Turnen

Julia Kees Nederlands kampioen trampolinespringen voor teams

HOOGLAND - Bij het NK Trampolinespringen voor teams in Hoogland, op zaterdag 10 december in Hoogland (bij Amersfoort), is Julia Kees uit Emmen Nederlands kampioen in de C-klasse geworden. Julia (12 jaar) sprong met haar drie teamgenootjes in drie wedstrijdronden naar het Nederlands kampioenschap. Julia traint bij topsportvereniging TSH uit Heerenveen. Het is voor Julia het zesde Nederlands kampioenschap. Eerder behaalde zij twee eerste plaatsen op een individueel nk, twee eerste plaatsen synchroon en ??nmaal eerder werd zij Nederlands kampioen voor teams.

Turnpunt Drenthe kwalificeert zich voor het NK clubteams in Waalwijk.

KLAZIENAVEEN ? Op zaterdag 19 november kwamen in de kwalificatie voor de NK clubteams drie teams van Turnpunt Drenthe in actie. Het team van Caya Naaijer, Hedri Beeksma, Lola Moes en Milou Naaijer moesten hun wedstrijd vroeg beginnen. De doelstelling van de 19e november was het turnen van strakke oefeningen in niveau 6! Alle meiden konden dit waarmaken, toch valt er nog wel wat verbeteren want er werden nog wel kleine foutjes gemaakt. Ook qua moeilijkheid kunnen de meiden gedurende het seizoen nog wat groeien. Super trots zijn we op de dames die met een puntentotaal van 136.300 als 8e de finale behaalden die op zaterdag 3 december zal plaatsvinden in Waalwijk.

Turnpunt Drenthe kwalificeert zich voor het NK clubteams in Waalwijk

Turnteam Drenthe grijpt naast NK-goud

VELDHOVEN - Terwijl Epke Zonderland zijn fameuze oefening aan het rek turnt, is Jitse van der Valk van Turnteam Drenthe bezig met zijn vloeroefening. Decor is de Nationale Teamcup, een landelijke wedstrijd voor clubteams. Het pasopgerichte Turnteam Drenthe is met maar liefst 4 teams in de ere-, eerste ? en tweede divisie, aanwezig in de turnhal in Veldhoven. Daarnaast turnen nog 2 jongens als gastturner mee bij een andere vereniging. Een teken dat het turnen bij deze jonge vereniging op een hoog niveau staat.

Turnteam Drenthe internationaal op de kaart

MELSELE (B) - Afgelopen weekend vond de 8e editie van de Wase Gymcup plaats in Belgi?. Turnteam Drenthe heeft daar met wisselend succes geturnd. Het trio Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donovan van Groningen behaalde een achtste plaats met een eindscore van 178 punten. Jitse van der Valk deed het beter: het Nederlands team waarvoor hij turnde werd tweede.

Succes voor Jens Kees en Carlijn Blekkink met Jong Oranje

EMMEN - Jens Kees en Carlijn Blekkink uit Emmen hebben met Jong Oranje uitstekende resultaten behaald tijdens een internationale trampolinewedstrijd in Tsjechi?. In een internationaal sterk bezet veld werd Jens Kees met zijn partner Kevin Suurd uit Vries eerste in de Juniorklasse synchroon. Carlijn behaalde twee finaleplaatsen: eenmaal individueel en eenmaal synchroon met Bo Bet uit Zijdewind (bij Alkmaar) in de juniorklasse. Zij werd tweemaal vierde en viel dus net naast de prijzen. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 29 oktober in Kladno, Tsjechi