Atletiek

Sergii Marschuk winnaar 27e Unive Drenthe Marathon

KLAZIENAVEEN - De Oekrainer Sergii Marschuk is winnaar geworden van de 27e Unive Drenthe Marathon in Klazienaveen. Hij legde de marathon onder zware weersomstandigheden af in een tijd van 2.27.28. Tweede werd David Marus uit Kenia en de winnaar van 2009, de Oekrainer Oleksandr Holovnytskyy werd dit keer 3e. In haar marathondebuut werd de Keniaanse Ednah Kwambai overtuigend winnares met vijf minuten voorsprong op haar landgenote Loise Kangogo en Lyudmyla Yegorova.
Reageer!

Open NK Atletiek voor mensen met een beperking

EMMEN ? Op zaterdag 29 en zondag 30 mei vinden op de atletiekbaan van EAC De Sperwers en de GSC Emmen de Open Nederlandse Kampioenschappen atletiek plaats voor mensen met een beperking. Dit evenement is al vele jaren door diverse verenigingen georganiseerd en ook Emmen heeft het evenement al een aantal keren binnengehaald.
Reageer!

Topbezetting op 27e Unive Drenthe Marathon

KLAZIENAVEEN ? De 27e Unive Drenthe Marathon zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als de editie met de sterkst mogelijke bezetting bij zowel de dames als de heren. Inzet is een sterke verbetering van het parcoursrecord van de Keniaan David Rutoh Kipkorir van 2.17.38 en de Poolse Joanna Chmiel van 2.45.21. Daarvoor komen op zaterdag 29 mei a.s. de volgende marathon atleten(favorieten) naar Klazienaveen:
Reageer!

Hans Schepers wint Oranjeloop Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD ? Hans Schepers is op Koninginnendag onbedreigd winnaar geworden van de 10 km Oranjeloop (40+) in Barger Oosterveld. Op iets meer dan twee minuten eindigde Peter Rolink als tweede en Rene Spijkers, de winnaar van vorig jaar eindigde nu als derde. Bij de dames was Nienke Zoer de snelste op de 10km. Zij werd gevolgd op anderhalve minuut gevolgd door Lia Schomaker en derde werd Miranda Wolken. Bertha Bryan werd 1e bij de 40+ en bij de heren was Bert Schutrups de snelste.
Reageer!

Bevrijdingsvuurloop 2010 van Wageningen naar Klazienaveen 2010

KLAZIENAVEEN - Op 5 mei 2010 is het 65 jaar geleden dat Nederland bevrijd is van de oorlog. De Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen mag in samenwerking met de Gemeente Emmen een bevrijdingsloop organiseren die gaat vanaf Wageningen (Hotel de Wereld) naar de onlangs onthulde gedenksteen voor de Norit fabriek te Klazienaveen. (165 km). De lopers vertrekken s? nachts om 24.00 uur en komen op 5 mei om ca. 15.00 uur aan in Klazienaveen, waar we worden ontvangen door Burgemeester Bijl van de Gemeente Emmen. Waarom gekozen voor het monument als aankomstplaats?
Reageer!

Carmelcollege zegeviert op 5 kilometer tijdens Rietplasloop

EMMEN ? Het Carmelcollege heeft haar naam van sportschool zondag tijdens de Rietplasloop meer dan waar gemaakt. De school uit Emmen had met 110 fanatieke atleten een record aantal deelnemers aan de start staan. Een docententeam (op de 15 kilometer) en een leerlingenteam bij de 5 kilometer zetten tijdens de bedrijvenloop een uitstekende prestatie neer. Dankzij goede resultaten van de fanatieke lopers Simon IJzerman (2e), Bram Wittendorp (4e), Jorg Eising (23e) en Emile van Beek (92e) kroonde het team zich tot winnaar in het leerlingenklassement op de 5 kilometer.
Reageer!

De Rietplasloop en de Lornah Kiplagat Foundation

EMMEN - Op zondag 25 april zal voor de 8e keer de Rietplasloop worden gehouden. Naast de 5 en 15 kilometer is er een 500 meter en de 1K Runaway. Op dit moment zijn er al ruim 1.800 voorinschrijvingen Voorinschrijving via de website is gesloten. Voor de 1K Runaway bestaat nog de mogelijkheid om op zaterdag 24 april, in de tent aan de Veldstukken, in te schrijven. Op zondag 25 april bestaat voor de 1K Runaway deze mogelijkheid niet. Voor het gehele programma: zie de website www.rietplasloop.nl
Reageer!

12e Jan van der Velde Oranjeloop in Erica

ERICA - Op vrijdag, 23 april 2010 wordt in Erica voor de 12e keer de Oranjeloop gehouden. Evenals vorige jaren wordt deze loop gehouden op de laatste vrijdag voor Koninginnedag. Het Oranjeloopcomit? heeft even aan deze datum getwijfeld, omdat de Rietplasloop in hetzelfde weekend is gepland. De organisatie van de Rietplasloop heeft het zich niet tijdig gerealiseerd dat ze de Oranjeloop met hun planning behoorlijk in de wielen rijdt. Er is nu al een afspraak gemaakt dat de Rietplasloop het volgend jaar niet weer in het zelfde weekend als de Oranjeloop zal worden gehouden.
Reageer!

Marleen Lubbers wint Woldmarathon

DIEVER - Marleen Lubbers uit Klazienaveen heeft zaterdagmiddag in Diever de elfde editie van de Woldmarathon op haar naam geschreven. Ze liep de 42.195 meter in 3 uur, 12 minuten en 34 seconden. Gerry Visser uit Borne werd tweede. De mannenwedstrijd werd gewonnen door Peter Bruinsma uit Nijverdal. Zijn winnende tijd was 2 uur, 38 minuten en 48 seconden. De Belg De Grove werd op 8 minuten en 26 seconden tweede in het veld van ruim 100 deelnemers.
Reageer!

Marleen Lubbers wint Woldmarathon

DIEVER - Marleen Lubbers uit Klazienaveen heeft zaterdagmiddag in Diever de elfde editie van de Woldmarathon op haar naam geschreven. Ze liep de afstand van 42.195 meter in 3 uur, 12 minuten en 34 seconden. Gerry Visser uit Borne werd tweede. De mannenwedstrijd werd gewonnen door Peter Bruinsma uit Nijverdal. Zijn winnende tijd was 2 uur, 38 minuten en 48 seconden. De Belg De Grove werd op 8 minuten en 26 seconden tweede in het veld van ruim 100 deelnemers.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda