Rugby

Rugbyclub Emmen lijdt eerste verlies in Gorredijk

GORREDIJK - Het beloofde zondag 16 oktober een mooie rugbydag te worden, om half twaalf vertrokken de Heren rugbyers uit Emmen vol goede moed met de zon in de rug en een gezonde competitiedrang richting Gorredijk Friesland. Een mooie dag was het, maar voor r.c Emmen werd het na de gebruikelijke voorbereiding op de wedstrijd snel minder. Na het eerste fluitsingaal was duidelijk dat de heren Wrotters uit Gorredijk niet akkoord gingen met verlies. Emmen heeft begin eerste helft redelijk spel ten tonele weten te brengen waar zelfs een score uit voortkwam maar Dit bleek olie op het vuur van Gorredijk, want vanaf dat moment keerde de wedstrijd zich tegen Emmen.
Reageer!

Rugbyclub Emmen strijd hard voor winst.

EMMEN - Rugbyclub Emmen heeft afgelopen zondag 9 oktober moeten laten zien wat ze waard zijn, tegenstander de Big Stones uit Havelte heeft geen centimeter willen toegeven op de meerdijk in Emmen. Havelte had dan ook het begin van de eerste helft de overhand maar dit werd gauw de kop ingedrukt door een score van Emmen, tot de rust werd er gelijkwaardig gespeeld met een lichte voorsprong voor de Emmenaren.
Reageer!

Highland Games onder stralende lente zon.

EMMEN - Zeventien teams streden afgelopen zaterdag om de drie hoogste plaatsen bij de jaarlijkse Highland Games georganiseerd door de Rugby Club Emmen. Uitgedost in vele creaties waren verschillende teams bijeengekomen op het sportpark ?Meerdijk?. Vriendenteams, kroegenteams, sportscholen maar ook rugby, basket en volleybal teams deden mee om behendigheid en kracht te combineren. De vermoeidheid was op vele rode gezichten goed af te lezen wel dan niet veroorzaakt door de koperen ploert die voor een stralende dag zorgde.
Reageer!

Highland Games plezier voor groot en klein.

EMMEN - Afgelopen zaterdag kwamen weer diverse teams bijeen om hun krachten te meten. Het rugbyveld was zolas elk jaar weer het decor van diverse Schotse hoge landen spelletjes. Boomstam gooien,stenen tillen tot kei werpen behoorden tot deze dag en waren in trek bij de sterkere deelnemer. De teams waren gehuld in schotse kilts en bijhorende geruite pet ook waren veel teams van oranje kleding voorzien wat deze dag tot een bont geheel maakte. 16 teams namen deel aan dit evenement w.o een grote diversiteit zoals vele vrienden clubs,sportverenigingen en gelegenheidsteams.
Reageer!

Highland games in Emmen

EMMEN - Een stoer evenement waarvan de wortels al meer dan 1000 jaar in de Schotse Hooglanden liggen. Voor Schotse koningen was het de ideale gelegenheid om mannen voor het leger te rekruteren. De sterkte deelnemers werden vaak lijfwacht en de snelle koerier. Behalve de koningen hielden ook de clans soortgelijke wedstrijden, waarbij op verschillende disciplines de strijd met elkaar werd aangegaan. In afgelegen dorpen kwamen de inwoners ??n keer per jaar bijeen om kracht ?en behendigheidswedstrijden te houden.
Reageer!

*Uniek: Avondrugby in Emmen*

EMMEN - De rugbyers van RC Emmen staan deze maand voor een uiterst zeldzaam fenomeen, namelijk avond rugby. Op woensdagavond 11 en 22 maart zal het emmense team voor het eerst afwijkens van hun normale zondagcompetitie. Doorgaans worden de wedstrijden in de competitie altijd op zondagmiddag gespeeld.
Reageer!

Rugbyers Emmen trotseerden zondagkou

EMMEN - DE RC Emmen liep afgelopen zondag opnieuw tegen een zware nederlaag op. Op sportpark Meerdijk werd het maar liefst 52-5 voor de Dragons uit hengelo.
Reageer!

RC Heerenveen te sterk voor RC Emmen

HEERENVEEN - Een tijdje van geruchten. Hij zou terug komen bij RC Emmen. De belofte uit donker Afrika. ?De Gazelle? Aad van den Oever. Dat belooft wat deze wedstrijd. De strijd ging redelijk gelijk op de eerste 10 minuten, maar door attent spel van de friezen kwamen ze al vrij snel op een try voorsprong. Zonder conversie: 5-0.
Reageer!

Rugbyclub Emmen onderuit in Heerenveen

HEERENVEEN - De rubyers van Emmen gingen gingen zondagmiddag met maar liefst 54-0 ten onder in een wedstrijden in en tegen Heerenveen. Het gonsde al een tijdje van geruchten. Hij zou terug komen bij RC Emmen. De belofte uit donker Afrika. ?De Gazelle? Aad van den Oever. Dat belooft wat deze wedstrijd.|
Reageer!

Rugbyclub Emmen wint van Drachternaren

EMMEN - Vol verwachting klopten de harten van de rugbyers van Emmen afgelopen zondag. Na een aantal uit wedstrijden met magere bezetting, stond er deze keer een thuiswedstrijd tegen een Fries team op het rooster. En een wedstrijd tegen een Friesteam motiveert altijd extra zeker als ze compleet het strijdpol kunnen betreden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda