CARNAVALS AKTIVITEITEN

Prins Rick I en Prinses Cheryl I regeren over Flintenstad

BARGER OOSTERVELD - Na het ludieke aftreden van Prins Antoine I en Prinses Maaike II werd het nieuwe prinsenpaar op een wel heel bijzondere wijze geintroduceerd. Niemand minder dan Prinses Beatrix, of een AI gegenereerde versie daarvan dan, heette de nieuwe Prins en Prinses welkom. In het jaar dat de Oranjes Emmen bezoeken, zitten de oranje tinten heel toepasselijk in het kostuum van de Prins en de jurk van Prinses Cheryl.
Reageer!

Prins Niek en Adjudant Erwin zwaaien de scepter over Kaibongelstad

EMMER COMPASCUUM - Vrijdagavond 18 november j.l. was het zover. De Prinsenwisseling in Kainbongelstad/Emmercompascuum op Prinsenbal 2022. Na drie jaren van regeren, als gevolg van corona, was de tijd aangebroken dat Prins Kevin de eerste en Adjudant Stephan de eerste gingen afzwaaien.
Reageer!

CV Kaibongels krijgt na drie jaar eindelijk een nieuw prinsenpaar

EMMER COMPASCUUM - Op vrijdag 18 november is het eindelijk zover dat de regeringsperiode van Prins Kevin en zijn adjudant Stephan van de carnavalsvereniging De Kaibongels kan worden afgesloten. Door de coronaperikelen van de afgelopen jaren moesten zijn noodgedwongen door regeren, maar nu kunnen zij op waardige manier afscheid nemen. Dat hopen de twee dan wel, want het is bekend dat aftreden van een Prinsenpaar vaak op een zeer ludieke wijze zal plaatsvinden.
Reageer!

Carnavalsvereniging De Zeskante Steen viert toch groots carnaval

BARGER OOSTERVELD - Ondanks dat de optocht en het sociaal carnaval met bezoeken aan De Trans, De Horst en de basisscholen niet door konden gaan, kan carnavalsvereniging De Zeskante Steen toch groots feest vieren. In Barger-Oosterveld zal nabij het stadion een groot evenemententerrein gecreeerd worden. Het evenement heet Flintfest De feesttent biedt plaats aan 3.500 bezoekers.
Reageer!

Flintfest 2022 zorgt tijdens carnaval voor eigen testen voor toegang locatie!

BARGER OOSTERVELD - De organisatie van Flintfest 2022 heeft besloten om in Zalencentrum Melody, Splitting 45, 7826CN Emmen (Barger-Oosterveld) een testlocatie te open voor bezoekers van de feesttent op sportpark De Meerdijk (tegenover Stadion De Oude Meerdijk) tijdens het Flintfest.
Reageer!

Eerste Prins Carnaval van Drenthe bekend

BARGER OOSTERVELD - In Flintenstad (Barger-Oosterveld) is vrijdagavond de eerste Prins bekend gemaakt. Prins Antoine I en Prinses Maaike II zullen carnavalsvereniging De Zeskante Steen het komende carnavalsjaar vertegenwoordigen. Bij de druk bezochte opkomst in Residentie Melody was het weer als vanouds gezellig. Antoine is de 51e Prins van Flintenstad. Hij zal de titels Prins van Flintenstad en Vorst van Barger-Oosterveld dragen.
Reageer!

Geen carnavalsactiviteiten in de gemeente Emmen

EMMEN - In de gemeente Emmen wordt in februari geen carnaval gevierd. Ook de activiteiten die daarbij horen, zoals het 11-11 feest, gaan niet door. Tot die conclusie zijn de gemeente en de vijf carnavalsverenigingen samen gekomen. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuidoost-Drenthe. Maar we vinden het niet verantwoord om in deze coronatijd een optocht of grote feesten te organiseren. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven. Zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwilligers en bezoekers het allerbelangrijkste.”
Reageer!

C.V. De Zeskante Steen wijzigt programma

BARGER OOSTERVELD - Naar aanleiding van de onlangs genomen Coronamaatregelen vanuit het RIVM en de overheid heeft het bestuur van C.V. De Zeskante Steen besloten om de opkomst van de nieuwe Prins te verplaatsen naar vrijdag 8 januari 2021. Normaal gesproken treedt het oude Prinsenpaar rond 11 november af en wordt de nieuwe Prins van Flintenstad bekend gemaakt. Prins Patrick I en Prinses Lisa I kunnen dus noodgedwongen iets langer van hun Prinsenjaar genieten.
Reageer!

Flintenstad maakt zich op voor groots carnaval

BARGER OOSTERVELD - Eind februari zal het carnaval in Flintenstad weer los barsten. Carnavalsvereniging De Zeskante Steen heeft, in samenwerking met sociale partners en de horeca, weer een prachtig programma op weten te stellen. De aftrap is op zaterdag 23 februari. In de Melody zal de seniorenmiddag worden gehouden. Op woensdag 27 en donderdag 28 februari verzorgt de carnavalsvereniging een bonte avond in verpleegtehuis De Horst en bij de cli�?�«nten van Stichting De Trans.
Reageer!

Optocht De Veentrappers ook in teken van Trump

ZWARTEMEER – Zaterdagmiddag was het ook weer zeer druk in Zwartemeer waar de plaatselijke carnavalstrots De Veentrappers hun traditionele carnavalsoptocht hielden. Ook hier hebben weer traditioneel een groot aantal praalwagens en loopgroepen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda