Turnen

Turnteam Drenthe grijpt naast NK-goud

VELDHOVEN - Terwijl Epke Zonderland zijn fameuze oefening aan het rek turnt, is Jitse van der Valk van Turnteam Drenthe bezig met zijn vloeroefening. Decor is de Nationale Teamcup, een landelijke wedstrijd voor clubteams. Het pasopgerichte Turnteam Drenthe is met maar liefst 4 teams in de ere-, eerste ? en tweede divisie, aanwezig in de turnhal in Veldhoven. Daarnaast turnen nog 2 jongens als gastturner mee bij een andere vereniging. Een teken dat het turnen bij deze jonge vereniging op een hoog niveau staat.
Reageer!

Turnteam Drenthe internationaal op de kaart

MELSELE (B) - Afgelopen weekend vond de 8e editie van de Wase Gymcup plaats in Belgi?. Turnteam Drenthe heeft daar met wisselend succes geturnd. Het trio Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donovan van Groningen behaalde een achtste plaats met een eindscore van 178 punten. Jitse van der Valk deed het beter: het Nederlands team waarvoor hij turnde werd tweede.
Reageer!

Succes voor Jens Kees en Carlijn Blekkink met Jong Oranje

EMMEN - Jens Kees en Carlijn Blekkink uit Emmen hebben met Jong Oranje uitstekende resultaten behaald tijdens een internationale trampolinewedstrijd in Tsjechi?. In een internationaal sterk bezet veld werd Jens Kees met zijn partner Kevin Suurd uit Vries eerste in de Juniorklasse synchroon. Carlijn behaalde twee finaleplaatsen: eenmaal individueel en eenmaal synchroon met Bo Bet uit Zijdewind (bij Alkmaar) in de juniorklasse. Zij werd tweemaal vierde en viel dus net naast de prijzen. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 29 oktober in Kladno, Tsjechi
Reageer!

Polluxrun in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Zondag 6 november organiseert de Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen de tweede editie van de Polluxrun, dit evenement vindt plaats op bedrijventerrein De Pollux in Klazienaveen. De Pollux run is de 3e en tevens laatste wedstrijd in het Time Out Sport Loopcircuit. Vorig jaar was deze wedstrijd met 110 deelnemers zeer succesvol te noemen. De organisatie hoopt dit jaar weer in de buurt te komen van dit aantal en wie weet zelfs nog meer deelnemers. Het parcours is ten opzichte van vorig jaar op enkele punten vernieuwd.
Reageer!

Trampolinespringster Blekkink naar WK jeugd

WEERDINGE- Trampolinespringster Carlijn Blekkink uit Weerdinge is geselecteerd voor het WK voor de jeugd. De 16-jarige doet zowel individueel mee als met het synchroonspringen. Net als op het laatste NK springt ze dan samen met Bo Bet. Daar won ze goud met het synchroonspringen en individueel zilver .Het WK trampolinespringen is in november in Birmingham. Vorig jaar kwam ze op het WK niet tot de finale.
Reageer!

Carlijn Blekkink en Jens Kees Nederlands kampioen trampolinespringen

OSS - Afgelopen zondag vonden in Oss de Nederlandse Kampioenschappen Trampolinespringen plaats. Op het hoogst mogelijke niveau werd er in alle leeftijdsklassen gestreden om de podiumplekken. Jens Kees (15 jaar) en Carlijn Blekkink (16 jaar) uit Emmen en Weerdinge deden beiden mee aan de individuele wedstrijd en de synchroonwedstrijd Junioren A. Beiden werden met hun respectievelijke partners (Kevin Suurd uit Assen, lid van DSF Hoogezand en Bo Bet uit Alkmaar, lid van Triffis Alkmaar) NEDERLANDS KAMPIOEN SYNCHROONSPRINGEN. et was een spannende strijd maar de besten gingen met goud aan de haal!
Reageer!

Prima resultaten op NK voor Emmer turners

BREDA - Een uitstekend resultaat werd onlangs geboekt door drie Emmense turners op het Nederlands kampioenschap turnen voor heren in Breda. In de toestelfinale behaalde Donovan van Groningen (12) op het hoogste landelijke niveau, de talentdivisie, een eerste plaats op sprong. Ook Remco de Boer (11) kreeg voor een uitstekende oefening in de eerste divisie een gouden medaille op rek. Beide turners maken deel uit van de nationale talentenselectie. Jorn Boerrigter (14) uitkomend in de jeugd 1e divisie kreeg zelfs twee medailles om de nek gehangen. Zilver op vloer en brons op brug. Naast de medailles op deze toestelfinales werd er ook in de meerkamp goed gepresteerd. Donavon van Groningen eindigde met zijn hoogste seizoenscore op een nette 5e plaats in deze topsportklasse waar teamgenoot Niek Hulst eindigde op een 10e plaats. Remco de Boer en Maarten Binnenmars eindigden in de 1e divisie op respectievelijk een 8e en 9e plaats. Jorn Boerrigter eindigde met strak turnen op een 6e plaats met 0,35 punten achterstand op nr. 3. Een mooi resultaat voor hoofdtrainer Theo Boerrigter, die samen met enkele ouders bezig is een doorstart te maken met een nieuwe vereniging. De huidige club E&O zag zich wegens financi?le problemen genoodzaakt het topturnen af te stoten. Gelukkig zijn diverse bedrijven bereid het nieuw op te richten Turnteam Drenthe te ondersteunen. Daardoor blijft het topturnen in Emmen waarschijnlijk behouden. De medailleoogst in Breda is daarom zeer welkom en biedt hoop voor de toekomst. Echter dit is nog niet alles. Op 18 en 19 juni zullen nog 3 topturners acte de presence geven in Heerenveen. Daar komt toptalent Jitse van der Valk op het allerhoogste niveau in actie en naast hem Wez Haveman en Lars Boerrigter beiden in de 1e divisie junioren. Meer medailles liggen dus nog in het verschiet. En dat is iets wat het Turnteam Drenthe uitstekend kan gebruiken.
Reageer!

Weer 6 E&O-turners naar het NK turnen

ZWIJNDRECHT - De Turndelegatie van het toekomstige Turnteam Drenthe heeft een zeer succesvol turnweekend achter de rug. Van de 7 E&O-turners die zich hadden geplaatst voor deze ? finale zijn er 6 door naar de meerkamp en zijn er in totaal 14 toestelfinales gehaald door de turners. De E&O delegatie die gaat deelnemen aan de NK?s bestaat nu uit 9 turners voor de meerkamp en in totaal 21 toestelfinaleplaatsen.
Reageer!

Medailleregen turners E&O tijdens kwartfinale NK.

ZUIDWOLDE - Afgelopen weekend vonden de kwartfinales van het NK Turnen plaats in het Drentse Zuidwolde. De turners van E&O hebben hier een goed en groot visitekaartje afgegeven voor een mogelijke doorstart als Turnteam Drenthe. Met een oogst van 3x goud, 4x zilver en 2x brons mogen de Emmer turners spreken van een prachtig resultaat. Vooral de goede puntenscores geeft hoop voor meerdere plaatsingen voor het NK wat op 4 en 5 juni wordt gehouden in Breda.
Reageer!

Feestavond jubilerend UNIDO gezellig

EMMER COMPASCUUM - Het 25-jarig bestaan van jazz- en gymclub UNIDO uit Emmercompascuum kende zijn vierde feestdag en dit keer voor alle leden boven 16 jaar, inclusief bestuur, leiding, oud-bestuursleden en sponsor makelaar De Vreeze. De avond werd gevuld met het optreden van de Famous 3 door zang, muziek en disco. De dansvloer was constant vol bezet met swingende leden. Hapjes en drankjes waren voor rekening van UNIDO. Ook aanwezig was leidster Mari?t Rolink die al 25 jaar leidster is van de gymafdeling. Trots deelde ze mede dat er veel toeloop is van jongens en dat er nu al een 2e jongensgroep is opgericht. Op 21 april is er nog ter afsluiting van de feestelijkheden een discoavond voor jeugd t/m 16 jaar, zodat alle 27 groepen aan de beurt zijn geweest.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda