veel waardering hierbij gaat uit naar de medewerking van de gemeente Coevorden. Neem eens een kijkje op onze website www.kasteelruiterscoevorden.nl
Reageer!

Grandioze hengstenshow in manege de Norwiek

DALEN - Op zaterdag 16 maart a.s. organiseert Paardensport Vereniging de Grootveldruiters in samenwerking met Hengstenhouderij Wilting uit Wachtum weer hun jaarlijkse hengstenshow. De show vindt plaats in Manege de N?rwiek, Noordwijk 51a te Dalen. Gelegen aan de N34 Emmen ? Coevorden. Op deze avond worden onder andere de zeer bekende KWPN hengsten Indorado(foto onder), Bugatti, Dantos en de dressuur hengst Raf?rstinels aan het publiek getoond. Maar natuurlijk komen ook de tuigpaard hengsten Crescendo en Delviro aan bod. Daarnaast zullen ook andere gerenommeerde spring- en dressuurhengsten van VDL- en HBC stal deelnemen aan deze hengstenshow. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire show.
Reageer!

Donna Savenije Drents kampioen.

BRONNIGER - De Drentse kampioenschappen dressuur, gehouden op 2 februari 2013 te Bronneger, werd gewonnen door Donna Savenije uit Erica. Donna en haar zus Nikki waren allebei al kring kampioen geworden en hadden zich hierdoor geselecteerd voor dit kampioenschap. Nikki behaald met haar pony Jesse-ly een mooie tweede plaats reserve kampioen.
Reageer!

Job Oldenziel snelt naar winst in Grote Prijs van Beilen

BEILEN - Uiteindelijk was het verschil ??n honderdste van een seconde, maar dat was voor Job Oldenziel (Gieten) genoeg om de Grote Prijs van Beilen bij het concours Indoor Hartje Drenthe op zijn naam te schrijven. In de afgeladen manege van de organiserende paardensportvereniging De Stroomruiters wist Oldenziel zaterdagavond plaatselijk favoriet Bram van Es nipt voor te blijven. Het verschil met Saskia Deknatel (Yde) die derde werd, was een krappe een seconde. Bijna had de Grote Prijs van Beilen voor de familie Van Es een wel heel bijzondere ontknoping gekregen. Ruim een uur nadat vader Willem van Es een Koninklijke Onderscheiding opgespeld had gekregen, was het zoon Bram van Es die in een prachtige barragerit de snelste tijd neerzette. Met zijn vurige paard Wamarantha (v Padinus) was Van Es op dat moment, met nog twee combinaties te gaan, de snelste. Een overwinning voor eigen publiek hing in de lucht.
Reageer!

Climax nadert bij Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe gaat de beslissende fase in. Met nog twee dagen te gaan maken de beste ruiters en amazones zich op voor de finales in de manege van De Stroomruiters in Beilen. Op vrijdag zijn de finales van het B en L springen en op zaterdag, de laatste dag van het concours, de finale M en het klapstuk van het concours, de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Het hoofdnummer van het springconcours kent tal van regionale toppers. Een van hen is Weite Oldenziel, de bekende ruiter uit Gieten. De organisatie van Indoor Hartje Drenthe is blij dat Oldenziel naar Beilen komt, vooral omdat hij niet zo vaak meer te zien is in concoursen. Een andere toppers is Bert-Jan Zuidema (Linde) die de afgelopen jaren (2010, 2011 en 2012) driemaal achtereen winnaar werd van de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe.
Reageer!

Ook Weite Oldenziel in concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Wanneer zaterdagavond 12 januari het hoogtepunt van de springwedstrijden van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen wordt gehouden, de Grote Prijs, komen diverse bekende ruiters in de ring. Onder hen Weite Oldenziel uit Gieten, die enige jaren terug doorlopend tot de toonaangevende noordelijke ruiters behoorde. De laatste jaren heeft hij het erg druk als eigenaar van Ofichem B.V., een bedrijf in farmaceutische producten voor de veterinaire markt. Het leidde er toe dat Weite Oldenziel niet veel meer op concoursen uitkomt. Maar tijdens de wedstrijden op zaterdagavond 12 januari komt hij wel in de ring van de manege van De Stroomruiters in Beilen. Voor de liefhebbers een mooie gelegenheid deze ruiters nog een keer in actie te zien. Hij start die avond in het hoofdnummer van het concours hippique, de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe.
Reageer!

Laura Zwart op herhaling tijdesn Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Net als verleden jaar heeft Laura Zwart zaterdag de belangrijkste dressuurklasse bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen op haar naam geschreven. De amazone uit Oosterwolde (Fr) behaalde met haar paard Zandokan Smh 226 punten. In de klasse Z2 toonde Loes Corsel uit Coevorden zich de beste en de klasse Z1 leverde winst op voor Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel. Volgens de jury die de prestaties van de ruiters en ?amazones beoordeelden, was de kwaliteit bij Indoor Hartje Drenthe heel goed te noemen.
Reageer!

Indoor Hartje Drenthe in laatse week 2012

BEILEN - Vanaf 27 december staat de manege van De Stroomruiters in Beilen in het teken van de dressuursport van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. Op zaterdag 29 december is het hoogtepunt met de dressuurklassen Z1, Z2 en ZZ Licht. De organiserende paardensportvereniging hoopt dat u enige voorpubliciteit aan het evenement wilt schenken.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda